F Cats trailer: Το μιούζικαλ-φαινόμενο μας υπόσχεται τα πιο.. γατίσια Χριστούγεννα! - FilmBoy Cats trailer: Το μιούζικαλ-φαινόμενο μας υπόσχεται τα πιο.. γατίσια Χριστούγεννα! - FilmBoy
  • Latest News

    Cats trailer: Το μιούζικαλ-φαινόμενο μας υπόσχεται τα πιο.. γατίσια Χριστούγεννα!


    Βασισμένος στη ποιητικό συλλογή Old Possum's Book of Practical Cats του T.S. Elliot, το 1977 ο Andrew Lloyd Webber το 1977 ξεκίνησε να γράφει τη μουσική για ένα φαντασμαγορικό πρωτότυπο μιούζικαλ που θα διηγούνταν στους θεατές την ιστορία μιας φυλής γατών, των Jellicles, οι οποίες κατά τη διάρκεια μίας νύχτας πρέπει να επιλέξουν ποια απ' αυτούς θα ανέλθει στους ουρανούς και να επιστρέψει με μια νέα ζωή.

    Παρότι ήδη καταξιωμένος και πολυβραβευμένος μετά τις επιτυχίες των Jesus Christ Superstar και Evita, ο Weber δυσκολεύτηκε να βρει σπίτι για το νέο του έργο λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος. 

    Ποιος να φανταζόταν ότι οι Γάτες του θα γινόταν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις στην ιστορία του παγκόσμιου μιούζικαλ...

    Οι σκέψεις για μια κινηματογραφική διασκευή υπήρχαν από τη δεκαετία του '90 με την βραχύβια Amblimation (νυν DreamWorks Animation) να βάζει στα σκαριά την animated εκδοχή του, με το project να έχει την ίδια κατάληξη με το studio...dead. 

    Χρειάστηκε να φτάσουμε στα '10s για να έχουμε εξελίξεις, όταν η Universal αγόρασε τα δικαιώματα από το Weber και, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, έβαλε τη ταινία σε διαδικασία προ-παραγωγής. 
    Και φτάσαμε αισίως στο 2016 όταν ήρθαν οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, με το νερό να μπαίνει στο αυλάκι και την αντίστροφη μέτρηση για τη πρεμιέρα του κινηματογραφικού Cats να ξεκινά.

    Τα ηνία της ταινίας παραδόθηκαν στον Tom Hooper (Les Misérables), ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία ενώ έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Lee Hall (Rocketman).

    Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιλέχτηκαν οι James Corden (Begin Again), Judi Dench (Red Joan), Jason Derulo, Idris Elba (Hobbs & Shaw), Jennifer Hudson (Dreamgirls), Ian McKellen (The Good Liar), Taylor Swift, Rebel Wilson (The Hustle) και η μπαλαρίνα Francesca Hayward.

    Από το πρώτο teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι, οι κραυγές σχετικά με το σχεδιασμό των χαρακτήρων και τις υβριδικές cgi/live-action ανθρωπόμορφες γάτες ήταν ιδιαίτερα έντονες, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο (όπως έγινε αντίστοιχα στο πρόσφατο Sonic) με τον Hooper να υποστηρίζει σθεναρά την επιλογή του και να μη προχωράει σε καμιά αλλαγή. 

    Με εξαίρεση τη ποιότητα του cgi στα σημεία που το αυτό ενώνεται με το πραγματικό πρόσωπο των ηθοποιών που σίγουρα δεν είναι τέλεια, προσωπικά δε βρήκα τίποτα ούτε περίεργο, ούτε creepy, κάθε άλλο θα έλεγα, αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.

    Εν πάση περιπτώσει, η ώρα που οι Γάτες θα ξαμοληθούν στις αίθουσες είναι πολύ κοντά και συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Cats trailer: Το μιούζικαλ-φαινόμενο μας υπόσχεται τα πιο.. γατίσια Χριστούγεννα! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top