F Πρωινό Ξύπνημα - Morning Glory - FilmBoy Πρωινό Ξύπνημα - Morning Glory - FilmBoy
  • Latest News

    Πρωινό Ξύπνημα - Morning Glory

    Η εσωτερική λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν μεταφερθεί ιδιαίτερα καλά στη μεγάλη οθονη από το 1987 και το Broadcast News του James L.Brooks με τον William Hurt και τη Holly Hunter, ένα φιλμ που είχε προταθεί για 7 Οσκαρ (και τα έχασε και τα 7!) και το οποίο αποκάλυπτε τους μηχανισμούς και τα ρομαντικά τρίγωνα σε ένα απογευματινό δελτιο ειδήσεων.

    Στο Morning Glory 23 χρόνια μετά, δυο πράγματα έχουν αλλάξει.
    Τα media έγιναν χειρότερα και ο Harrison Ford γέρασε.

    Η αδύνατον-να-μην-τη-συμπαθείς Rachel McAdams ηγείται αυτής της κομεντί υποδυόμενη την Becky, μια έξυπνη, διαχυτική αλλά κι εργασιομανής τηλεοπτική παραγωγός που μένει άνεργη.

    Ψάχνοντας για δουλειά, πείθει το υπεύθυνο ενός καναλιού (Jeff Goldblum) να αναλάβει να αναστήσει ένα πρωινάδικο, το 'Daybreak'.

    Εκμεταλεύεται τα λακάκια της και το χαμόγελο της για να πείσει έναν βετεράνο εγωμανή παρουσιαστή ειδήσεων (Harrison Ford) να συμπαρουσιάσει την εκπομπή, να έχει συμπαρουσιάστρια (Diane Keaton) και να το κάνει καλά.

    Αυτό το τελευταίο είναι ...




    ...και το πιο δύσκολο αφού ο σοβαρός παρουσιαστής επιμένει να δημιουργεί όλο προβλήματα.

    Για να συμπληρωθεί το αισθηματικό στοιχείο στη ταινία, η Becky ερωτεύεται έναν συνάδελφο τηλεοπτικό παραγωγό (Patrick Wilson) αλλά το ειδύλλιο ελάχιστα εξελίσσεται στο στόρι, αλλά χάρη σε αυτό, το Morning Glory παραλίγο να μείνει στην ιστορία ως η ταινία στην οποία δείχνει τον ...πεταχτό πισινούλη της η Rachel McAdams (δες το trailer)! 


    Διαμάχες για την εξουσία και σκηνές από ένα μετεωρολόγο που θα κάνει κυριολεκτικά τα πάντα για το ακροατήριό του ενώ στο μπάχαλο βοηθάει και η παρουσία του 50 Cent που κάνει τον εαυτό του.

    Σκηνοθετεί ο Roger Michell του Notting Hill και οι κριτικές είναι μοιρασμένες, αν και έχω ξαναπεί ότι στις ελαφριές κομεντι, αυτό είναι μάλλον θετικό.

    Οσοι έχουν ζήσει στην Αγγλία, θα εκπλαγούν που ο τίτλος δεν άλλαξε για την προβολή του εκεί, μιας και Morning Glory είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν οι Αγγλοι για να πουν τη πρωινή στύση των ανδρών!

    Αν δείτε το πλάνο της Rachel που ξαπλώνει στο καναπέ καμιά δεκαριά φορές, μια χαρά ...Glory θα έχετε όλοι σας.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 14 Νοεμβρίου 2010 με 9 εκατομμύρια δολάρια στο 1ο τριήμερο και συνολικά 31 μεχρι και προχθές.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη UIP στις 24 Μαρτίου 2011.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρωινό Ξύπνημα - Morning Glory Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top