F Sonic the Hedgehog trailer: Ο πιο διάσημος σκατζόχοιρος εισβάλει στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy Sonic the Hedgehog trailer: Ο πιο διάσημος σκατζόχοιρος εισβάλει στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy
  • Latest News

    Sonic the Hedgehog trailer: Ο πιο διάσημος σκατζόχοιρος εισβάλει στη μεγάλη οθόνη!


    Nintendo-Sega, Mario-Sonic... τα ομηρικά console wars των 80's και 90's όπως αποδείχτηκε στη πράξη δεν ήταν παρά εφηβικοί fanboy-ισμοί, με τους δύο παγκοσμίως διάσημους και αγαπητούς ήρωες να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την επιτυχημένη τους πορεία στα videogames. 
    Ο Ιταλός υδραυλικός το 1993 έκανε τη μεγάλη απόπειρα να γίνει και κινηματογραφικός ήρωας, με το αποτέλεσμα να είναι μία από τις χειρότερες ταινίες που έχει δει ποτέ η 7η τέχνη. 
    Παρότι 25 και πλέον χρόνια αργότερα, η κατάρα των video game adaptations δεν έχει ακόμα σπάσει, έφτασε η ώρα του μεγάλου του αντίζηλου να κάνει κι εκείνος την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη, ελπίζουμε όχι το ίδιο καταστροφικά.

    Τα δικαιώματα του ήρωα αγόρασε η Sony Pictures Entertainment το 2013 και ενώ το project βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη σε παραγωγή του Neal H. Moritz (Hunter Killer), αυτά εξαγοράστηκαν από την Paramount Pictures, χωρίς όμως να γίνονται ουσιαστικές αλλαγές, με τη προπαραγωγή να συνεχίζει κανονικά.

    Σε σενάριο των Josh Miller & Patrick Casey (Transylmania) και Oren Uziel (The Cloverfield Paradox), και σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Jeff Fowler, το Sonic the Hedgehog υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε τη Πέμπτη που μας πέρασε να έβγαινε στις αίθουσες, όμως το περασμένο Απρίλιο έκανε την εμφάνισή του το πρώτο trailer, με το σχεδιασμό του cgi Sonic να είναι... αχαρακτήριστος! 

    Η προσπάθεια της σχεδιαστικής ομάδας να κάνει τον χαρακτήρα ελαφρώς ανθρωπόμορφο δε θα μπορούσε να τύχει χειρότερης υποδοχής, όχι μόνο από το κοινό αλλά και από τους επαγγελματίες του χώρου. 

    Αυτή δεν ήταν μια περίπτωση απλά αρνητικής δημοσιότητας, ήταν καταστροφή και οι παραγωγοί το αντιλήφθηκαν, με τον ίδιο τον Fowler να ανακοινώνει πως ο χαρακτήρας θα ξαναμπεί στο σχεδιαστήριο για ένα ολικό make-over. 
    Η ημερομηνία πρεμιέρας μετατέθηκε για το Φεβρουάριο, το παλιό trailer κατέβηκε, και μόλις έφτασε το καινούριο, με τις αλλαγές να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και τον Sonic να μοιάζει επιτέλους με τον σκαντζόχοιρο που αγαπήσαμε.

    Δεν έγινε γνωστό το ποσό που δόθηκε επιπλέον για να γίνει αυτή η διόρθωση, όμως γεγονός είναι πως όλη αυτή η συζήτηση δημιούργησε ένα ιδιαίτερα θετικό hype για τη ταινία, που γενικά έκανε να παραβλέψουμε πως η ταινία συνεχίζει να μοιάζει αποκλειστικά προορισμένη για πολύ μικρές ηλικίες.

    Ο Ben Schwartz (Turbo) δανείζει τη φωνή του στον ήρωα, ενώ σε live-action ρόλους βρίσκουμε τους Jim Carrey (Dumb and Dumber To) ως κακό δρ. Robotnik, James Marsden (The Box), Neal McDonough (RED 2) και Tika Sumpter (An Acceptable Loss).

    Δείτε το νέο trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
     

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Sonic the Hedgehog trailer: Ο πιο διάσημος σκατζόχοιρος εισβάλει στη μεγάλη οθόνη! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top