F Οι 10 Καλύτερες Οικογενειακές ταινίες για να δεις στο Halloween! - FilmBoy Οι 10 Καλύτερες Οικογενειακές ταινίες για να δεις στο Halloween! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 10 Καλύτερες Οικογενειακές ταινίες για να δεις στο Halloween!



    Όπως γνωρίζουμε, το Halloween είναι μια γιορτή που χαίρονται ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι, γι’ αυτό και κάθε χρόνο την περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία.
    Halloween όμως χωρίς ταινία τρόμου δε γίνεται, μιας και το έθιμο σχεδόν επιβάλλει την παρακολούθηση  ατμοσφαιρικών ταινιών που ανατριχιάζουν και παγώνουν το αίμα.
    Αυτό έχει ως επακόλουθο οι επιλογές των μικρότερης ηλικίας θεατών να περιορίζονται σημαντικά μιας και τα περισσότερα φιλμ αυτού του είδους είναι ακατάλληλα για την ηλικία τους.

    Γι΄αυτό όμως υπάρχει το Horrorant, να βγάλει τους γονείς από τη δύσκολη θέση, προτείνοντας 10 «ασφαλείς» ταινίες που θα τρομάξουν αλλά και θα ψυχαγωγήσουν τους ίδιους και τα παιδιά τους με τον πιο αναίμακτο τρόπο !
    Γιατί πώς να το κάνουμε;
    Ακόμα και τα filmboys και τα filmgirls αυτού του κόσμου έχουν δικαίωμα στον τρόμο!



    10. Lady in White (1988)



    Τοποθετημένο στο  1962 στη μικρή πόλη του Willowpoint Falls κατά την περίοδο του Halloween, το φιλμ Lady in White έχει για πρωταγωνιστή τον Lukas Haas (jOBS) στο ρόλο του Frankie Scarlatti, ενός νεαρού αγοριού που, ενώ κλειδώνεται από τους συμμαθητές του στη ντουλάπα του σχολείου του, βλέπει όραμα το φόνο ενός νεαρού κοριτσιού, συμβάν που έλαβε χώρα μια δεκαετία νωρίτερα.
    Ο Frankie ανακαλύπτει πως το κορίτσι ήταν ένα από τα πολλά παιδιά που σκοτώθηκαν στην πόλη εκείνα τα χρόνια. 

    Τότε οι δυο τους γίνονται φίλοι και σύντομα γνωρίζει το φάντασμα της  μητέρα της, τη μυστηριώδη γυναίκα  με τα άσπρα. 
    Η ενασχόληση όμως του Frankie με την υπόθεση τον κάνει στόχο του δολοφόνου ο οποίος τιμωρείται από την εξοργισμένη μητέρα, που θέλει να εκδικηθεί το θάνατο της κόρης της.

    Ατμοσφαιρικό, σαγηνευτικό και εφιαλτικά αγωνιώδες  είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στο φιλμ του Frank LaLoggia.
    Ένα μικρό και μάλλον ξεχασμένο φιλμ που σημάδεψε ανεξίτηλα  τους μικρούς μας φίλους την εποχή που προβλήθηκε.
    Αξίζει άμεσης επανεκτίμησης και φυσικά την προσοχή σας!
    Δείτε την ταινία ελεύθερα και νόμιμα στο YouTube.






    9. Tremors – Tα Σαγόνια της Γης (1990)



    Οι κάτοικοι μιας μικρής κωμόπολης της Νεβάδα έρχονται αντιμέτωποι με γιγάντια ανθρωποφάγα πλάσματα που μοιάζουν με σκουλήκια και ζουν κάτω από το έδαφος...
    Την εξερεύνηση και τη λύση της υπόθεσης θα αναλάβουν οι σεισμολόγοι που κάνουν έρευνες στην περιοχή μαζί με μια ομάδα ντόπιων.
    Πρωταγωνιστούν οι: Kevin Bacon, Fred Ward, Reba McEntire και Finn Carter.

    Από τα καλά κρυμμένα μυστικά των 90’s,  το Tremors είναι ένα κλασικής δομής monster movie για όλες τις ηλικίες, ιδιαιτέρως περιπετειώδες και χιουμοριστικό  που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους.
    Μια καλή επιλογή για τους μικρότερης ηλικίας θεατές μιας και το όλο concept παραπέμπει περισσότερο σε family movie παρά σε καθαρόαιμο horror.
    Η μεγάλη επιτυχία του φιλμ ακολουθήθηκε από τρεις  straight to video συνέχειες και μια βραχύβια τηλεοπτική σειρά.

    Παρακολουθείται ευχάριστα  την περίοδο του Halloween μαζί με ανάλογου ύφους monster movies όπως : Gremlins, Critters, Arachnophobia, Eight Legged Freaks κ.α.






