F Beautiful Boy - FilmBoy Beautiful Boy - FilmBoy
  • Latest News

    Beautiful Boy

    Υπάρχουν ήδη αρκετές ταινίες που μιλάνε για πυροβολισμούς σε σχολεία και έχω την εντύπωση πως 'κινδυνεύουμε' να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος δραματικών ταινιών.

    Θυμίζω για παράδειγμα το υπέροχο Elephant του Gus Van Sant, το Οσκαρικό ντοκιμαντέρ του Michael Moore, Bowling For Columbine και το γαλλόφωνο Καναδέζικο Polytechnique πρόπερσι.

    Τουλάχιστον ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Shawn Ku δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο θέμα με το δραματικό Beautiful Boy, μια ταινία που εμφανίστηκε στο Toronto πέρυσι  και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες στην Αμερική πριν λίγο καιρό.

    Ο Bill (Michael Sheen, Midnight In Paris) και η Kate (Maria Bello, The Company Men)  μοιάζουν σαν ένα συνηθισμένο ζευγάρι αλλά οι παρεξηγήσεις που είχαν όλα τα χρόνια έχουν οδηγήσει τη σχέση τους στο χείλος της καταστροφής.

    Ανησυχούν για ...




    ...τη συμπεριφορά του γιου τους Sammy (Kyle Gallner, A Nightmare on Elm Street) που βρίσκεται στο 1ο έτος του Κολλεγίου και έχουν προβλήματα μέχρι και με τους γείτονες τους.

    Όταν το ζευγάρι μαθαίνει ότι στο σχολείο του Sammy συνέβη ένα λουτρό αίματος με νεκρούς πολλούς μαθητές, πανικοβάλλονται.

    Όταν όμως η αστυνομία τους πληροφορεί ότι ο γιος τους είναι ο δράστης και ότι στη συνέχεια αυτοκτόνησε, η ήδη παραπαίουσα ζωή τους αλλάζει προς το χειρότερο. 


    Μέσα από τη τραγωδία, η σχέση του ζευγαριού φτάνει στα άκρα καθώς πασχίζουν να καταλάβουν γιατί συνέβη αυτό στον/από το γιο τους, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς φανερή αιτία.

    Παίζουν ακόμη ο Bruce French (Beginners), ο Austin Nichols (The Informers), η Deidrie Henry και άλλοι.

    Όπως φαίνεται και από το trailer, το Beautiful Boy είναι ένα δακρύβρεχτο δράμα με τους δύο πρωταγωνιστές να κλαίνε συνεχώς, είτε με δάκρυα στα μάτια είτε με το σώμα τους, σε ένα διαρκή θρήνο για το χαμό του γιου τους αλλά και την αντιμετώπιση της οργής των γονιών των θυμάτων.

    Ένα ενδιαφέρον θέμα νομίζω, με τις κριτικές να είναι θετικές οι περισσότερες και με ένα βραβείο στο φεστιβάλ του Toronto.

    Όπως είπα παραπάνω, το Beautiful Boy προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες στις 3 του Ιούνη.



    Beautiful Boy trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Beautiful Boy Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top