F It's Kind of a Funny Story - FilmBoy It's Kind of a Funny Story - FilmBoy
  • Latest News

    It's Kind of a Funny Story

    Το δίδυμο κινηματογραφιστών Anna Bodem και Ryan Fleck θα το γνωρίζουν οι ψαγμένοι των indie (ανεξάρτητων) από το Half Nelson το 2006 και ίσως λιγότερο από το Sugar του 2008.

    Το 3ο τους φιλμ, ένα ιδιότροπο δράμα με τίτλο It’s Kind of a Funny Story είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ned Vizzini που ο ίδιος εμπνεύστηκε από προσωπικές του εμπειρίες.

    Το ...Funny Story - που δεν είναι και τόσο funny - μιλάει για έναν προβληματικής προσωπικότητας 16χρονο (Keir Gilchrist που κάνει το βήμα στο σινεμά μετά τη σειρά United States of Tara της Diablo Cody) που υποφέρει από κρίσεις άγχους και πίεσης προερχόμενης από τον πατέρα του και μπαίνει σε μια ψυχιατρική κλινική για ηρεμία/θεραπεία.

    Όπως αναμένεται σε τέτοια μέρη, η κλινική είναι γεμάτη από τρελούς όλων των ειδών αλλά ο μικρός βρίσκει το κατάλληλο μέρος για να μάθει κάποια μαθήματα για τη ζωή και το γνωστό κλισέ του πώς να ζήσεις χαρούμενος και χωρίς άγχος.

    Ανάμεσα στους ...ποιητές Φανφάρες και στρατηγούς περασμένων αιώνων θα γίνει φίλος με τον Zack Galifianakis, ο οποίος δεν είμαι σιγουρος ότι υποδύεται ρόλο αφού αν δεν ήταν ηθοποιός εκεί θα βρισκόταν.

    Ο δεύτερος καλός λόγος για να βρίσκεσαι εκεί είναι ...




    ...η Emma Roberts που παίζει μια στερημένη μικρή και προσθέτει συναίσθημα στο όλο στόρι.

    Μοιάζει με ταινία που θα αρέσει σε νεανικό κοινό και όχι σε μεγαλύτερο αφού είναι ουσιαστικά ένα δράμα με κάποιες κωμικές στιγμές, δεν έχει κάποια συγκλονιστική τοποθεσία στη φωτογραφία (μέσα σε ψυχιατρείο είναι το περισσότερο) και οι ιστορίες δεν έχουν όλες ενδιαφέρον. 


    Αυτά λένε οι μοιρασμένες κριτικές που πήρε συνολικά και αν δεν ήταν η παρουσία του Zack και της Emma για να περάσει στο mainstream κοινό, δε νομίζω ότι θα το ακούγαμε καν.

    Παίζουν ακόμη η Lauren Graham (Arlen Faber), η Zoe Kravitz (η κόρη του Lenny με ρόλο και στο Twelve) και η Viola Davis (Eat Pray Love, Knight and Day αλλά και υποψήφια για Όσκαρ για το Doubt).

    Στην Αμερική άνοιξε στις 8 Οκτωβρίου 2010 με 2 εκατομμύρια δολάρια το τριήμερο και τελείωσε με 6 συνολικά.

    Για την Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι ακόμη.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: It's Kind of a Funny Story Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top