    8. Frankenweenie (2012)



    Χάνοντας τον αγαπημένο του σκύλο σε δυστύχημα, ο νεαρός Victor θα πειραματιστεί με τον ηλεκτρισμό και θα τον επαναφέρει στη ζωή με απρόοπτες συνέπειες.
    Τα περασμένα χρόνια κυκλοφόρησαν τρία animation με horror περιτύλιγμα που ενθουσίασαν εξίσου μικρούς και μεγάλους.

    ParanormanHotel Transylvania και Frankenweenie εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα του περιεχομένου τους, με το τελευταίο να παίρνει ελαφρώς το προβάδισμα από τα υπόλοιπα, καθότι όπως και να το κάνουμε φέρει την υπογραφή του σπεσιαλίστα Tim Burton.

    Διασκευάζοντας το μύθο του Φρανκενστάιν, ο Burton κλείνει το μάτι στο κινηματογραφόφιλο κοινό, συνδυάζοντας ιδιοφυώς την τεχνική του stop-motion με τη 3D τεχνολογία, σε ένα παραμυθένιο αποτέλεσμα που ξεχειλίζει από τρυφερότητα. 

    Και όλο αυτό απόλυτα εναρμονισμένο με το λατρεμένο  γκόθικ περιβάλλον του σκηνοθέτη.

    Αν λοιπόν τα παιδιά σας βαριούνται τα κλασικά παιδιάστικα κινούμενα σχέδια , τότε ο Frankenweenie μαζί με τα υπόλοιπα «τέκνα» του σκηνοθέτη (The Nightmare Before Christmas, The Corpse Bride) θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.






    7. Monster House – Το Τερατόσπιτο (2006) 



    Ένας δωδεκάχρονος πιτσιρικάς, έχοντας μεγάλες απορίες σχετικά με  το τι τρέχει στο μυστηριώδες σπίτι των απέναντι, θα οργανώσει μαζί με δύο συμμαθητές του, αποστολή έρευνας στο εσωτερικό του.
    Το σπίτι όμως πολύ γρήγορα θα  δείξει τις άγριες διαθέσεις του απειλώντας τους περίεργους ανήλικους παρείσακτους που τόλμησαν να διαταράξουν τη γαλήνη του.
    Όταν το Monster House κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, σε παραγωγή Robert Zemeckis και Steven Spielberg, κατηγορήθηκε από πολλούς για το όχι και τόσο παιδικό περιεχόμενο του.

    Κι αυτό γιατί ενώ φαινομενικά πρόκειται για μια ανώδυνη παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, διαθέτει σκηνές που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από μια ενήλικη ταινία τρόμου.
    Αν το συσχετίσουμε μάλιστα με την ανατριχιαστικά ρεαλιστική απεικόνιση των κινούμενων χαρακτήρων θα κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα την αντίδραση των θεατών που άλλο περίμεναν να δουν κι άλλο αντίκρισαν.

    Μέχρι τώρα στοιχειωμένα σπίτια και φαντάσματα έφερναν στα χείλη των μικρών θεατών ένα και μόνο όνομα: Scooby Doo!
    Κάντε λοιπόν την αντιπρόταση σας με το Monster House και ξεφύγετε από τα τετριμμένα.






    6. Ghostbusters (1984)



    Τρεις καθηγητές παραψυχολογίας αποφασίζουν να σώσουν τους πολίτες της Νέας Υόρκης από τα φαντάσματα που την έχουν κατακλύσει.

    Παρά την αμφισβήτηση  του έργου τους από τις αρχές που τους βάζει εμπόδια, οι τρεις φίλοι οπλίζονται με θάρρος  και με τη βοήθεια των συνεργατών τους, αλλά και του εκκεντρικού εξοπλισμού τους, αναλαμβάνουν δράση πριν είναι πολύ αργά για όλους.

    Κωμωδία τρόμου για όλη την οικογένεια που έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία όταν προβλήθηκε, χάρη στο πολύ έξυπνο σενάριο, τα εντυπωσιακά για την εποχή εφέ, το διαχρονικό μουσικό της θέμα, κυρίως όμως χάρη στο κεφάτο πρωταγωνιστικό τρίο των Bill Murray-Dan Aykroid-Rick Moranis.
    Για κάποιους ίσως θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, τουλάχιστον στο κομμάτι των ειδικών εφέ, το χιούμορ όμως και η σπιρτάδα του όλου εγχειρήματος παραμένουν αναπάντεχα φρέσκα, συνεχίζοντας να διασκεδάζουν πετυχημένα και τις νεότερες γενιές θεατών.

    Ειδικότερα οι μικροί μπόμπιρες θα περάσουν τέλεια με τους θεότρελους κυνηγούς φαντασμάτων και θα απολαύσουν κάθε λεπτό.

