F Νέος τίτλος και όλα τα νεότερα για το 300: Battle of Artemisia - FilmBoy Νέος τίτλος και όλα τα νεότερα για το 300: Battle of Artemisia - FilmBoy
  • Latest News

    Νέος τίτλος και όλα τα νεότερα για το 300: Battle of Artemisia

    Γράφει ο Bustart.

    Μπορεί στην Ελλάδα να αγαπήσαμε τους 300 του Zack Snyder για την all time classic ατάκα του βασιλιά Λεωνίδα διά στόματος Gerard Butler: “This is Sparta!”, αλλά η αλήθεια είναι πως η ταινία είχε την τρομερή επιτυχία λόγω της trademark (πλέον) slow-motion σκηνοθεσίας του Snyder, η οποία τον καθιέρωσε κιόλας. 

    Οπότε, τι ελπίδες μπορεί να έχει ένα prequel να επαναλάβει την ίδια επιτυχία χωρίς τον Zack Snyder στην καρέκλα του σκηνοθέτη του;
     
    Διαβάστε παρακάτω!



    Τον Απρίλιο σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τα σχέδια του Frank Miller (δημιουργού των «300») και Snyder για την μεταφορά του 2ου βιβλίου του πρώτου με τον τίτλο “Xerxes”, που καταπιάνεται πάλι με τους Μηδικούς πολέμους και συγκεκριμένα επικεντρώνεται στην περίοδο από το 490π.Χ. και την μάχη του Μαραθώνα και φτάνει μέχρι την ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480π.Χ., που διεξήχθη την ίδια περίοδο με αυτή των Θερμοπυλών.


    Τότε ο Snyder, ο οποίος είχε δουλέψει πάνω σε ένα προσχέδιο του σεναρίου, δεν είχε αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο να αναλάβει τη σκηνοθεσία και του prequel, που πλέον τιτλοφορείται  300: Battle of Artemisia, αν και οι πιθανότητες, λόγω του Man of Steel δεν ήταν με το μέρος του.

     
    Και τελικά όπως ανακοίνωσε η Warner την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσφερε τη θέση του σκηνοθέτη στον Ισραηλινό Noam Murro (Smart People), ο οποίος φυσικά δεν θα αφήσει την ευκαιρία να περάσει στα χέρια του έτερου υποψηφίου Jaume Collet-Serrra (Unknown).

     
    Το σενάριο πάντως θα είναι και πάλι από τον Snyder και τον συνεργάτη του στους “300Kurt Johnstad, το οποίο όπως σας είχαμε ενημερώσει θα  περιστρέφεται γύρω από τον κεντρικό χαρακτήρα του 2ου βιβλίου, τον Ξέρξη. 


    Θα περιγράφει την πορεία του μετά τον θάνατο του πατέρα του Δαρείου και την εμμονή του να γίνει «Θεός» μέχρι την τελική σύγκρουση του με τους Έλληνες και τον Θεμιστοκλή στην ναυμαχία του Αρτεμισίου.
     
    Όσον αναφορά τώρα την ερώτηση που θέσαμε στην αρχή του post. 

    Η Warner θέλει ο Murro να σκηνοθετήσει το prequel με τον ίδιο τρόπο με τους «300», ώστε να μην ξενίσει τους fans που περιμένουν πως και πως την συνέχεια.

    Βέβαια ο Murro στην μέχρι τώρα σκηνοθετική του καριέρα δεν είχε αναλάβει ποτέ κάποιο project με μεγάλο budget ή κάποια ταινία δράσης, οπότε υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες και να δώσει κάτι καινούργιο στο franchise.
     
    Πάντως οι Snyder και Miller φαίνεται να πιστεύουν στην επιλογή του Noam Murro, και εμείς περιμένουμε για τις πρώτες εικόνες για να το διαπιστώσουμε!

     
    ΥΓ. Πάντως θα προτιμούσα κάποιο άλλο όνομα. 

    Άντε τώρα τα αμερικανάκια να λένε συνέχεια την λέξη “Artemisia”. 
    Κάτι σε: “300: Xerxes Chronicles” θα ήταν πιο catchy!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Νέος τίτλος και όλα τα νεότερα για το 300: Battle of Artemisia Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top