F Η Helen Mirren θα υποδυθεί την "σιδηρά κυρία" του Ισραήλ, στη βιογραφική ταινία της Golda Meir - FilmBoy Η Helen Mirren θα υποδυθεί την "σιδηρά κυρία" του Ισραήλ, στη βιογραφική ταινία της Golda Meir - FilmBoy
  • Latest News

    Η Helen Mirren θα υποδυθεί την "σιδηρά κυρία" του Ισραήλ, στη βιογραφική ταινία της Golda Meir


    Μπορεί τα τελευταία χρόνια να τη βλέπουμε όλο και πιο συχνά σε πιο mainstream ταινίες (Hobbs & Shaw, Anna, The Nutcracker and the Four Realms), όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει απαρνηθεί τους "μεγάλους" ρόλους, με την Helen Mirren (The Good Liar) να συμφωνεί προσφάτως να υποδυθεί την ισραηλινή πρωθυπουργό Golda Meir, στην επερχόμενη βιογραφική ταινία.

    Η Golda Meir γεννήθηκε το 1898 στο Κίεβο. 
    Όταν η μητέρα της προσπάθησε να την παντρέψει, εκείνη επαναστάτησε και μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να ζήσει με την αδερφή της, όπου έγινε δασκάλα. 
    Το 1921 επιστρέφει στην Παλαιστίνη και εντάσσεται στο εβραϊκό απελευθερωτικό κίνημα. 
    Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ εμπλέκεται ενεργά στη πολιτική και φτάνει μέχρι τη θέση της υπουργού εξωτερικών. 
    Το 1969, μετά το θάνατο του Levi Eshkol, αναλαμβάνει την πρωθυπουργία, και να χαρακτηρίζεται ως η Σιδηρά Κυρία της ισραηλινής πολιτικής. 
    Ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ και η 3η παγκοσμίως. 
    Η θητεία της σημαδεύτηκε από τον επονομαζόμενο Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

    Η κινηματογραφική της βιογραφία θα τιτλοφορείται Golda, με τον Nicholas Martin (Florence Foster Jenkins) να γράφει το σενάριο και τον Guy Nattiv (Skin) να σκηνοθετεί.
    Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

    Μυρίζουν βραβεία ή είναι ιδέα μου;

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Helen Mirren θα υποδυθεί την "σιδηρά κυρία" του Ισραήλ, στη βιογραφική ταινία της Golda Meir Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top