F Η Κοκκινοσκουφίτσα - Red Riding Hood - FilmBoy Η Κοκκινοσκουφίτσα - Red Riding Hood - FilmBoy
  • Latest News

    Η Κοκκινοσκουφίτσα - Red Riding Hood

    Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που διάβασα πριν καιρό για την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας τη παρουσιάζει ως μια παραβολή που δείχνει τον αγώνα της παιδικής αθωότητας εναντίον των κακών δαιμόνιων της σεξουαλικότητας των ενηλίκων.

    Αντίστοιχα, θα μπορούσα να πω ότι η νέα μεταφορά της στο κινηματογράφο με το Red Riding Hood αντιπροσωπεύει τη δεδηλωμένη επιθυμία της σκηνοθέτιδας Catherine Hardwicke να κάνει μια καλή ταινία εναντίον του studio που αγχώνεται να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια από το κοινό του Twilight!

    Και αντίθετα με αυτό που συμβαίνει στα παραμύθια, εδώ κερδίζει το studio.

    Από την άλλη μεριά, το ότι πήρε τη δουλειά εξ αρχής η Hardwicke οφείλεται στην επιτυχία και μόνο του Twilight (2008), αφού έκτοτε δεν έκανε κάτι άλλο.

    Αν έχετε βαρεθεί να ακούτε ότι το Red Riding Hood μοιάζει με τα Twilight, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει επιλογή.
    Ακούστε το στόρι.

    Μια νέα γυναίκα (Amanda Seyfried) είναι διχασμένη ανάμεσα σε δυο άντρες ...διαφορετικού είδους: 

    Τον Henry (Max Irons, ο γιος του Jeremy Irons), έναν σιδερά από πλούσια οικογένεια που οι γονείς της (Billy Burke και Virginia Madsen) έχουν κανονίσει να τον παντρευτεί, και τον Peter (Shiloh Fernandez, ο οποίος ήταν η επόμενη επιλογή πίσω από τον Robert Pattinson για το ρόλο του Edward Cullen!) έναν φτωχό ξυλοκόπο.

    Αλλά οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ. 


    Η κοπέλα υποκύπτει στην απαγορευμένη αγάπη και αποφασίζει να κλεφτεί με τον ξυλοκόπο, όταν η αδερφή της σκοτώνεται από έναν λύκο που στοιχειώνει το χωριό εδώ και 20 χρόνια.

    Οι χωρικοί κρατούσαν το θρυλικό λύκο σε απόσταση με θυσίες ζώων αλλά αφού ο λύκος πήρε ανθρώπινο αίμα αποφασίζουν να αντεπιτεθούν.

    Διαφωνών με την παραπάνω απόφαση είναι ο Πατερ Αύγουστος (Lukas Haas) ο οποίος κάνει το λάθος να καλέσει για βοήθεια τον πατερ Σολομών (Gary Oldman), έναν θρυλικό κυνηγό λυκανθρώπων που είναι καλύτερα εξοπλισμένος για τέτοιου είδους αποστολές.

    Δυστυχώς για τους κατοίκους, ο Σολομών καπηλεύεται το χωριό, σπέρνει τις υποψίες ότι ο λύκος μπορεί να είναι κάποιος από τους κατοίκους και φέρνει τη διχόνοια στο κατά τα άλλα φιλήσυχο χωριό.

    Το Red Riding Hood έχει κάκιστες κριτικές από το σύνολο σχεδόν των κριτικών (9 στους 10 αναλογικά!), γι’αυτό και στο άνοιγμα στη πρεμιέρα της έκανε $14 εκατομμύρια ενώ η Warner περίμενε γύρω στα $22.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village στις 28 Απριλίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Κοκκινοσκουφίτσα - Red Riding Hood Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top