    Ιδανική επιλογή για Halloween δε νομίζετε;





    5. Coraline (2009)


    Μετακομίζοντας σε καινούργιο σπίτι στην εξοχή, η εντεκάχρονη Coraline νιώθει ότι βρίσκεται μακριά από τους φίλους της και ότι την παραμελούν οι πολυάσχολοι γονείς της.
    Κάποια μέρα εξερευνώντας το σπίτι ανακαλύπτει μια πόρτα που οδηγεί σ' έναν άλλο κόσμο, όπου η καθημερινότητά της είναι συναρπαστική, αλλά το τίμημα της παραμονής της εκεί είναι μεγάλο.

    Βασισμένο στη βραβευμένη νουβέλα του cult Neil Gaiman, αυτό το μαγευτικό γοτθικό παραμύθι του Henry Selick (The Nightmare Before Christmas), δε θυμίζει σε τίποτα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.
    Συνδυάζοντας το χιούμορ, την αγωνία και την τρυφερότητα, καταφέρνει να μιλήσει για την αξία της οικογένειας, τη μοναξιά και τη διαφορετικότητα με τρόπο ξεχωριστό και συνάμα συναρπαστικό.
    Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά, είναι η σουρεαλιστική και σκοτεινή ατμόσφαιρα, πολύ κοντά είναι η αλήθεια με εκείνη του Tim Burton, που θα τρομάξει και θα πιάσει απροετοίμαστους πολλούς ανυποψίαστους θεατές, μικρούς και μεγάλους.

    Όσοι λοιπόν θέλετε μια εναλλακτική επιλογή παιδικής ταινίας ενόψει Halloween , η μικρή Coraline  είναι αυτό που ψάχνετε.






    4.  Addams Family Values (1993)



    H Morticia Addams (Anjelica Huston), της γνωστής οικογενείας, φέρνει στον κόσμο τον Pubert Addams (Kristen Hooper) - ο ρόλος αναφέρεται σε αγοράκι, το μωρό που παίζει όμως στην πραγματικότητα είναι κοριτσάκι.
    Για κακή τους τύχη ως νταντά του μικρού προσλαμβάνουν την δολοπλόκα Debbie Jellinsky (Joan Cusack).

    Σύντομα όμως όλοι παρατηρούν πως κάτι περίεργο τρέχει ανάμεσα στον θείο Fester και την Debbie και γρήγορα επιβεβαιώνονται καθώς ο θείος δεν αργεί να χάσει τα μυαλά του μαζί της, ενώ εκείνη βάζει στο μάτι την περιουσία του.
    Αρχικά ο πρώτος της στόχος είναι να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στον Fester και τα υπόλοιπα μέλη της μέχρι πρότινος αγαπημένης οικογένειας.

    Μέχρι να γίνει όμως αυτό θα παρακολουθήσουμε τα δύο αδέρφια να προσπαθούν να ξεφορτωθούν το μικρό νεογέννητο αδερφάκι τους αλλά και πολλά ακόμα ευτράπελα και παρατράγουδα.

    Θεότρελο σίκουελ του προ διετίας Addams Family, με υπέροχο κατάμαυρο χιούμορ και καταστάσεις απείρου κάλους που θα κάνουν τα λεπτά να τρέχουν σα νεράκι.


    Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι μία και μία, τα σκηνικά και τα κοστούμια αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, η γκόθικ ατμόσφαιρα είναι για ακόμα μια φορά απολαυστική και η οικογενειακή ψυχαγωγία γνωρίζει μια από τις καλύτερες της στιγμές της.





    3. Hocus Pocus (1993)



    Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός έφηβου, του Max που άθελά του κατά τη διάρκεια των αποκριών ανασταίνει τρεις μάγισσες, τις διαβόητες αδερφές Sanderson.
    Τώρα ο Max πρέπει να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή, να προστατέψει την αδερφή του και να νικήσει τις μάγισσες με τη βοήθεια μιας συμμαθήτριάς του, ενός φιλικού ζόμπι και μιας απέθαντης, ομιλούσας μαύρης γάτας.

    Κλασικό Halloween movie της Disney, που κέρδισε την cult φήμη του τόσο από τις συνεχείς προβολές του στην αμερικανική ΤV κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, όσο και από τις δυνατές πωλήσεις του στην αγορά του DVD.
    Το ευχάριστο αυτό φιλμ, σε σκηνοθεσία Kenny Ortega, είναι μια διασκεδαστική μαύρη κωμωδία με χαρακτηριστικές horror πινελιές που απογειώνεται χάρη στις απολαυστικές ερμηνείες των Bette Midler, Sarah Jessica Parker - προ Sex and the Sity - και Kathy Najimy.

