F The Upside trailer: Το (αχρείαστο) αμερικάνικο remake του Intouchables μας έφτασε! - FilmBoy The Upside trailer: Το (αχρείαστο) αμερικάνικο remake του Intouchables μας έφτασε! - FilmBoy
  • Latest News

    The Upside trailer: Το (αχρείαστο) αμερικάνικο remake του Intouchables μας έφτασε!


    Η καλοκαιρινή κινηματογραφική αγορά στην Ελλάδα έχει περάσει από διάφορα στάδια. 
    Στα δικά μου μικράτα, τα θερινά έπαιζαν μόνο επανεκδόσεις των χειμερινών ταινιών. 
    Σιγά σιγά, η νοοτροπία άλλαξε, άρχισαν να παίζονται και νέες ταινίες, μέχρι που φτάσαμε στο αποκορύφωμα, όταν και για περίπου 1-2 χρόνια, το καλοκαιρινό καλεντάρι δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από το χειμερινό. 

    Και παρότι οι ευρωπαϊκές κομεντί είχαν πάντα θέση στα θερινά, κάπου εκεί στην αρχή της τρέχουσας δεκαετίας, ήρθε το Intouchables των Olivier Nakache & Éric Toledano, μια εξαιρετική γαλλική δραμεντί που δικαίως έσπασε τα ταμεία αλλά το κακό που προκάλεσε ήταν πολύ μεγαλύτερο μιας και αποτέλεσε τη σπίθα για το αίσχος που ζούμε τα τελευταία χρόνια και τις καραβιές μετριο-άθλιων κομεντί που μας έρχονται από τα πανέρια της Ευρώπης με την ελπίδα να αποδειχθούν κάτι αντίστοιχο.

    Αυτός είναι και ο λόγος που η εν λόγω ταινία έχει μια περίεργη θέση στη καρδιά μου, και όταν έμαθα πως ετοιμάζεται το αμερικάνικο remake, η αντίδρασή μου δεν ήταν και η καλύτερη.
    Τα δικαιώματα του γαλλικού φιλμ αγόρασε η διαβόητη πια The Weinstein Company μόλις λίγους μήνες μετά την επιτυχία της πρωτότυπης ταινίας, όμως λόγω των συνεχών αλλαγών σε ηθοποιούς και συντελεστές, τα γυρίσματα δεν άρχισαν μέχρι τις αρχές του 2017. 

    Το The Intouchables έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του ίδιο έτους στο φεστιβάλ του Toronto όπου πήρε πολύ μέτριες κριτικές. 
    Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα, σκάει τον αμέσως επόμενο μήνα και το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein και όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα της διανομής της ταινίας ήταν το τελευταίο που τους ενδιέφερε εκείνη τη περίοδο.
    Κάπως έτσι η ταινία ξεχάστηκε στο συρτάρι, και πάνω από ένα χρόνο μετά, με την TWC να έχει μεταλλαχθεί σε Lantern Entertainment, το The Intouchables μετονομάστηκε σε The Upside και βρήκε μια θέση στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Η ιστορία παραμένει η ίδια, με τον το στόρι να μας παρουσιάζει την αληθινά συγκινητική σχέση ενός πάμπλουτου λευκού παραπληγικού με έναν μαύρο φτωχό άνδρα που προσελήφθη ως βοηθός του αλλά τελικά έγινε ο καλύτερός του φίλος.
    Τη διασκευή του σεναρίου έχει γράψει ο πρωτοεμφανιζόμενος Jon Hartmere, με τον Neil Burger (Divergent) να είναι αυτός που -τελικά- κάθισε στη καρέκλα του σκηνοθέτη.

    Όσο για το cast το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι οι Bryan Cranston (Last Flag Flying) και Kevin Hart (Jumanji: Welcome to the Jungle) με τους Nicole Kidman (The Beguiled), Julianna Margulies (Stand Up Guys), Tate Donovan (The Only Living Boy in New York), Golshifteh Farahani (Paterson) και Genevieve Angelson να συμμετέχουν.

    Προφανώς οι προσδοκίες από το The Upside είναι πολύ μικρές, με τη συνύπαρξη Cranston-Hart να είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο που μας κάνει να έχουμε μια ελάχιστη περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα.
    Δείτε το trailer..

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Upside trailer: Το (αχρείαστο) αμερικάνικο remake του Intouchables μας έφτασε! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top