F Twelve - FilmBoy Twelve - FilmBoy
  • Latest News

    Twelve

    Το Twelve, τη νέα ταινία του Joel Schumacher που σχολιάστηκε πολύ στο φετινό Sundance (και όχι θετικά), το FilmBoy την ακολούθησε από πολύ κοντά, με τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν το Δεκέμβριο, το 1ο trailer τον Απρίλη και το 2ο τον Ιούνη. 

    Είναι η επιστροφή του σκηνοθέτη στα teen movies μετά το The Lost Boys του 1987, ένα δράμα βασισμένο στο βιβλίο του Nick McDonell (που όπως λέει ο ίδιος το έγραψε όταν ήταν ένας οργισμένος 17αρης!) που μιλάει για πλουσιόπαιδα του Manhattan που γυροφέρνουν τη καταστροφή τους μέσω ναρκωτικών και εύκολου σεξ.  

    ‘Μιλάει’ είναι η σωστή λέξη, καθώς η ταινία έχει αφήγηση (του Kiefer Sutherland) που μάλλον είναι εκνευριστική, και εξηγούμαι. 

    Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο White Mike (Chace Crawford από το Covenant και τη σειρά Gossip Girl) ένα νεαρό ‘βαποράκι’ ... αλλά καλύτερα να αφήσουμε τον αφηγητή να μας τον γνωρίσει: 

    White Mike is thin and pale like smoke.
    White Mike has never smoked a cigarette in his life.
    But White Mike is a very good drug dealer. 


    Και αν ήδη βαρεθήκατε να ακούτε το White Mike, καλύτερα να αποφύγετε να δείτε το Twelve γιατί αυτό επαναλαμβάνεται ...twelve thousand times! 

    Αυτός λοιπόν, πουλάει μαριχουάνα ...



    ...αλλά αντιστέκεται στο να το αλλάξει με το ‘Twelve’ , το εθιστικό new designer ναρκωτικό, παρά τη πίεση που του ασκεί ο προμηθευτής του (50 Cent). 

    Ο Τσάρλι (Jeremy Allen White), ο ξάδερφος του όμως δεν είναι τόσο επιφυλακτικός όσον αφορά τα ναρκωτικά αφού και παίρνει ο ίδιος αλλά και πουλάει οτιδήποτε του πασάρουν. 

    Ο Τσάρλι είναι τρελός, το ίδιο και ο φίλος του Κλοντ (Billy Magnussen), ο μεγαλύτερος αδερφός του Κρις (Rory Culkin, της μεγάλης οικογένειας των Culkin του Μονος Στο Σπιτι) ο οποίος και αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο ...ναρκο-παρτι για να γνωριστεί με όλα τα cool guys. 

    Αυτα τα 4 καλόπαιδα που έχουν τα πάντα και ζητούν περισσότερα, μαζί με ghetto gangsters και τον 50 Cent είναι μια συνταγή καταστροφής στο Upper East Side. 

    Υπάρχουν πολλοί ακόμη χαρακτήρες στη ταινία, όπως η Μολλυ (Emma Roberts που θα τη δούμε στο Scream 4) ως το καλό κορίτσι που είναι ερωτευμένη με τον White Mike, η Σάρα (Esti Ginzburg) ως η ‘βασίλισσα του σχολείου’ , η Τζεσσικα (Emily Meade) που διακινδυνεύει ένα λαμπρό μέλλον δοκιμάζοντας το ‘Twelve’ και ο Χαντερ (Phillip Ettinger) ο καλύτερος φίλος του White Mike. 

    ΟΛΕΣ οι κριτικές είναι κακές.
    Δε ξέρω γιατί και πως - φαντάζομαι θα το μάθουμε σε επόμενο review – αλλά το Twelve θάφτηκε από όλους τους κριτικούς, αποδοκιμάστηκε στα φεστιβάλ και ...όλα είναι αρνητικά. 


    Γι’αυτο και προβλήθηκε μόνο για 2 βδομάδες στην Αμερική (6 Αυγούστου η πρεμιέρα), ενώ στην Ελλάδα η Odeon θα μας το φέρει στις 28 Οκτωβρίου. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Twelve Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top