F Review: Valhalla Rising - FilmBoy Review: Valhalla Rising - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Valhalla Rising

    **********   3/10

    I never meant to give you mushrooms girl
    I never meant to bring you to my world
    Now you sitting in the corner crying
     

    And now it's my fault my fault. 

    Αυτοί είναι στίχοι του Eminem από το τραγούδι 'Mushrooms' του 2007. 

    Πριν αλλάξετε σελίδα σκεπτόμενοι ότι το FilmBoy έχει μπερδέψει τα μπούτια του και αντί για κριτικές το γύρισε στη ...λευκή Hip Hop, να σας πω ότι ο ήρωας του Valhalla Rising είναι ένας Κοναν ο Βάρβαρος που έχει μασήσει μανιτάρια (if you know what I mean). 

    Η ταινία του Δανού Nicolas Winding Refn είναι ένα acid ταξίδι στη παράνοια, όλο ατμόσφαιρα και Σκοτσέζικα τοπία (εκεί γυρίστηκε),  χωρίς διαλόγους, χωρίς δράση και χωρίς κανέναν οίκτο για όσους πλήρωσαν σε αίθουσα για να το δουν. 

    Ειλικρινά, δεν μπόρεσα να καταλάβω ...

    ...αν ήθελε να πει κάτι ή απλά με κορόιδευε (τείνω προς το δεύτερο). 

    Εκτός των πρώτων 10 λεπτών (άντε 15) όπου ο πρωταγωνιστής βάρβαρος μουγκός με το ένα μάτι (Mads Mikkelsen) σκοτώνει με γυμνά χέρια τους αντιπάλους βαρβάρους σε μάχες που οι δέσμιοι του στοιχηματίζουν και αργότερα αυτούς τους ίδιους όταν δραπετεύει, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. 

    Και για να εξηγούμαστε, σε κάποιους μπορεί να έκανε καλή εντύπωση τα ...Αγγελοπουλικά πλάνα και να με θεωρησουν λίγο άδικο, αλλά η ταινία προωθήθηκε ως περιπέτεια με βαρβάρους, δε φταίω λοιπόν που περίμενα κάτι τέτοιο. 

    Αντίθετα υπάρχει μια σκηνή στο πλοίο όπου απλά κάθονται πολεμιστές και σκέφτονται (και κρατάει 20 λεπτά) και μια όταν βρίσκουν καταφύγιο σε ένα έρημο μέρος (και κρατάει μέχρι το τέλος). 

    Εκεί θα περάσουν αμέτρητα λεπτά γυροφέρνοντας και, όταν τους κόβει η πείνα μην έχοντας τίποτε να φάνε – κάτι περίεργο γιατί το μέρος είναι καταπράσινο με λίμνες και νερά και ανοιχτό για να πάνε όπου θέλουν – αρχίζουν ...τα τριπακια. 

    Σκηνές παραληρήματος, ψυχεδέλιας και μεγάλης ανοησίας, ειδικά όταν αποφασίζουν να φύγουν όσοι έμειναν ζωντανοί (μη με ρωτάτε γιατί δε έφευγαν από την αρχή) σε μια ταινία που, αν εξαιρέσεις κάποιες κομεντί, είναι μέσα στις 5 χειρότερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. 

    Όφειλα να σας προειδοποιήσω. 

    Λεπτομέρειες, poster και trailer μπορείτε να δείτε στο preview εδώ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Valhalla Rising Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top