F 10+1 Βιογραφίες μουσικών ειδώλων στο cinema - FilmBoy 10+1 Βιογραφίες μουσικών ειδώλων στο cinema - FilmBoy
  • Latest News

    10+1 Βιογραφίες μουσικών ειδώλων στο cinema


    Η επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει το Bohemian Rhapsody έφερε ξανά στο προσκήνιο τον μουσικό θρύλο των Queens και του Freddy Mercury. 
    Πολλές είναι οι ταινίες αντίστοιχα που επιχείρησαν να αναβιώσουν θρυλικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και κατόρθωσαν να αναπαραστήσουν την ζωή μουσικών ειδώλων.

    Θα θυμηθούμε λοιπόν τις 10+1 πιο επιτυχημένες βιογραφίες τραγουδιστών που μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη, προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον κατά το διάστημα προβολής τους, καλώντας όλους εμάς να εισχωρήσουμε στην προσωπική τους ζωή μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.


    Lady Sings the Blues (1972)


    Η Diana Ross υποδύθηκε την Billie Holiday στην βιογραφική ταινία του Sidney J. Furie, κατορθώνοντας να πλησιάσει τον μύθο της θρυλικής τραγουδίστριας και ταυτόχρονα να ερμηνεύσει με ευαισθησία την ψυχοσύνθεσή της.
    Βασισμένο στην αυτοβιογραφία της που εκδόθηκε το 1956 η ταινία δεν αποτελεί μια αγιοποίηση της Holiday, αντίθετα παρουσιάζει όλα τα χρόνια της καριέρας της από τα δύσκολα παιδικά χρόνια μέχρι το άδοξο τέλος.
    Η φτώχεια που βίωσε στην παιδική της ηλικία και την οδήγησε στην εργασία ως καθαρίστρια σε πορνείο και στην απεγνωσμένη αναζήτηση μιας ουσιαστικής αγάπης.

    Με εύθραυστη ψυχολογία λόγω της χαμένης ανεμελιάς των παιδικών της χρόνων, οδηγήθηκε σε μια μη επιθυμητή και δυσάρεστη πρώτη σεξουαλική εμπειρία και έγινε πόρνη και η ίδια στην ηλικία των 14 ετών,  κάτι που οδήγησε σε ολιγόμηνη φυλάκιση. 
    Στην συνέχεια παρακολουθούμε την πρώτη οντισιόν και την πορεία της μεγάλης τραγουδίστριας προς την κορυφή. 
    Όμως η εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και η πτώση της καριέρας της, την οδήγησε στην φυλάκιση λόγω κατοχής ναρκωτικών με εκείνη να εκλιπαρεί για μια δόση ηρωίνης.
    Ακολουθεί η μεγάλη επιστροφή αυτής της σπουδαίας φωνής, παρακολουθώντας το μεγαλείο της, αλλά και το τραγικό τέλος με εκείνη να πεθαίνει μόλις 44 ετών.

    Η Diana Ross καταφέρνει να είναι απόλυτα πειστική και ερμηνεύει η ίδια τα τραγούδια στην ταινία προσεγγίζοντας τον ερμηνευτικό τρόπο της αξεπέραστης Billie Holiday.
    Η ταινία απέσπασε 4 υποψηφιότητες στα Οσκαρ με την Ross να βρίσκεται ανάμεσα στην πεντάδα για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία.


    Coal Miner's Daughter (1980)


    Η Loretta Lynn είναι περισσότερο γνωστή στο αμερικανικό κοινό και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, παρά το γεγονός ότι η  Lynn εξακολουθεί να είναι καλλιτεχνικά ενεργή μέχρι σήμερα. 
    Την αποκαλούν την βασίλισσα της country music.
    Η ίδια η τραγουδίστρια επέλεξε την Sissy Spacek να την υποδυθεί λόγω της φυσικής τους ομοιότητας, έχοντας μόνο δει μια φωτογραφία της, ενώ δεν ήταν εξοικειωμένη με την καριέρα της ηθοποιού που μετρούσε ήδη μια δεκαετία.

