F Review: Kung Fu Panda 2 - FilmBoy Review: Kung Fu Panda 2 - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Kung Fu Panda 2


     
    Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

    Σε μια περίοδο όπου κυκλοφορούν συνεχώς όλο και πιο αξιόλογα animation και δεν ξέρεις τι να πρωτοδείς, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα sequel ενός από αυτά!

    Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν λίγο καιρό είχα αρκετό διάστημα να δω animation.

    Το μόνο που’χα δει πρόσφατα ήταν στο σινεμά πέρυσι το καλοκαίρι  το Toy Story 3 (πανάξια η υποψηφιότητα ακόμα και για Oscar Καλύτερης Ταινίας!) και μόλις πριν λίγες μέρες έκατσα και είδα σε DVD το Despicable Me και το πρώτο Kung Fu Panda.

    Το τελευταίο, μου φάνηκε πραγματικά πολύ ψυχαγωγικό με όλες αυτές τις αναφορές σε ταινίες πολεμικών τεχνών, έχοντας ...


    ...επίσης έναν τρισχαριτωμένο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, πολύ καλή δράση και χιούμορ.

    Το sequel, διατηρώντας την ίδια καλή συνταγή, δράσης πολεμικών τεχνών και χιούμορ, συνεχίζει την ιστορία, με τον σίγουρο πλέον για τον εαυτό του, Πο και τους Υπέροχους Πέντε να έχουν να αντιμετωπίσουν μια καινούρια απειλή, ένα παγώνι(!) με το όνομα Λόρδος Σεν.

    Ο οποίος πέρα απ’την συμμορία των λύκων του, διαθέτει ένα πανίσχυρο όπλο με το οποίο θέλει να καταστρέψει το Κουνγκ Φου και τους ήρωες του, να αποδυναμώσει τη χώρα και να την κατακτήσει μια για πάντα.

    Και μιας και είπα για …panda, νέο στοιχείο της πλοκής είναι ότι το μυστικό για το πώς θα νικήσουν τον Σεν έχει να κάνει και με το παρελθόν του Πο, την ιστορία της οικογένειας του και το πώς αυτή συνδέεται με τον Λόρδο Σεν. 


    Ας προχωρήσουμε όμως στο ψητό!

    Γενικά, το Kung Fu Panda 2 της Jennifer Yuh, ακολουθεί πιστά τη φόρμουλα του πρώτου και σε πολλά σημεία τη βελτιώνει κιόλας.

    Η δράση είναι περισσότερη - έως και ασταμάτητη θα έλεγα - με πιο πολλά κυνηγητά, χοροπηδητά και πολεμικές τέχνες γενικότερα, όλα τους ακόμα πιο άρτια χορογραφημένα και αρκούντως επικά.

    Επίσης, το χιούμορ χρησιμοποιείται περισσότερο, κάνοντας ακόμα πιο αξιαγάπητους τους χαρακτήρες και τονίζοντας ακόμα πιο πολύ την ανάγκη του να σπάσει ο πάγος στις σοβαροφανείς σκηνές.

    Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις, εκεί που ξεκινάει ένας σοβαρός διάλογος, να πετάει ο ήρωας μια ατάκα, η όλη σεκανς να ‘χαλαρώνει’ και συ ξαφνικά, να πεθαίνεις απ’τα γέλια!

    Κατά κάποιο τρόπο οι δημιουργοί ήταν σαν να παρωδούν και το είδος των ταινιών πολεμικών τεχνών, περισσότερο και απ’την πρώτη ταινία, σεβόμενοι πάντα το είδος, καθότι η ταινία δεν ξεχνάει τις συγκινητικές στιγμές και ότι κάνει γίνεται καθαρά για να είναι πιο διασκεδαστική, χωρίς να καταντάει γελοία.

    Ένα ακόμα θετικό είναι οι πολύ όμορφες σκηνές παραδοσιακού 2D animation, που αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην εισαγωγή αλλά πετάγονται διάσπαρτες στην ταινία, όταν ο Πο ανακάλυπτε σιγά σιγά το παρελθόν του. 


