F The Green Hornet - FilmBoy The Green Hornet - FilmBoy
  • Latest News

    The Green Hornet

    Γράφοντας για τη μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς των 60’s The Green Hornet, μου ήρθε στο μυαλό η εποχή που ο Michael Keaton, ένας κωμικός γενικά ηθοποιός έπαιρνε το ρόλο του Batman προκαλώντας κάποια ερωτηματικά στο κατά πόσο έχει το status για να παίξει έναν μασκοφόρο εκδικητή.

    Τελικά αποδείχθηκε πολύ σωστή επιλογή και η ταινία αρκετά καλή.

    Δεν ξέρω – και αμφιβάλω – αν αυτό ισχύει για τον Seth Rogen και το The Green Hornet, έστω κι αν τα κωμικά στοιχεία εδώ είναι πολύ περισσότερα.

    Το φιλμ πέρασε πολλά, ξεκινώντας από τα μέσα του 2007 όπου ο Seth Rogen θα έγραφε το σενάριο και θα πρωταγωνιστούσε, μαζί με τον Stephen Chow, έναν μαστερ του Kung Fu με παρωδίες στο ενεργητικό του.

    Ο τελευταίος θα σκηνοθετούσε κιόλας αλλά μετά από κάποιους μήνες η σκηνοθεσία πήγε αλλού και αργότερα ο Chow αποσύρθηκε εντελώς από το φιλμ.

    Αυτά ίσως ενδιαφέρουν για να καταλάβετε ότι ...




    ...το The Green Hornet παραλίγο να γίνει μια καθαρά Kung Fu ταινία, αλλά με την ανάθεση του Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) για τη σκηνοθεσία και τη προσθήκη του 3D τα στοιχεία πολεμικών τεχνών θα είναι λιγότερα.

    Και, τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον έγιναν περισσότερο για να δικαιολογηθεί το 3D καθώς εκτός από αυτές δε νομίζω ότι έχει λόγο ύπαρξης.

    Ο Seth Rogen (Funny People) παίζει τον Britt, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που δεν κάνει τίποτα στη ζωή του παρά να χαλάει τα λεφτά του πατέρα του σε πάρτι και γυναίκες.

    Όταν ο πατέρας του (Tom Wilkinson), ένας πλούσιος εκδότης, πεθαίνει, ο Britt αναγκάζεται να πάρει υπεύθυνες αποφάσεις για την εταιρεία και τον ίδιο. 


    Όταν όμως συναντιέται με τον βοηθό/μηχανικό του πατέρα του, τον Kato (Jay Chou) καταλήγουν να γίνουν μασκοφόροι superheroes που κυνηγούν το έγκλημα, το οποίο ελέγχεται στη πόλη από τον Chudnofsky (Christoph Waltz).

    Έτσι γεννιέται ο Green Hornet (Πράσινη Σφήκα;).

    Super δυνάμεις δεν υπάρχουν φυσικά, έτσι το δίδυμο τη βγάζει τον περισσότερο χρόνο στο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο που είναι εφοδιασμένο με ρουκέτες και φλογοβόλα και γενικά, είναι ο,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν στους κακούς, πέρα από τις ικανότητες στις πολεμικές τέχνες του Kato.

    Το άνοιγμα του The Green Hornet στις αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου δεν ήταν και καταστροφικό για τη Sony αφού λόγω ακριβού εισιτηρίου για το 3D και λόγω του ότι ήταν η 1η  ουσιαστικά ταινία της χρονιάς, έκανε $33 εκατομμύρια.

    Στην Ελλάδα θα προβάλλεται στις αίθουσες από αύριο, 27 Ιανουαρίου 2011. 


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Green Hornet Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top