    Η ταινία ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της τραγουδίστριας, όντας κόρη ανθρακωρύχου,  γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια έχοντας 7 αδέλφια, παντρεύτηκε στα 15 και είχε γεννήσει τέσσερα παιδιά μέχρι την ηλικία των 19 ετών.
    Η επιτυχία έρχεται λίγο αργότερα όταν εκείνη αρχίζει να καθιερώνεται, πάντα με την στήριξη της οικογένειας της. 
    Και έγινε μια από τις πιο αναγνωρισμένες γυναίκες τραγουδίστριες της γενιάς της, καθώς θεωρείται η Πρώτη Κυρία της country.
    Οι εκτενείς περιοδείες της προξένησαν νευρικό κλονισμό, κάτι που δεν θα μπορούσε όμως να την κρατήσει μακριά από τους θαυμαστές της.

    Εκτός από το αναμφισβήτητο υποκριτικό της ταλέντο, η Sissy Spacek αποδεικνύει ότι διαθέτει και μια πολύ καλή φωνή ερμηνεύοντας όλα τα τραγούδια της ταινίας. 
    Υποδύθηκε την Lynn με ευαισθησία και δυναμισμό και μετέδωσε την μαγεία που προξενούσε η καλλιτέχνης με τα τραγούδια της στους συναυλιακούς χώρους.
    Η Κόρη του Ανθρακωρύχου κατέκτησε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας και η Spacek βραβεύτηκε επίσης με το Οσκαρ καλύτερης ερμηνείας, έχοντας ήδη κερδίσει την εύνοια της Ακαδημίας τέσσερα χρόνια νωρίτερα με την υποψηφιότητα της στην αντίστοιχη κατηγορία για το Carrie του Brian De Palma.


    The Doors (1991)


    Η ταινία διαδραματίζεται την δεκαετία του ’60, παρουσιάζοντας την ροκ ζωή του συγκροτήματος, εστιάζοντας περισσότερο στην πολυτάραχη ζωή του ταλαντούχου κεντρικού τραγουδιστή Jim Morrison. 
    Οι Doors μεσουρανούσαν την δεκαετία του 1960 με υπέροχα τραγούδια και φανατικούς θαυμαστές. 
    Η αδιάφορη στάση τους απέναντι στα πράγματα, η ελευθερία τους, η αγάπη για τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, παρουσιάστηκαν μέσα από την μουσική τους και αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία τους. 

    Ο Val Kilmer υποδύθηκε δυναμικά τον Morrison ως μια ανήσυχη ψυχή, μη εφησυχασμένο, ελεύθερο πνεύμα, με καλλιτεχνική διαστροφή, γεμάτο πάθος και δυναμισμό. 
    Η ταινία επιλέγει να εστιάσει στην εμμονή του τραγουδιστή με την ιδέα του θανάτου, κάτι που ήταν καλλιτεχνική δημιουργία για τον ίδιο, αλλά παράλληλα αποτέλεσε και μελανό σημείο για την προσωπική του ζωή.
    Οι αυτοκαταστροφικές του τάσεις, η εξάρτηση του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά τον οδήγησαν στην εξαθλίωση και στον τραγικό θάνατό του, μόλις 27 ετών.

    Ο Val Kilmer γίνεται ο Jim Morrison, αν και ο ηθοποιός δεν ήταν φανατικός θαυμαστής του συγκροτήματος όπως έχει αναφέρει, κατορθώνει να ακουμπήσει τον ιδιαίτερο ψυχισμό του εκκεντρικού καλλιτέχνη.
    Για να τον υποδυθεί ο ηθοποιός περπατούσε μίλαγε και προσπαθούσε να σκέφτεται όπως εκείνος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κατευθυνθεί σε ψυχοθεραπευτή μετά το τέλος των γυρισμάτων για να επανέλθει. 
    Ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια στην ταινία, με την φωνή του να είναι αρκετά κοντά στο γνώριμο άκουσμα του γνωστού τραγουδιστή. 
    Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία της Meg Ryan στον ρόλο της συντρόφου. 

