F Submarine - FilmBoy Submarine - FilmBoy
  • Latest News

    Submarine

    'Υπέροχο', 'διασκεδαστικό', 'εξαιρετικό μικρό κόσμημα' είναι μερικά από τα επαινετικά σχόλια που ακούστηκαν στο φεστιβάλ του Toronto για το ανεξάρτητο Submarine, την δραμο-κομεντί του πρωτοεμφανιζόμενου Richard Ayoade.

    Στην παραγωγή βρίσκεται η Red Hour Films του Ben Stiller και πρωταγωνιστεί ο νεαρός Craig Roberts (Jane Eyre) ως ένας εκκεντρικός Βρετανός 15χρονος με το όνομα Oliver Tate.

    Περιγράφεται από άλλα μέσα ως κάτι μεταξύ Rushmore του Wes Anderson και The Squid and the Whale του Noah Baumbach, και τα δύο αναγνωρισμένα και βραβευμένα ανεξάρτητα του είδους και ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες και στο φεστιβάλ του Sundance.

    Ο Oliver Tate (Roberts) είναι ένα εκκεντρικό αλλά πανέξυπνο παιδί που ζει στην Ουαλία και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί είναι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας και ωριμότητας.

    Η ταινία ακολουθεί ...




    ...τον Tate καθώς ερωτεύεται την επίσης εκκεντρική συμμαθήτρια του Jordana (Yasmin Paige)  και συνεχίζει με funky ρομαντικές περιπέτειες, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να εμποδίσει την κατάρρευση του γάμου των γονιών του.

    Το στόρι δεν έχει κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις και ανατροπές αλλά είναι μια ταινία γεμάτη καρδιά και κινηματογραφική αγάπη μέσα από μια ισχυρή, διασκεδαστική και πολύ εκκεντρική υπόθεση.

    Παίζουν ακόμη η Sally Hawkins (Jane Eyre), ο Noah Taylor, ο Paddy Considine και άλλοι. 


    Το Submarine σίγουρα δεν είναι μια ταινία για τον καθένα, αλλά το FilmBoy κι εγώ προσωπικά έχω αποδείξει τη συμπάθεια μου σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον είδος ταινιών.

    Η παρουσία και το όνομα του Ben Stiller ακούστηκε πολύ στα φεστιβάλ – και μάλιστα νομίζω ότι παραβρέθηκε ο ίδιος εκεί για τη πρεμιέρα της ταινίας – κάτι που σίγουρα βοήθησε τουλάχιστον στις γεμάτες αίθουσες.

    Ο Ben Stiller έχει και μια cameo εμφάνιση στη ταινία, σε μια σαπουνόπερα που παρακολουθεί ο Tate.

    Οι κριτικές είναι σχεδόν όλες πολύ καλές, απλά έχετε υπ'όψη σας ότι απαραίτητη προυπόθεση για να σας αρέσει είναι να απολαμβάνεται indie δραματικές κομεντί.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου σε λίγες φυσικά αίθουσες αλλά στη Βρετανία προβάλλεται από το Μάρτιο με ιδιαίτερη επιτυχία.



    Submarine trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Submarine Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top