F Βραβεία Oscar 2019: Το Green Book κάνει την έκπληξη και ανακηρύσσεται καλύτερη ταινία της χρονιάς! - FilmBoy Βραβεία Oscar 2019: Το Green Book κάνει την έκπληξη και ανακηρύσσεται καλύτερη ταινία της χρονιάς! - FilmBoy
  • Latest News

    Βραβεία Oscar 2019: Το Green Book κάνει την έκπληξη και ανακηρύσσεται καλύτερη ταινία της χρονιάς!


    Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη 100στη επέτειο, και τα τελευταία χρόνια τα Academy Awards δε ζουν και τις καλύτερες μέρες τους, με τις αλλαγές που ξεκίνησε η Cheryl Boone Isaacs και συνεχίζει ο John Bailey να δείχνουν πως ακόμα όχι μόνο δε φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μάλλον τους γυρίζουν μπούμερανγκ, με φετινό αποκορύφωμα το τραγέλαφο της κατηγορίας Καλύτερης Δημοφιλούς Ταινίας και τις off-camera βραβεύσεις, αποφάσεις που αποσύρθηκαν άρον-άρον, και παράλληλα τα νούμερα τηλεθέαση να είναι κάθε χρόνο και χαμηλότερα.

    Είναι το μεγαλύτερο πάρτι του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

    Κατά τη διάρκεια αυτού, βραβεύονται και οι καλύτεροι της χρονιάς που πέρασε. 
    Αν αγνοήσουμε ή έστω δεν πάρουμε και τόσο στα σοβαρά τη τελευταία "λεπτομέρεια", η βραδιά των Oscars είναι πάντα απολαυστική! 
    Το μεγάλο φετινό ερωτηματικό ήταν ο παρουσιαστής, αφού μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Kevin Hart, η Ακαδημία επέλεξε να μην ανακοινώσει τον αντικαταστάτη, με τις φήμες να οργιάζουν για το τρόπο που θα παρουσιαζόταν τα βραβεία. 
    Τελικά, όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε κανένας κρυμμένος άσσος στο μανίκι, με τη τελετή όντως να ολοκληρώνεται χωρίς οικοδεσπότη.

    Όπως έδειξαν οι υπόλοιπες βραβεύσεις το προηγούμενο διάστημα, καθώς και η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων όπου και ισοβάθμησαν, η μεγάλη μάχη φέτος ήταν μεταξύ του Roma του Alfonso Cuaron και του The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου, με τη μεξικάνικη ταινία να έχει ένα μικρό προβάδισμα, ειδικά στις "μεγάλες" κατηγορίες. 


    Η έκπληξη όμως έγινε, με το Green Book να κερδίζει το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης Ταινίας της χρονιάς, καθώς και εκείνα του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου. 
    Χαμένος αλλά σίγουρα ικανοποιημένος ο Cuaron που έφυγε με τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 
    Αντίθετα ο Λάνθιμος γλίτωσε τη πανωλεθρία μονάχα χάρη στην ερμηνεία της Olivia Colman που πήρε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

    Πάμε να δούμε αναλυτικά τους νικητές...

    Καλύτερη Ταινία: Green Book
    Καλύτερος Σκηνοθέτης: Alfonso Cuaron - Roma
    Καλύτερη Α’ Γυναικεία Ερμηνεία: Olivia Colman- The Favourite
    Καλύτερη Α’ Ανδρική Ερμηνεία: Rami Malek- Bohemian Rhapsody
    Καλύτερη Β’ Γυναικεία Ερμηνεία: Regina King- If Beale Street Could Talk
    Καλύτερη Β’ Ανδρική Ερμηνεία: Mahershala Ali- Green Book
    Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο: Green Book (Nick Vallelonga, Brian Currie & Peter Farrelly)
    Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο: BlacKkKlansman (Charlie Wachtel & David Rabinowitz, Kevin Willmott & Spike Lee)
    Καλύτερη Φωτογραφία: Roma (Alfonso Cuarón)
    Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Spider-Man: Into the Spider-Verse
    Καλύτερο Ντοκυμαντέρ: Free Solo
    Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Roma (Μεξικό)
    Καλύτερη Μουσική: Black Panther (Ludwig Göransson)
    Καλύτερο Τραγούδι: Shallow- A Star Is Born (Lady Gaga)
    Καλύτερο Μοντάζ: Bohemian Rhapsody
    Καλύτερα Οπτικά Εφέ: First Man
    Καλύτερη Σκηνογραφία: Black Panther
    Καλύτερα Κουστούμια: Black Panther
    Καλύτερο Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Vice
    Καλύτερο Ηχητικό Μοντάζ: Bohemian Rhapsody
    Καλύτερη Μίξη Ήχου: Bohemian Rhapsody
    Καλύτερο Ντοκυμαντέρ Μικρού Μήκους: Period. End of Sentence.
    Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: Skin
    Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Bao

    Οκ, δεν το κρύβω, πολύ χάρηκα που το μεγάλο βραβείο δεν πήγε σε κανένα από τα "φαβορί", μιας και μπορεί το Green Book να μην είναι πολλά περισσότερα από μια textbook δραματική ταινία, αλλά τουλάχιστον μπορούσες να την απολαύσεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όχι σαν το Roma που ουσιαστικά άρχιζε το τελευταίο μισάωρο και το Favourite που άρχισε να επαναλαμβάνεται και να κουράζει από το πρώτο μισάωρο.

    Με τους νικητές στις ανδρικές ερμηνείες να είναι δεδομένοι, στις αντίστοιχες γυναικείες γινόταν σφαγή με την Olivia Colman δικαίως να κλέβει το βραβείο από τα χέρια της Glenn Close, ενώ αντίθετα δε μπορώ να βρω το λόγο που η Regina King εντυπωσίασε τόσο που άφησε εκτός τις Emma Stone και Rachel Weisz.

    Όσο για το πολυσηζητημένο Black Panther, ευτυχώς περιορίστηκε σε τεχνικά βραβεία, ενώ σίγουρα ήταν μεγάλη έκπληξη η νίκη του First Man στα ειδικά εφέ.

    Με το προσωπικό μου...favourite, το Capharnaüm να φεύγει όπως αναμενόταν με άδεια χέρια, πρέπει να ομολογήσω ότι μια τελετή βράβευσης που αναμενόταν εξαιρετικά αδιάφορη, κατάφερε να μην αφήσει μία τουλάχιστον αρνητική αίσθηση χάρη στο πολύ καλό Green Book.

    Και του χρόνου καλύτερα...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Βραβεία Oscar 2019: Το Green Book κάνει την έκπληξη και ανακηρύσσεται καλύτερη ταινία της χρονιάς! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top