    Η ταινία του Oliver Stone δίχασε πολλούς, είχε αντιφατικές κριτικές και δεν έλαβε την αποδοχή από τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, καθώς και από την οικογένεια του Morrison.
    Ο σκηνοθέτης επιλέγει να μην παρουσιάσει μια κλασική τυπική βιογραφία, σεβόμενος προφανώς την αναρχική φύση του συγκροτήματος και προτιμά έναν άλλο δρόμο με περισσότερη ντοκιματερίστικη διάθεση και λιγότερο ασφαλή προσέγγιση, που ενδεχομένως του κόστισε την συμμετοχή της ταινίας σε βραβεύσεις.


    What’s Love Got to Do with It (1993)


    Μια σπουδαία τραγουδίστρια και μεγάλη μορφή της μουσικής βιομηχανίας. 
    Η Tina Turner απέκτησε την δική της κινηματογραφική βιογραφία στην ταινία του Brian Gibson.
    Η Angela Basset που την υποδύθηκε, βίωσε την μεγαλύτερη ερμηνευτική της στιγμή στον ρόλο της Turner και δικαίως ήρθε η οσκαρική υποψηφιότητα καλύτερης ηθοποιού.

    Βασισμένο στην βιογραφία της τραγουδίστριας, με τίτλο I, Tina, η ταινία επικεντρώνεται στην θυελλώδη σχέση της ερμηνεύτριας με τον τραγουδιστή Ιke Turner (Laurence Fishburne).
    Η Anna Mae Bullock (όπως ήταν το πραγματικό της όνομα), βίωσε την εγκατάλειψη από τους γονείς της πολύ νωρίς και μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, μετακομίζει και επανενώθηκε με την μητέρα της και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην μουσική. 
    Έγινε μέλος στο συγκρότημα του Ιke Turner και μαζί γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία. 

    Η ταινία παρουσιάζει τις εξάρσεις βίας που είχε ο Ιke στον γάμο τους και την δύναμη της Tina τελικά να καταφέρει να φύγει από την μακροχρόνια κακοποίηση που είχε υποστεί βάζοντας οριστικό τέλος στον γάμο και στην συνεργασία τους, δίνοντας πλέον θέση να ακολουθήσει η σπουδαία σόλο καριέρα της.
    Ο ρόλος δόθηκε στην Angela Basset μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των γυρισμάτων, με αποτέλεσμα να μην έχει επαρκή χρόνο για να προετοιμάσει τα φωνητικά της για τα απαιτήσεις των τραγουδιών. 
    Έτσι η ίδια η Turner κλήθηκε να ηχογραφήσει εκ νέου τα τραγούδια της για την ταινία και επίσης έδωσε συμβουλές στην Basset για τις χαρακτηριστικές κινήσεις και τις χορογραφίες της.


    Selena (1997)


    Η Jennifer Lopez έδωσε ενδεχομένως την καλύτερη ερμηνεία της στον ρόλο της pop star Selena. 
    Με την εντυπωσιακή παρουσία της και την ερμηνευτική της προσπάθεια, μετέδωσε εξαιρετικά το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, τον αυθορμητισμό και την έντονη προσωπικότητα της επιτυχημένης τραγουδίστριας. 
    Η ταινία ακολουθεί την Selena από τα πρώτα χρόνια της ζωής της μέχρι το τραγικό της τέλος, την στιγμή της δολοφονίας της σε ηλικία 23ων ετών.

    Παρουσιάζονται τα καίρια σημεία της δυστυχώς σύντομης ζωής της. 
    Η πίστη του πατέρα στο ταλέντο της μικρής του κόρης, η ανέλπιστη επαγγελματική επιτυχία που βιώνει, η μαζική εμπορική αξία που αποκτά, ο απαγορευμένος έρωτας με έναν από τους μουσικούς και η προδοσία από μια φαινομενικά φίλη, η οποία είναι αυτή που διαχειρίζεται τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και το fun club της και που εντέλει την πυροβολεί.