    Όσον αφορά τις φωνές, ο Jack Black (Gulliver’s Travels) δίνει ρέστα καθώς είναι σαν να υποδύεται για μια ακόμα φορά τον εαυτό του και χαιρόμαστε με αυτό γιατί δίνει απίστευτη ζωντάνια στην ταινία.

    Πραγματικά θα μπορούσε να είναι απλά ντυμένος panda και να μιλάει και πάλι να φαίνεται αστείος.

    Ο Gary Oldman (Red Riding Hood) ως Lord Shen είναι στα γνώριμα του λημέρια και ακούγεται όσο τρελός, παν-κάκιστος και ύπουλος χρειάζεται, κάνοντας πολύ καλά τη δουλειά του.

    Επιστρέφουν φυσικά και ο Master Shifou (Dustin Hoffman, Barney’s Version) με τους Υπέροχους Πέντε - Τίγρης (Angelina Jolie, The Tourist), Μαϊμού (Jackie Chan, The Karate Kid), Οχιά (Lucy Liu, Tinker Bell 3), Αλογάκι της Παναγίας (Seth Rogen, Paul), Γερανός (David Cross, Megamind) - οι οποίοι στο χρόνο που τους δίνεται κάνουν ότι μπορούν.

    Θα συναντήσουμε όμως και την προσθήκη κάποιων νέων χαρακτήρων, της προφήτισσας (Michelle Yeoh) και δύο ακόμα δασκάλων - αιχμαλώτων του Σεν, που έχουν τη μορφή βοδιού και κροκοδείλου(!) και στον έναν δανείζει τη φωνή του ο Jean-Claude Van Damme (...έι, στο επόμενο θέλω Steven Seagal και Chuck Norris, ε;;). 


    Το μόνο πρόβλημα - που υπήρχε μάλιστα και στο πρώτο και δεν έχει διορθωθεί - είναι ότι για να μπορέσει να κρατήσει η ταινία τη διάρκεια των 80-90΄(αφού πάνω απ’όλα απευθύνεται σε παιδιά), τα ‘τρέχει’ όλα τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα πολλοί χαρακτήρες να μην έχουν πολλά να κάνουν παρά να εξυπηρετούν τις σκηνές δράσης και να μην προλαβαίνουν έτσι να αναπτυχθούν ιδιαίτερα οι σχέσεις μεταξύ τους.

    Κάτι που δεν καταλαβαίνω καθότι τα animation πλέον, ειδικά της τρισδιάστατης κοπής, είναι εξίσου φτιαγμένα και για μεγάλους.

    Η μόνη συγκίνηση δηλαδή, προκύπτει απ’τα νέα στοιχεία για το παρελθόν του Πο.

    Το πώς σχετίζεται όμως το παρελθόν του με αυτό του Σεν (και γενικά ο χαρακτήρας του Σεν) είναι και αυτό κάτι που το’χουμε ξαναδεί άπειρες φορές σε animation και μη.

    Αν εξαιρέσουμε πάντως ότι σαν σενάριο είναι στανταράκι, γιατί έχει αρκετά κλισέ του είδους και δεν αναπτύσσει και πάλι πολύ τους υπόλοιπους χαρακτήρες, βλέπεται ευχάριστα, ξεχνιέσαι και σίγουρα θα είναι απ’τις επιτυχίες του καλοκαιριού.

    Ιδιαίτερα τα μικρά, θα το λατρέψουν!

    * Σχετικά καλό το 3D, κάτι που φαίνεται καλύτερα στις σκηνές δράσης, οι οποίες είναι προφανές ότι για αυτό το λόγο γυρίστηκαν πιο φαντασμαγορικές!

    Το Kung Fu Panda 2 θα το δούμε στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Ιουνίου από τη UIP.



    Kung Fu Panda 2 trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Kung Fu Panda 2 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top