F Ο Τρόπος του Μπάρνει - Barney's Version - FilmBoy Ο Τρόπος του Μπάρνει - Barney's Version - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Τρόπος του Μπάρνει - Barney's Version

    Υπάρχουν μυθιστορήματα που δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να γίνουν ταινίες και υπάρχουν και άλλα που μπορούν να ανθήσουν στη μεγάλη οθόνη αν τα μορφοποιήσεις κατάλληλα.

    Πολλοί σεναριογράφοι προσπάθησαν να γράψουν ένα σενάριο από τη μεγάλη σε όγκο σάτιρα του Καναδού μυθιστοριογράφου Mordechair Richler αλλά μόνο ο τηλεοπτικός Michael Konyves τα κατάφερε γράφοντας μια ιστορία που δίνει τη δυνατότητα σε σπουδαίους ηθοποιούς να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες.

    Ο λόγος φυσικά για το Barney’s Version, σκηνοθεσίας του επίσης τηλεοπτικού Richard J.Lewis, μιας ταινίας που προσέφερε μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις στις πρόσφατες υποψηφιότητες καθώς ο Paul Giamatti που πήρε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του έμεινε εκτός Oscar.

    Το Barney’s Version επικεντρώνεται στη ζωή και τους έρωτες κάποιου Barney Panofsky (Paul Giamatti).

    Έχει στενή σχέση με τον αδέξιο πατέρα του Izzy (Dustin Hoffman), μια χρόνια φιλία ...




    ...με τον Boogie (Scott Speedman) και 3 συζύγους οι οποίες χαράζουν ουσιαστικά τη πορεία του Barney.

    Αυτές είναι η Clara (Rachelle Lefevre), μια ταραγμένη νεαρή κοπέλα που δε στέκει και πολύ καλά στα μυαλά της, η Mrs P (Minnie Driver), μια Εβραία τόσο υπεράνω και σνομπ που δεν καταδέχεται καν να έχει ολόκληρο όνομα (!) και τέλος, η Miriam (Rosamund Pike) που είναι ο έρωτας της ζωής του και την οποία γνωρίζει στο γάμο του!

    Ενώ στο μυθιστόρημα η αφήγηση χαρακτηρίζεται πολύ συμβατική και επιφανειακή, το σενάριο του Konyves προσθέτει ανθρωπιά στην ιστορία και συνδέει κάθε χαρακτήρα με στοιχεία της προσωπικότητας του Barney. 


    Ο πατέρας του, Izzy αναδεικνύει στο γιο του την αφοσίωση και τον έρωτα, ο φίλος του, Boogie εμπνέει την αξιοπιστία και τη συνεχή υποστήριξη, η Clara την αίσθηση του καθήκοντος και ευθύνης, η Mrs P κερδίζει την απέχθεια και τη περιφρόνηση του και η Miriam αποκαλύπτει τον ρομαντικό και ιδεαλιστή Barney.

    Γίνεται έτσι φανερό ότι ένας πάρα πολύ καλός ηθοποιός όπως είναι ο Paul Giamatti μπορεί να εξερευνήσει με την ερμηνεία του ένα μεγάλο φάσμα συναισθηματισμών, καθώς υπάρχουν στιγμές απόλυτης ευτυχίας αλλά και απόλυτης μιζέριας.

    Παρ’όλα αυτά τα βαρύγδουπα, το Barney’s Version φαίνεται από το trailer να είναι μια απολαυστική κομεντί με τον αγαπημένο μου Paul Giamatti να κάνει παπάδες και που, άλλωστε τυγχάνει πολύ καλών κριτικών στο σύνολο τους.

    Και αφήστε την Ακαδημία να έχει υποψήφιο τον Jesse Eisenberg (!).

    Πρεμιέρα έκανε πέρυσι στη Βενετία και το Toronto αλλά στις αίθουσες της Αμερικής ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου σε μικρή διανομή.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Τρόπος του Μπάρνει - Barney's Version Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top