    Ray (2004)


    O Ray Charles γνωστός  και ως The Genius είναι μια μεγάλη μορφή της  jazz, soul και gospel μουσικής, έχοντας κατακτήσει τον θαυμασμό και την αγάπη των συναδέλφων και του κοινού παγκοσμίως.
    Ο Jamie Foxx κλήθηκε να υποδυθεί έναν θρύλο κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν σκεφτεί κανείς πόσο αγαπητός καλλιτέχνης συνεχίζει να είναι. 
    Ένα παρόμοιο μεγάλο στοίχημα που κέρδισε και ο Rami Malek φέτος.

    Μπορεί η φιλμογραφία του Foxx μέχρι τότε να μην ενέπνεε σημαντικές ερμηνευτικές στιγμές, με τον ρόλο του όμως ως Ray Charles απέδειξε την αξία του και σάρωσε όλες τις σημαντικές βραβεύσεις, Oscar, Bafta, Golden Globes, SUG.
    Ο ηθοποιός ενσάρκωσε τον μεγάλο καλλιτέχνη, υιοθετώντας τις χαρακτηριστικές κινήσεις του προσώπου του, την κίνηση του σώματός του στους ρυθμούς της μουσικής όταν έπαιζε πιάνο, την μουσικότητα του και την ευαισθησία του.

    Μένοντας τυφλός στα 7 του χρόνια, όντας αυτόπτης μάρτυρας στον πνιγμό του αδελφού του. Χάρη στην δυναμική μητέρα του στο να βρει ο ίδιος μια θέση ανάμεσα στον κόσμο, ο Charles ανακαλύπτει την κλήση του στα μέσα της δεκαετίας του ’50. 
    Η επαγγελματική επιτυχία έρχεται, αλλά και τα τρωτά του σημεία εμφανίζονται επίσης, όπως το πάθος του για τις γυναίκες και η εξάρτησή του από την ηρωίνη. 
    Οσκαρική υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας και για τον Taylor Hackford επίσης, στην καρέκλα του σκηνοθέτη.


    Walk the Line (2005)


    Ο θρύλος της country μουσικής Johnny Cash αγαπήθηκε πολύ στις 5 δεκαετίες της καριέρας του και αποτέλεσε σημαντική μορφή της μουσικής, καθώς άντλησε στοιχεία της μουσικής παράδοσης συνδυάζοντας τα με σύγχρονο τρόπο και ερμηνευτική βαρύτητα.
    Ο Joaquin Phoenix  ενσαρκώνει επιτυχημένα τον θρυλικό καλλιτέχνη, προβάλλοντας εξαιρετικά την μουσική του αξία, αλλά και τον προβληματικό του χαρακτήρα. 

    Στην ταινία παρουσιάζεται η πλήρης ζωή του, με τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την πρώτη οντισιόν, τον πρώτο γάμο του και την ανάδειξη του σε νέο αστέρι, καθώς και την μεγάλη επιτυχία με το πλήθος των θεατών και των ραδιοφωνικών ακροατών να τον αποθεώνουν. 
    Καθιερώθηκε γρήγορα, αλλά η καριέρα του γνώρισε πολλά σκαμπανεβάσματα, λόγω των εξαρτήσεων του από ουσίες που τον οδήγησε μέχρι την φυλάκιση. 

    Καθοριστική η γνωριμία του με την δεύτερη σύζυγο του June Carter (Reese Witherspoon) η οποία ήταν επίσης τραγουδίστρια και αποτέλεσε μούσα, πηγή έμπνευσης και σανίδα σωτηρίας για τον ίδιο.  
    Η ίδια είχε αναφέρει για τον σύζυγό της ότι ήταν σαν να είχε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες. 
    Από την μία πλευρά ήταν ο άντρας που αγαπούσε και αποκαλούσε John και από την άλλη πλευρά το alter ego ο Cash. 
    Ο Cash ήταν ένας άγριος, πεισματάρης, εγωπαθής άντρας που παρασύρθηκε στη σκοτεινή πλευρά της ζωής, ενώ ο Johnny ήταν ο ειλικρινής, ευαίσθητος άνθρωπος που έψαχνε βαθιά μέσα του.
    Μεγάλες ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, οι οποίοι ερμήνευσαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους στην ταινία, με την Reese Witherspoon να είναι και αυτή που βραβεύτηκε με Οσκαρ, ανάμεσα στις συνολικά 5 υποψηφιότητες της ταινίας.


