F Τί είδαμε στο 1ο επεισόδιο της σειράς The Purge - FilmBoy Τί είδαμε στο 1ο επεισόδιο της σειράς The Purge - FilmBoy
  • Latest News

    Τί είδαμε στο 1ο επεισόδιο της σειράς The Purge


    Τελικά, το The Purge του 2013 κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πολύπλευρα franchise στην Αμερική, βγάζοντας τρεις κερδοφόρες συνέχειες – The Purge: Anarchy, The Purge: Election Year και The First Purge – και τώρα μια τηλεοπτική σειρά, γραμμένη από τον James DeMonaco που δημιούργησε και τη πρώτη ταινία.
    Το concept φαντάζεται μια Αμερική όπου επιτρέπεται κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά, κάθε χρόνο για 12 ώρες, για να ‘…αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη τάση του ανθρώπου για βία’.

    Η σειρά ξεκίνησε στο USA Network πριν λίγες μέρες, και αποτελείται από 10 εβδομαδιαία επεισόδια.
    Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο;
    Τίποτα που δεν είδαμε στις τέσσερις ταινίες.

    Βασικά η σειρά μας συστήνει τρεις ξεχωριστές υποθέσεις που σχετίζονται με την ημέρα της Κάθαρσης, σε τρία διαφορετικά οικονομικά επίπεδα. 
    Ο Miguel (Gabriel Chavarria) είναι ένας πεζοναύτης που φτάνει σπίτι του από το εξωτερικό για να βρει την αδελφή του, την Penelope (Jessica Garza), η οποία έχει οικειοθελώς προσηλυτιστεί από μια αίρεση, η οποία θυσιάζει τα μέλη της στη Νύχτα της Κάθαρσης, οδηγώντας ένα λεωφορείο γύρω από την πόλη και προσφέροντας τα μέλη τους για δολοφονία. 
    Μαθαίνουμε νωρίς πως οι γονείς της Penelope και του Miguel σκοτώθηκαν τη νύχτα της πρώτης Κάθαρσης, κάτι που ποτέ δεν το ξεπέρασαν τα δύο παιδιά.
    Αυτή η ιστορία έχει και την περισσότερη (τη μόνη) δράση στο 1ο επεισόδιο.

    Κάπου αλλού, η Jane (Amanda Warren) εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία που έχει μια μεγάλη συμφωνία στα σκαριά, η οποία θα οριστικοποιηθεί τη νύχτα της Κάθαρσης - η διεθνής επιχειρηματικότητα δεν σταματά για τα ηλίθια αμερικανικά παιχνίδια.
    Όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας υπογράφουν σύμφωνο …μη συμμετοχής στη Κάθαρση, ενώ υπάρχει και σεκιούριτυ που εγγυώνται την ασφάλειά τους, όσο μένουν στον συγκεκριμένο όροφο.
    Ωστόσο, στο τέλος του επεισοδίου αφήνεται να εννοηθεί πως η Amanda έχει κρυφά σχέδια για αυτή τη νύχτα.



    Τέλος, υπάρχει και το μεσοαστικό ζευγάρι που ονομάζεται Jenna (Hannah Emily Anderson) και Rick (Colin Woodell), το οποίο πηγαίνει καλεσμένο σε ένα διαβόητο πάρτι στο αρχοντικό του Albert Stanton (Reed Diamond), σκοπεύοντας να του ζητήσουν να επενδύσει στην επιχείρησή τους. 
    Θα είναι ασφαλείς σε ένα φυλασσόμενο αρχοντικό, αλλά θα πρέπει να επιβιώσουν στην ελίτ της Αμερικάνικης κοινωνίας (‘…κάναμε την Αμερική μεγάλη ξανά’ και τέτοια), η οποία ελίτ, αν έχεις δει τις ταινίες, καταλαβαίνεις ότι θα είναι πολύ βίαιη.
    Α, υπάρχει και ένδειξη …ερωτικού τριγώνου, με την κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία, Lila (Lili Simmons) να είχε ερωτικές σχέσεις στο παρελθόν με τον Rick …αλλά και με τη Jenna!

    Με την ευχέρεια που έχει η διάρκεια μιας σειράς, οι χαρακτήρες χτίζονται σε πιο μεγάλο βάθος, και αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί κάπως τη σειρά με άλλο ένα sequel.
    Καμία έκπληξη, κανένα πολιτικό υπόβαθρο (προς το παρόν), τίποτα που να μην το χαρακτηρίσεις ένα 10ωρο sequel.
    Οι ιστορίες, έχουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά μόνο αν σε ενδιαφέρει η βία και η Κάθαρση.
    Δηλαδή, στις δύο από τις τρεις ιστορίες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα – περιμένεις τη βία να ξεδιπλωθεί είτε στην έπαυλη, είτε στο δρόμο με τα θύματα της αίρεσης και τον αδερφό να ψάχνει να το βρει.
    Μόνο στην πολυεθνική υπάρχει ένα plot twist, με την κρυφή ατζέντα της Jane.

    Σίγουρα θα δω και το 2ο επεισόδιο, δεν σε διώχνει κιόλας από το 1ο, δεν είναι τόσο κακό.
    Αλλά μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως θα προσελκύσει πολύ κόσμο για να μπαίνει κάθε βδομάδα να δει ένα επεισόδιο Κάθαρσης, όταν ήδη έρχονται τόσες και τόσες νέες  σειρές εκεί έξω (μόνο το Σεπτέμβριο έχουμε The First, Maniac, Manifest).
    Στην Αμερική το λένε αλλιώς.
    Μπορείς να κάνεις καλή τηλεόραση, μπορείς να κάνεις και διασκεδαστικά κακή τηλεόραση.  
    Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να κάνεις αδιάφορη τηλεόραση.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τί είδαμε στο 1ο επεισόδιο της σειράς The Purge Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top