F Drive - FilmBoy Drive - FilmBoy
  • Latest News

    Drive

    Οι κίνδυνοι της υπερ-δημοσιότητας μιας ταινίας πριν την επίσημη προβολή της σε κάποιο φεστιβάλ δεν περιορίζονται στα spoiler ή στις αυξημένες προσδοκίες.

    Πολλές φορές το buzz ενός φιλμ μπορεί να σε οδηγήσει σε εντελώς λάθος κατέυθυνση.

    Το Drive για παράδειγμα του Nicolas Winding Refn (του Δανού που έκανε το ...αυτοκτονικά κακό Valhalla Rising) στις πρώτες του αναφορές από τον τύπο παρουσιαζόταν σαν ένα υπερ-κινητικό ασταμάτητο 'φεστιβάλ' δράσης.

    Στη πραγματικότητα το Drive δεν είναι ένα action movie, αλλά μια σπουδή χαρακτήρων και ένα crime thriller.

    Θα μπορούσε βέβαια και να ήταν ένα τέτοιο ...συγκεκριμένα 'τη γλίτωσε' τη τελευταία στιγμή.

    Από την αρχική ιδέα για το φιλμ, πρωταγωνιστής ήταν ο Hugh Jackman και σκηνοθέτης ο Neil Marshall - καταλαβαίνετε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι μεταξύ Centurion και Wolverine ...αν υπάρχει τέτοιο μίγμα.



    Όμως, ο Ryan Gosling ενδιαφέρθηκε έντονα για το ρόλο, τη στιγμή που ο Jackman είχε το νου του στα ρομποτάκια του Real Steel και έψαχνε τρόπο να απεμπλακεί.

    Ο Gosling όμως δεν έμεινε εκεί καθώς επέλεξε ο ίδιος τον Refn ως σκηνοθέτη, παρότι δεν εχει κανένα credit στη παραγωγή (λανθασμένα, όποιος επιλέγει το σκηνοθέτη είναι ουσιαστικά ο executive producer).

    Το Drive είναι η μεταφορά ενός pulp novel του James Sallis, σε σενάριο του Hossein Amini (Shangai), με ήρωα έναν οδηγό(...).

    Ο ανώνυμος οδηγός (Ryan Gosling, Crazy Stupid Love) είναι ένα συμπαθής μοναχικός χαλαρός τύπος που, την ημέρα βοηθάει τον μηχανικό φίλο του Shannon (Bryan Cranston, Larry Crowne) στο συνεργείο και σε διάφορες ταινίες όπου κάνει τον κασκαντέρ.

    Το βράδυ όμως δουλεύουν για τις συμμορίες ώς οδηγοί διαφυγής.


    Ο κανόνας τους απλός: για 5 λεπτά κατά τη διάρκεια της εγκληματικής πράξης (ληστεία ή φόνος) θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.
    Ένα λεπτό μετά, οι ληστές είναι μόνοι τους.

    Με τον καιρό, ο ήρωας μας γίνεται φίλος με τη γειτόνισσα του και σύζυγο ενός κατάδικου, την Irene (Carey Mulligan, Never Let Me Go) και του αρέσει να περνάει χρόνο με τον γιο της, Benicio (Kaden Leos).

    Όταν ο σύζυγός της (Oscar Isaac, Sucker Punch) επιστρέφει από τη φυλακή φέρνει ένα πρόβλημα μαζί του.

    Ο 'Οδηγός' δέχεται να βοηθήσει, μην ξέροντας ότι η συναναστροφή μαζί του θα τον οδηγήσει σε σύγκρουση με τη μαφία της Ανατολικής Ακτής και τα αφεντικά της, Nino (Ron Perlman, Conan the Barbarian) και Bernie (Albert Brooks).

    Παίζει ακόμη η Christina Hendricks (Life As We Know It).

    Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα και νικητής Καλύτερης Σκηνοθεσίας στις φετινές Κάννες, το Drive έχει αριστουργηματικές κριτικές και έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Μια ημέρα αργότερα, στις 17 προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας όπου τα εισητήρια είχαν εξαντληθεί μέρες πριν!


    Drive trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Drive Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top