F Review: Salt - FilmBoy Review: Salt - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Salt

    **********   7/10

    Το Salt είναι ίσως η καλύτερη ταινία με γυναίκα μυστικό πράκτορα αλλά αυτό από μόνο του δε λέει πολλά καθώς δε θυμάμαι και πολλές. 

    Υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για έναν κινηματογραφικό κατάσκοπο χαρακτηριστικά στη πρωταγωνίστρια - ευαισθησία αλλά και απίστευτες ικανότητες, φιλοζωικά αισθήματα αλλά και γνώσεις κατασκευής αυτοσχέδιων βομβών από …ένα τραπέζι -  σκηνές δράσης που, αν και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο (σ’αυτό μάλλον φέρει την ευθύνη η σκηνοθεσία του Phillip Noyce ο οποίος δεν είναι και ο πρώτος που σκέφτεσαι για τέτοιου είδους action movie) εντούτοις είναι αξιοπρεπέστατες και σε κρατάνε στη τσίτα...όσο να πεις. 

    Ασφαλώς και το σενάριο του Kurt Wimmer δε βγάζει νόημα και είναι σαν Ελβετικό τυρί από τις τρύπες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι απαιτήσεις έχετε από τέτοιες ταινίες. 

    Μιλάμε για μια διπλή (και τριπλή) πράκτορα που φεύγει περπατώντας από ένα κλειδωμένο θάλαμο της CIA ο οποίος ...



    ...παρακολουθείται από κάμερες, σκοτώνει καμιά 15αρια Ρώσους bodybuild-αραδες χωρίς να ιδρώσει καν και βρίσκεται φάτσα με τον Ρώσο και τον Αμερικανό Πρόεδρο εν μέσω ύψιστου συναγερμού. 

    Έχω μάθει να ξεχωρίζω τις ταινίες όπου δεν πρέπει να δίνεις μεγάλη βάση στη πλοκή και να απολαμβάνεις απλά την εικόνα.  

    Το παράδοξο είναι ότι το μεγάλο όπλο του φιλμ είναι στις ανατροπές του ‘Ποια τελικά, είναι αυτή η Salt;’ ...δηλαδή κατά κάποιο τρόπο στο σενάριο! 

    Όσες φορές κι αν δοκιμάσεις να μαντέψεις με ποια πλευρά είναι η Angelina Jolie, θα πέσεις έξω (εκτός φυσικά των τελευταίων 10 λεπτών) και αυτό έχει τη γοητεία του...αλλά ακριβώς επειδή το τραβάνε έτσι δε βγάζει νόημα! 

    Μπερδευτήκατε; 

    Η ουσία είναι ότι το Salt εξυπηρετεί το σκοπό του και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η Angelina Jolie, η οποία δεν είναι τόσο σέξι όσο στο Wanted ή στο epic στυλ της Lara Croft αλλά περισσότερο σα χαρτογιακάς με παντελόνια και περίστροφο, και παραδόξως της πάει. 

    Φυσικά το τέλος αφήνει πολλά περιθώρια για sequels (σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις ότι τελείωσε) και νομίζω ότι με τους κατάλληλους ανθρώπους πίσω από την Angelina Jolie, η Salt θα είναι ένα super spy girl που θα ακολουθούσες σε αρκετές συνέχειες. 

    Για περισσότερες πληροφορίες και trailer δείτε το preview εδώ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Salt Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top