F Κριτική: Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019) - FilmBoy Κριτική: Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019)



    Οι ταινίες Fast and Furious δημιούργησαν ένα μάλλον ανέλπιστο franchise, κυρίως εξαιτίας της προσαρμοστικότητάς τους. 
    Με τις ταινίες να έχουν ξεκινήσει αρχικά μέσα από γκαράζ, φτιαγμένα αυτοκίνητα και κόντρες, τελικά εξελίχθηκαν σε κατασκοπικές περιπέτειες που φέρνουν στο μυαλό υποθέσεις που μπορεί να αναλάμβαναν οι James Bond και Ethan Hunt. 

    Με βάση αυτή την εξέλιξη το franchise γιγαντώθηκε, φτάνοντας στο τωρινό σημείο όπου δημιουργούνται και αυτόνομες ιστορίες, αντλώντας έμπνευση από δεύτερους χαρακτήρες που μπήκαν σταδιακά στη σειρά. 
    Ο λόγος για το spin-off Hobbs & Shaw, στο οποίο οι «εχθροί» Luke Hobbs (Dwayne Johnson, Skyscraper) και Deckard Shaw (Jason Statham, The Fate of the Furious) καλούνται να συνεργαστούν για να εντοπίσουν έναν νέο θανατηφόρο ιό.

    Ο David Leitch (Atomic Blonde, Deadpool 2) συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ταινιών στήνοντας μια μεγαλεπήβολη αλλά δίχως ίχνος ρεαλισμού περιπέτεια, με υπερηχητικά κυνηγητά, εξωπραγματικά ακροβατικά, και ασταμάτητες αυτοκινητιστικές καταδιώξεις. 
    Ο ίδιος ο Leitch δείχνει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό στην αφήγησή του, με την ταινία να τσουλάει ικανοποιητικά.


    Το σενάριο από την άλλη δεν βοηθάει καθόλου. 
    Εφηβικό χιούμορ που στάζει τεστοστερόνη και μια πλοκή που ξεφεύγει πολύ από το να θεωρηθεί αξιόπιστη, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που απευθύνεται σε ένα πολύ ελαστικό (και ανεκτικό) κοινό. 
    Στο ίδιο κλίμα και οι πρωταγωνιστές, παραδίδοντας με την απαιτούμενη ανωριμότητα τους χαρακτήρες τους. 

    Δίπλα στα γνώριμα πρόσωπα που προαναφέραμε, εμφανίζονται η εντυπωσιακή Vanessa Kirby (Mission Impossible: Fallout), ο στιβαρός αλλά άχαρος Idris Elba (Thor: Ragnarok), και η Helen Mirren (Berlin I Love You) η οποία, όπως παραδέχεται και ο ρόλος της, κάνει εμφανώς την πλάκα της.

    Τα παραπάνω μπορεί να έχουν στιγμές γέλιου και να δημιουργούν ορισμένες διασκεδαστικές σκηνές, αλλά τελικά αυτό που έχουμε είναι μια ταινία προς τις νεαρές ηλικίες, και πιο ειδικά για τους λάτρεις της σειράς που θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν ορισμένους από τους αγαπημένους τους χαρακτήρες σε ξέφρενες καταστάσεις αδρεναλίνης και παλιμπαιδισμού.

    Στους κινηματογράφους από 29 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top