    Aν παρόλο που βρίσκεστε μακριά, θέλετε να μπείτε στο κλίμα του Halloween, το Hocus Pocus αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία και μια “ασφαλή” επιλογή για οικογενειακή παρακολούθηση.
    Δείτε την ταινία ελεύθερα και νόμιμα στο YouTube. 





    2. The Witches (1990)



    Ένα νεαρό ορφανό αγόρι, στέλνεται στην Αγγλία να συναντήσει τη γιαγιά του, το μοναδικό άνθρωπο που του έχει απομείνει.

    Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής, το νεαρό αγόρι ανακαλύπτει  μια ομάδα μαγισσών που συνεδριάζει με σκοπό να ξεφορτωθεί όλα τα παιδιά του πλανήτη, αφού πρώτα όμως τα μετατρέψει σε ποντίκια.
    Τώρα θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να σώσει τον κόσμο προτού οι μοχθηρές και κακάσχημες μάγισσες πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

    Μια από τις καλύτερες βρετανικές οικογενειακές ταινίες του 90’, το Witches δεν έχει χάσει ίχνος από τη μαγεία του, παραμένοντας ακόμα και σήμερα το ίδιο ψυχαγωγικό και πρωτοποριακό.

    Τα ειδικά εφέ είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε ανάλογες ταινίες του είδους και ιδιαιτέρως αποκρουστικά για παιδική ταινία, η σκηνοθεσία του Nicolas Roeg γρήγορη και ουσιαστική, ενώ το σενάριο το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Roald Dahl, εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητα και τη σπιρτάδα του.

    Αυτή όμως που κλέβει την παράσταση είναι η υπέροχη Anjelica Huston, ως αρχιμάγισσα, με ένα παρουσιαστικό απόλυτα ταιριαστό με αυτό που προστάζει ο ρόλος και μια ερμηνεία αντάξια του ονόματος  της.






    1. Beetlejuice (1988)



    O Adam και η Barbara Maitland είναι ένα ερωτευμένο νιόπαντρο ζευγάρι που απολαμβάνει την ευτυχία του στο νέο του σπιτικό, κάπου στη Νέα Αγγλία.
    Όλα όμως καταστρέφονται μονομιάς όταν το ζεύγος σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

    Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα μιας και οι Maitland επιστρέφουν ως φαντάσματα στο σπίτι τους  σα να μην τρέχει τίποτα, για να συνεχίσουν τη μεταθανάτια ζωή τους.
    Η ηρεμία τους βέβαια δεν κρατά πολύ!
    Μια ενοχλητική οικογένεια από τη Νέα Υόρκη μετακομίζει στο σπίτι, με αποτέλεσμα τα δυο αρχάρια και αδέξια φαντάσματα να ζητήσουν τη βοήθεια ενός παμπόνηρου  βιοεξορκιστή από τον κάτω κόσμο, που ακούει στο όνομα Σκαθαροζούμης, ώστε να τους τρομάξει και να τους διώξει.

    Όλα όμως πηγαίνουν κατά διαόλου με  τους ήρωες μας να μπλέκονται σε τραγελαφικές καταστάσεις για γερά νεύρα.

    Βασισμένο σε κόμικ του θρυλικού Τex Avery, ο δαιμόνιος και χαρισματικός Τim Burton μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τον πληθωρικό χαρακτήρα του Σκαθαροζούμη συνδυάζοντας το μοναδικό του στιλ και την πολύχρωμη κόμικ αισθητική με ένα θεοπάλαβο και ευφάνταστο μαύρο χιούμορ.
    Μεγάλη επιτυχία της εποχής και αγαπημένη ταινία γενικώς, ο Σκαθαροζούμης συνεχίζει να γοητεύει και να απασχολεί καθώς σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες ένα επερχόμενο σίκουελ είναι στα σκαριά.

    Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ μακιγιάζ  ενώ ο Michael Keaton προσφέρει έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του και τον προσωπικό αγαπημένο του σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου.
    Η επιτυχία του φιλμ οδήγησε σε μια σειρά κινουμένων σχεδίων σε παραγωγή του ίδιου του Burton  η οποία προβλήθηκε από το 1989 μέχρι το 1991.

    Εν συντομία, ο Σκαθαροζούμης  αποτελεί μια εξαιρετική κατάμαυρη κωμωδία γεμάτη κέφι και μπρίο, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια τέλεια οικογενειακή  βραδιά Halloween μπροστά στην οθόνη!

    Τι; Διαφωνείτε;
    Ε, τότε τολμήστε να πείτε τρεις φορές το απαγορευμένο όνομα του τίτλου και τα λέμε μετά…





    Horrorant

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 10 Καλύτερες Οικογενειακές ταινίες για να δεις στο Halloween! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top