    La Vie en Rose (2007)


    Μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. 
    Η ταινία του Olivier Dahan προβάλει όλη την ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Edith Piaff από τα παιδικά χρόνια στους δρόμους του Παρισιού μέχρι το τραγικό τέλος μετά από μακρά ταλαιπωρία που είχε υποστεί με την υγεία της.

    Η εναρκτήρια σκηνή στην σκηνή του Olympian πριν την εμφάνιση της μεγάλης τραγουδίστριας αποτελεί επίσης και την τελευταία σκηνή με την Marion Cotillard να ερμηνεύει το «Non, je ne regrette rien» και να προσφέρει ρίγη συγκίνησης. 
    Τα τραγούδια  της ταινίας αποτελούν ηχογραφήσεις της μεγάλης ερμηνεύτριας, καθώς ο σκηνοθέτης πίστευε ότι κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει την φωνή αυτού του μύθου. 
    Επέτρεψε όμως στην Cotillard να τραγουδήσει εκείνη μόνο ένα τραγούδι στην ταινία μικρότερης σημασίας, ύστερα από έκλυση της ηθοποιού.

    Το σπουργίτι που ξεκίνησε να τραγουδά στους δρόμους και στα υπόγεια κακόφημα clubs, με τα μεγάλα φοβισμένα μάτια, μικροκαμωμένη, αλλά δυναμική. 
    Έχοντας γνωρίσει την άσχημη πλευρά της ζωής, αλλά με έντονο ενθουσιασμό και πάθος, τα τραγούδια και η φωνή της θα αγκαλιάσουν όλο το έθνος. 
    Πορεία προς την καταξίωση. 
    Μια ζωή γεμάτη λάμψη που έκρυβε όμως έντονη θλίψη.

    Παράλληλα με την μεγάλη της επιτυχία, βίωνε απανωτές ατυχίες και κατέρρευσε συναισθηματικά με τον θάνατο αγαπημένων τις προσώπων, όπως του μάνατζερ που εκείνος πρώτος την πίστεψε, την δίδαξε και την οδήγησε να φτάσει και να παραμείνει στην κορυφή. 
    Καθώς επίσης και ο θάνατος του αγαπημένο της συντρόφου Marcel Cerdan που ήταν και αυτός που την στιγμάτισε περισσότερο. 
    Ενώ αντιμετώπιζε προσωπικές δυσκολίες, πάντα διέθετε το ψυχικό σθένος να προχωρά. 
    Τροχαία ατυχήματα που είχαν σημαντικό αντίκτυπο πάνω της, συντέλεσαν στην γενικότερη σωματική εξουθένωση της τραγουδίστριας. 

    Η Marion Cotillard ενσάρκωσε ίσως στον απόλυτο βαθμό την κορυφαία Piaff, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες και πιο καθηλωτικές ερμηνείες στην ιστορία του κινηματογράφου. 
    Η ηθοποιός είναι συγκλονιστική σε κάθε σκηνή της ταινίας, εντυπωσιακή στην εξωτερική της μεταμόρφωση που σε συνδυασμό με την εσωτερική ερμηνεία, το βάθος και την αλήθεια που φέρνει στον χαρακτήρα, πραγματοποιεί μια ερμηνεία ανάλογη του μεγέθους του μύθου που υποδύεται.
    Επιτυγχάνει επίσης να μεταδώσει την αισθαντική, υποβλητική σκηνική παρουσία της Piaff. 
    Δικαίως το Οσκαρ καλύτερης γυναίκας ηθοποιού, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού σε γαλλόφωνη ερμηνεία.


    Get On Up (2014) 


    Ο μύθος του James Brown μεταφέρεται στο cinema σε σκηνοθεσία Tate Taylor
    Ο ανερχόμενος τότε Chadwick Boseman πολύ πριν την επιτυχία του Black Panther, απέδειξε ότι είναι ένας ικανότατος ηθοποιός με πολλαπλά ταλέντα. 
    Εντυπωσιακός στον ρόλο του διάσημου performer, κατορθώνει να υιοθετήσει τις κινήσεις, τις χορευτικές φιγούρες, το μοναδικό εκτόπισμα, αλλά και την εκκεντρική προσωπικότητα του Νονού της Soul. 

