F Review: Πάρ' το απ'την αρχή - Begin Again - FilmBoy Review: Πάρ' το απ'την αρχή - Begin Again - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Πάρ' το απ'την αρχή - Begin Again


     
    Αναμασημένη τροφή φρόντισε να μας προσφέρει ο John Carney μετά το επιτυχημένο και πρωτότυπο Once (Oscar τραγουδιού το 2008). 

    Μόνο και μόνο ο αρχικός τίτλος της ταινίας Can a Song Save your Life? σε βάζει σε σκέψεις αν πρόκειται για κάποια εκπομπή του MTV με reality περιεχόμενο ή για μια εκπομπή τύπου Πάμε πακέτο που δεν ξέρεις στο τέλος αν θα τα βρούνε οι συγγενείς μεταξύ τους. 

    Ουσιαστικά πήρε τη βάση του Once και προσπάθησε να κάνει μια παραλλαγή με μεγαλύτερο budget και πιο αναγνωρισμένο καστ.

    Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή, χωρίς να χρειάζεσαι ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να καταλάβεις τι θα γίνει στο τέλος. 

    Ένα ζευγάρι ερωτευμένο από το κολλέγιο ο Ντέιβ (Adam Levine) και η Γκρέτα (Keira Knightley, The Imitation Game) ζούν τον έρωτά τους γράφοντας τραγούδια μαζί. 

    Αφού μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη, ο Ντέιβ συνεργάζεται με μια μεγάλη δισκογραφική εταιρία και αφήνει την αγαπημένη του στα κρύα του λουτρού. 

    Πληγωμένη, φεύγει για να βρει παρηγοριά στον πολύ καλό της φίλο Στιβ (James Corden, Into the woods) ο οποίος την ανεβάζει στη σκηνή ενός μπαρ για να τραγουδήσει. 

    Έτσι ο ήδη απολυμένος δισκογραφικός παραγωγός Νταν (Mark Ruffalo, Foxcatcher) βλέπει στην Γκρέτα την ελπίδα. 


    Ο Νταν απογοητευμένος από την τροπή που πήρε η ζωή του και η Γρέτα απογοητευμένη από τον έρωτα της ζωής της, αποφασίζουν να κάνουν μια καινούρια αρχή. 
    Έτσι λέγεται πλέον και η ταινία, Begin Again (Πάρ' το απ'την αρχή).

    Οι ερμηνείες απλές, με αυτή του Ruffalo να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο με την εκφραστικότητα του ενώ αυτή που δεν δένει καλά με το φιλμ είναι του Lavine στην πρώτη του υποκριτική προσπάθεια. 

    Ακόμα και στο τραγούδι που είναι το φόρτε του λόγω των αδύναμων τραγουδιών που ντύνουν το έργο, ανταποκρίνεται πολύ μέτρια ενώ η ερμηνεία της Keira στα τραγούδια ήταν πιο αληθινή προσδίδοντας τους μια αθώα και γλυκιά πινελιά.

    Εάν θεωρείτε τους εαυτούς σας ρομαντικούς και θέλετε να δείτε μια ταινία χωρίς απαιτήσεις και αγωνία, τότε ναι μπορείτε να τη δείτε με το άλλο σας μισό ευχάριστα. 

    Παρόλο που δεν περιμένω το Begin Again να πάρει κάποιο Όσκαρ τραγουδιού όπως πήρε το Once, ξεχώρισα το τραγούδι Lost Stars (υποψηφιότητα Oscar) και το έβαλα στην playlist που ακούω καθημερινά. 

    Ας ελπίσουμε ο John Carney να βρεί γρήγορα έμπνευση και να μας εκπλήξει πρωτότυπα στην επόμενή του προσπάθεια.

    Από 15 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.


    Ραφαήλ Κωνσταντίνου.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Πάρ' το απ'την αρχή - Begin Again Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top