F Μεσάνυχτα στο Παρίσι - Midnight in Paris - FilmBoy Μεσάνυχτα στο Παρίσι - Midnight in Paris - FilmBoy
  • Latest News

    Μεσάνυχτα στο Παρίσι - Midnight in Paris

    Η 41η ταινία του Woody Allen και η πρώτη που γυρίζει εξ ολοκλήρου στο Παρίσι, είναι μια όμορφη εκδρομή στις φαντασιώσεις ενός καλιεργημένου νιόπαντρου ανθρώπου ...και πιθανότατα η νοσταλγική επιθυμία του σκηνοθέτη να είχε γεννηθεί σε διαφορετική εποχή.

    Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσσα ιδέα, όχι φυσικά σε στυλ Hollywood sci-fi αλλά περισσότερο σαν ένα φαντασικό παραμύθι.

    Ο ερωτευμένος ήρωας ερωτεύεται μια κοπέλα από τη δεκαετία του 1920 που συναναστρέφεται με διάσημους καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Ernest Hemingway, ο Pablo Picasso ή ο Salvador Dali.

    Μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να τους γνωρίσει και ο ίδιος, προσωπικά.

    Λεπτομέρεια: Η ταινία εξελίσσεται στο σήμερα!

    Το Midnight in Paris που άνοιξε τις φετινές Κάννες ...



    ...(η 2η ταινία του Allen που παίρνει αυτή την τιμή μετά το Hollywood Ending το 2002) είναι σύμφωνα με τις πάρα πολύ καλές κριτικές της, μια γοητευτική ταινία, από τις καλύτερες της νεότερης εποχής του Woody Allen μαζί με το Match Point, το Vicky Christina Barcelona ή το Scoop.

    Πιθανότατα είναι και δυο επίπεδα πάνω από το περσινό You Will Meet A Tall Dark Stranger.

    Σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο σύγχρονο Παρίσι μένει ο μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος Gil (Owen Wilson, Hall Pass) μαζί με την εξαιρετικά οργανωτική αρραβωνιαστικιά του (Rachel McAdams, Morning Glory) και τους γονείς της (Kurt Fuller και Mimi Kennedy του Due Date).

    Αλλά η προσοχή του είναι στραμμένη αλλού.

    Βλέπει τα αξιοθέατα της πόλης - έχει έναν ολόκληρο κατάλογο στα πράγματα που πρέπει να δει.

    Στην ουσία, είναι ένας ονειροπόλος, ένας wannabe οραματιστής, αγαπά την ιστορία της πόλης, το ύφος της και μετανοιώνει που δεν έζησε εκεί μόνιμα.


    Ακριβώς ό,τι συμβαίνει με μένα και τη Νέα Υόρκη.

    Τον εμπνέει να γράψει το βιβλίο που πάντα ήθελε να γράψει, αλλά δεν το έκανε γιατί η ανάγκη των χρημάτων τον έχει καθηλώσει σε ανόητα σενάρια τηλεόρασης.

    Επίσης, δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν έχει τη συμπαράσταση της αρραβωνιαστικιάς του.

    Τα βράδια πηγαίνει βόλτες στους δρόμους του Παρισιού και εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι του στα 1920.

    Θα κάνει παρέα με τον Scott Fitzgerald (Tom Hiddleston, ο Loki στο Thor) και τη γυναίκα του Zelda (Alison Pill, Scott Pilgrim vs the World), θα πιει κόκκινο κρασί με τον Dali (Adrien Brody, Wrecked) και θα μιλήσει με την Gertrude Stein (Kathy Bates, A Little Bit of Heaven) για το βιβλίο του.

    Το εξαιρετικό cast δεν τελειώνει εδώ.
    Michael Sheen (Beautiful Boy), Nina Arianda (Win Win), Corey Stoll (Salt), Marion Cotillard (Inception) και πολλοί άλλοι.

    Θα το δούμε στην Ελλάδα από 6 Οκτωβρίου.


    Midnight in Paris trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μεσάνυχτα στο Παρίσι - Midnight in Paris Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top