    Η ταινία παρουσιάζει με μη χρονολογική σειρά τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή του αγαπημένου καλλιτέχνη, ρίχνοντας φως στην αθέατη προσωπική του ζωή, κάνοντας περισσότερη αιτιολογήσιμη την πολλές φορές σκληρή συμπεριφορά του. 
    Στην ταινία παρουσιάζονται όλα τα βασικά στοιχεία που τον καθόρισαν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη.

    Δύσκολα παιδικά χρόνια, φυλάκιση, τραγικά γεγονότα,  έρωτες, γάμοι, απρόβλεπτη συμπεριφορά, αλλά και η καλλιτεχνική αποθέωση από θαυμαστές. 
    Ο Chadwick Boseman δίνει ανθρώπινη υπόσταση σε μια καλλιτεχνική μορφή, πραγματοποιώντας μια μεστή εξωστρεφή ερμηνεία. 
    Επίσης εντυπωσιακή η Viola Davis στον ρόλο της μητέρας μέσα από μια πιο εσωτερική ερμηνεία.


    I Saw The Light (2015)


    Η ιστορία του Hank Williams, ενός από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της country, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια καριέρας δημιούργησε μια πολύτιμη μουσική κληρονομιά. 
    Ο Tom Hiddleston υποδύθηκε τον καλλιτέχνη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διάσημους συναδέλφους του. 

    Η πορεία προς την δόξα και την επιτυχία ήταν εντυπωσιακή, ενώ η προσωπική του ζωή κατέρρεε κυρίως λόγω των προσωπικών του επιλογών. 
    Αναπόφευκτο αποτέλεσμα η διάλυση του γάμου του από την αφοσιωμένη και δυναμική σύζυγο Audrey (Elizabeth Olsen) και η πλήρη εξάρτηση του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 
    Στα μόλις 29 του χρόνια , πριν τον θάνατο, κατάφερε να ζήσει μια πλούσια ζωή από εμπειρίες δυσάρεστες και ευχάριστες και να βιώσει επίσης την λατρεία των θαυμαστών του.

    Η ταινία κάπως χάνει την βιογραφική της αφήγηση με στοιχεία θρίλερ που προσθέτει εμβόλιμα και πάλι όμως αποτελεί ιδανική ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη που επηρέασε σημαντικά την πορεία της country μουσικής.


    I Am Not Τhere (2007)


    Στην ταινία του Todd Haynes χρειάστηκαν 6 ηθοποιοί για να ενσαρκώσουν ο καθένας και από μία διαφορετική πτυχή του σπουδαίου Bob Dylan. 
    Πολύπλευρη προσωπικότητα, αντισυμβατικός, επαναστατικός, έντονα ενεργός, απόλυτα συνειδητοποιημένος, με φιλοσοφικές προεκτάσεις και ένα μουσικό μεγαλείο που μετρά πλέον πάνω από 6 δεκαετίες καριέρας.

    Οι Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger και Ben Whishaw ερμηνεύουν 6 διαφορετικούς χαρακτήρες.
    Κάθε χαρακτήρας αντιπροσωπεύει μια διαφορετική οπτική από την δημόσια εικόνα του πολυσχιδή καλλιτέχνη. 

    Όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί σε αυτό που καλούνται να κάνουν, με την Cate Blanchett να κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς είναι αυτή που αποτυπώνει καλύτερα τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά την πιο αναγνωρίσιμη εκδοχή αυτής της εμβληματικής μορφής.
    Ο ίδιος Bob Dylan με την χαρακτηριστική άνεση και απλότητα  που τον διακρίνει, εγκωμίασε την ταινία και την προσπάθεια του σκηνοθέτη, καθώς επίσης και τους ηθοποιούς.

    Νάσος Κυριακίδης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 10+1 Βιογραφίες μουσικών ειδώλων στο cinema Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top