F ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ; - WHATEVER WORKS - FilmBoy ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ; - WHATEVER WORKS - FilmBoy
  • Latest News

    ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ; - WHATEVER WORKS


    **********   6/10

    Πιστός στο ραντεβού του για μια ταινία το χρόνο ο Woody Allen επιστρέφει στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη μετά από ένα σερί στην Ευρώπη, με το Whatever Works, που άνοιξε στην Αμερική τη προηγούμενη εβδομάδα με περιορισμένη διανομή.

    Πρόκειται για παλιά ιστορία, αφού το σενάριο το έγραψε το 1977 αλλά δεν ασχολήθηκε παρά μόνο τώρα, κάτι που συνέβη με πολλούς δημιουργούς που είχαν στα συρτάρια τους παλιές ιδέες, λόγω της απεργίας των σεναριογράφων πριν κάνα χρόνο.

    Όπως θα δείτε στο trailer, καταλαβαίνεις αμέσως ότι βλέπεις Γουντυαλλενικη ταινία, ξεκινώντας από τον εισαγωγικό μονόλογο του πρωταγωνιστή.

    Όχι, αυτή τη φορά δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Larry David στο ρόλο ενός 60αρη αντιπαθητικού (‘Im not a likable guy’ όπως λέει ο ίδιος) γκρινιάρη, που θεωρεί τους συνανθρώπους του ηλίθιους, σκουλήκια και κρετίνους, ειδικά τους θρησκευόμενους μέσης ηλικίας Αμερικανούς. Αμπελοφιλοσοφος ο ίδιος, θεωρεί τον εαυτό του ιδιοφυΐα και καλύτερο από όλους, ακόμα και τους φίλους του, αν πεις ότι υπάρχουν τέτοιοι. 

    Ολ’αυτά μέχρι που εμφανίζεται στη πόρτα του μια μικρή κοπέλα (Evan Rachel Wood, το ένα κορίτσι από το Thirteen του ’03 αν θυμάστε), η οποία μένει για τα καλά κοντά του, αρχικά ως φιλοξενούμενη, μετά ως πλατωνική νοσοκόμα για τις νευρώσεις του, και τελικά...ίσως γυναίκα του (εμ, τι νομίζατε...)
    Στη πορεία εμφανίζονται στη πόρτα του η ημιτρελη θρησκόληπτη μητέρα της μικρής (Patricia Clarkson), ο πατέρας της και κάθε είδους γραφικότητες.

    Γενικά φαίνεται ένα τυπικό φιλμ του Γουντυ Άλεν με το χαρακτηριστικό του χιούμορ, που φαίνεται εδώ να χαμηλώνει ταχύτητα μετά τα οσκαρικα (Vicky Christina Barcelona) και με ονόματα κράχτες φιλμ (Scoop, Cassandras Dream), με μια ταινία που δείχνει ευχάριστη αλλά με το ρίσκο που περιείχαν οι ταινίες του στα τέλη του 90, όταν θα μπορούσες να δεις ένα αριστούργημα κι εξίσου εύκολα θα μπορούσες να φύγεις από την αίθουσα στο διάλειμμα.

    Όπως είπαμε βρήκε μικρή διανομή στην Αμερικη(9 αίθουσες άνοιγμα) αλλά στην Ελλάδα θα το δούμε κανονικά στις 19 Νοέμβρη απο την Audio Visual.

    Μέχρι τότε, δείτε το trailer.       
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ; - WHATEVER WORKS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top