F The Art Of Getting By - FilmBoy The Art Of Getting By - FilmBoy
  • Latest News

    The Art Of Getting By

    Άλλη μία ταινία που έβγαλε στις αμερικάνικες αίθουσες η γίγαντας των indie Fox Searchlight, μετά τη προβολή της στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, είναι το The Art Of Getting By ή αλλιώς Homework.

    Η ταινία κινείται σε εξοικειωμένο έδαφος όσον αφορά τις ανεξάρτητες teen comedies, αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που η αποδοχή της δεν ήταν καλή.

    Αγόρι στις αρχές της εφηβείας τεμπελιάζει στο σχολείο γιατί είναι πολύ πιο έξυπνος από την ηλικία του, διαβάζει φιλοσοφία και παρακολουθεί θέατρο, έχει μεγάλες δυνατότητες για καριέρα συγγραφέα/καλλιτέχνη/στοχαστή και ερωτεύεται αντίστοιχα αλλόκοτη συμμαθήτρια του για να οδηγηθούν και οι δύο σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας κι ενηλικίωσης.

    Θα μπορούσα να αριθμήσω αμέτρητες indie ταινίες στις οποίες θα ταίριαζε η παραπάνω σύνοψη, με τελευταία το Submarine του Richard Ayoade.

    Μια σημαντική διαφορά είναι ...




    ...ότι στο The Art Of Getting By η ιστορία εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη και όχι σε κάποιο προάστειο – και δη Βρετανικό - όπως συνηθίζεται.

    Επίσης, η κοπέλα είναι η Emma Roberts.
    Εντάξει, αυτό δε λέει τίποτα παρά μόνο τη μικρή και γοργά αυξανόμενη συμπάθεια μου προς την 20χρονη ταλαντούχα ηθοποιό του Twelve, του It's Kind of a Funny Story και προσφάτως του Scream 4.

    Και είμαι σίγουρος ότι εκτιμάτε κι εσείς μαζί με εμένα το γεγονός ότι χτίζει τη καριέρα της αργά αλλά σταθερά, χωρίς κανένα Teen Choice Award και χωρίς εμπορικές Twilight/Potter ταινίες (θα  τσαντίσω κάποιους αλλά, αν και μικρότερη σε ηλικία από την άλλη Emma/Hermione, η καριέρα της Emma Roberts είναι μακράν μεγαλύτερη και ποιοτικότερη.)

    Στο The Art Of Getting By του πρωτάρη Gavin Wiesen, ο George (Freddie Highmore) είναι ένας καταθλιπτικός έφηβος που κατάφερε να περάσει όλα τα σχολικά έτη χωρίς ποτέ να κάνει τις εργασίες του. 


    Ο διευθυντής του σχολείου (Blair Underwood) προσπαθεί να τον κάνει να τελειώσει την εργασία του για να αποφοιτήσει, η φιλόλογος (Alicia Silverstone) ενοχλείται από την άρνηση του αλλά είναι έκπληκτη από το πόσο καλά ξέρει λογοτεχνία και ο καθηγητής τέχνης (Jarlath Conroy, True Grit) θέλει να τον κάνει ζωγράφο.

    Ο George θα γνωρίσει τη Sally (Emma Roberts), ένα δημοφιλές κορίτσι που θαυμάζει την επαναστατικότητα του – ελαφρώς επαναστάτρια και η ίδια αφού καπνίζει.

    Οι γονείς της είναι διαζευγμένοι, η μητέρα της (Elizabeth Reaser, Eclipse) φλερτάρει με τον George και του δίνει αλκοόλ ενώ η Sally βγαίνει με πλούσια αγόρια.

    Δυστυχώς η ταινία έχει κακές κριτικές στο σύνολο τους και δεν πήγε καθόλου καλά στις αίθουσες – έκανε πρεμιέρα στις 17 Ιουνίου σε 610 άδειες αίθουσες για να κλείσει 5 εβδομάδες αργότερα με μονοψήφιο αριθμό αιθουσών και συνολικά λιγότερο από $1,5 εκατομμύριο είσπράξεις.



    The Art of Getting By trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Art Of Getting By Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top