F Wrecked - FilmBoy Wrecked - FilmBoy
  • Latest News

    Wrecked

    Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες του νέου φετίχ του Hollywood, τους παγιδευμένους ανθρώπους σε λίγα τετραγωνικά και, το μόνο που αλλάζει είναι το σχήμα και το μέγεθος:

    Ο Colin Farrell σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, ένα ζευγάρι δυτών στα ανοιχτά παρέα με ενοχλημένους καρχαρίες, ένας άσχετος σε φέρετρο, τρεις τσαμπατζήδες σε τελεφερίκ, ένας ορειβάτης σε χαράδρα με το χέρι του πλακωμένο ...σίγουρα ξεχνάω κι άλλα.

    Οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες ήταν αρκετά καλές και γενικά οι σεναριογράφοι φαίνεται να βρίσκουν νέους τρόπους και τεχνάσματα κάθε φορά για να εμπλουτίσουν την ιστορία.

    Η νέα είσοδος σε αυτή τη λίστα είναι ο παγιδευμένος σε ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο στη μέση του δάσους, ή αλλιώς Wrecked.

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ Adrien Brody θα βρεθεί κολλημένος στα ερείπια ενός ντεραπαρισμένου αυτοκινήτου χωρίς ...




    ...να θυμάται πως βρέθηκε εκεί.

    Όταν θα ξεκολλήσει, θα συρθεί μέσα στο δάσος για να βρεθεί μπροστά σε πεινασμένα κογιότ και άλλα καθόλου φιλικά πλάσματα του δάσους και θα προσπαθήσει να θυμηθεί πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση εξ αρχής.

    Όπως καταλαβαίνετε, δεν συμβαίνουν πολλά στο θρίλερ του πρωτάρη σκηνοθέτη Michael Greenspan αλλά και αυτά που συμβαίνουν εξελίσσονται αργά.

    Πάντως, τέτοιου είδους ταινίες δείχνουν τον επαγγελματισμό κάποιων ανθρώπων και το πόσο σοβαρά παίρνουν τη δουλειά τους οι ηθοποιοί στο Hollywood – εκεί ηθοποιός δε σημαίνει μόνο celebrity αλλά και επαγγελματίας.

    Ο Adrien Brody για παράδειγμα, για να μπει πραγματικά μέσα στο ρόλο του χαρακτήρα που υποδύεται, έμεινε στο δάσος για μια νύχτα μέσα στο αυτοκίνητο, εντελώς μόνος, όταν όλο το υπόλοιπο συνεργείο έφυγε για το ξενοδοχείο.  


    Ο ίδιος παραδέχθηκε ακόμη ότι, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων σκηνών έφαγε πραγματικά σκουλήκια κι έντομα (!) αλλά αυτό αν θέλουμε το πιστεύουμε.

    Το Wrecked πάντως είναι μια δύσκολη ταινία κι αυτό γιατί επί 40 λεπτά παρακολουθούμε έναν άγνωστο άνδρα (όπως και στο Buried δεν υπάρχει η παραμικρή γνωριμία με τον πρωταγωνιστή) να βογκάει και να στριφογυρνάει στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

    Πριν το Buried θα’λεγα ότι αυτό είναι αδύνατο να σε κρατήσει, αλλά πλέον είμαι απλά περίεργος, ειδικά όταν οι περισσότερες κριτικές είναι καλές αν και οριακά.

    Στο Wrecked παίζουν ακόμα ο Ryan Robbins, η Caroline Dhavernas (Devil, The Switch), ο Adrian Holmes (Red Riding Hood) κι ο Jacob Blair (The A-Team, Hot Tub Time Machine).

    Η ταινία είναι διανομής IFC Films και, όπως συνηθίζει προβλήθηκε σε 1 αίθουσα την 1η Απριλίου και αμέσως βγήκε στο Video On Demand στην Αμερική.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Wrecked Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top