F The Big Year - FilmBoy The Big Year - FilmBoy
  • Latest News

    The Big Year

    Η παρακολούθηση πουλιών είναι η τελευταία άποψη του Hollywood περί υψηλής ποιότητας χιούμορ.

    Ξεχνάνε δυστυχώς ότι συνήθως, αρκεί η ταινία να είναι αστεία.

    Αν και βασίζεται σε αληθινή ιστορία – ποιος θα μπορούσε να επινοήσει κάτι τέτοιο; - και στο βιβλίο 'The Big Year: A Tale of Man, Nature and Fowl Obsession' του Mark Obmascik, αυτό που έχουμε εδώ είναι μια προσπάθεια να ‘παντρευτούν’ η προφανής μεταφορά περί ζωής του βιβλίου με το comedy Kings τρίο.

    (Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο συγγραφέας ήθελε τέτοιου είδους ταινία όταν έγραφε το βιβλίο του, αλλά το χρήμα ουδείς εμίσησε προφανώς…)

    Οι εν λόγω κύριοι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους.


    Ο Stu Preissler (Steve Martin, It’s Complicated) είναι ένας εταιρικός γίγαντας, ένας πλούσιος άνθρωπος έτοιμος να εγκαταλείψει το κυνήγι του χρήματος και να φύγει για έναν χρόνο στη Β.Αμερική προκειμένου να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα σπάνια πτηνά στη φύση, άσχετα αν οι υφιστάμενοι στο γραφείο (Kevin Pollak, Red State και Joel McHale, What’s Your Number?) προσπαθούν να τον δελεάσουν για το αντίθετο...


    Αντίθετα, ο Brad Harris (Jack Black, Gulliver’s Travel) είναι ένας αποτυχημένος, υπέρβαρος nerd των υπολογιστών που για κάποιο λόγο πιστεύει ότι κερδίζοντας τον ‘Big Year’ διαγωνισμό για τον εντοπισμό σπάνιων πουλιών θα κερδίσει και την εκτίμηση του θυμωμένου πατέρα του (Brian Dennehy, The Next Three Days).


    Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο, αφού ο Kenny Bostick (Owen Wilson, Midnight in Paris), ένας εργολάβος οικοδομών, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη με τα 732 είδη πουλιών στον προηγούμενο διαγωνισμό, ένα ρεκόρ από το οποίο δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

    Παίζουν ακόμη η Rosamund Pike (Johhny English Reborn), η Anjelica Huston (50/50) και η Rashida Jones (Our Idiot Brother).

    Στη σκηνοθεσία είναι ο David Frankel, δημιουργός του καλού Marley & Me και το χιτ The Devil Wears Prada.

    Ένα τέτοιο cast δεν μπορεί να είναι παρά απογοητευμένο από τα μόλις $3 εκατομμύρια άνοιγμα τριημέρου στις 14 Οκτωβρίου, και σ’αυτό ίσως έπαιξε ρόλο η ελλιπής προώθηση (εκτός από τις κακές κριτικές).

    Τη διανομή για την Ελλάδα την έχει η Odeon αλλά …δεν βλέπω να τη βγάζει στις αίθουσες.
    Θα δούμε όμως.


    The Big Year trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Big Year Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top