F Σε μπελάδες το τηλεοπτικό remake του Snowpiercer - FilmBoy Σε μπελάδες το τηλεοπτικό remake του Snowpiercer - FilmBoy
  • Latest News

    Σε μπελάδες το τηλεοπτικό remake του Snowpiercer


    Εξ αρχής, η ιδέα της τηλεοπτικής μεταφοράς της κατά τ’ άλλα εξαιρετικής ταινίας Snowpiercer του Bong Joon-ho, έμοιαζε άσκοπη, τόσο γιατί αυτή έρχεται πολύ σύντομα όσο και γιατί η ταινία, ειδικά στην αμερικάνικη αγορά, πάτωσε.

    Εν πάση περιπτώσει, το TNT την έβαλε μπρος και όλα έμοιαζαν ότι βαίνουν καλώς, με τον Josh Friedman (Emerald City) να αναλαμβάνει τα ηνία και τον Scott Derrickson (Doctor Strange) να θέτει τον τόνο σκηνοθετώντας τον πιλότο.
    Με πρωταγωνιστές την Jennifer Connelly και τον Daveed Diggs, ο πιλότος, που παρεπιπτόντως έχει διάρκεια ολόκληρης ταινίας, όντως ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του, όμως εκεί… κάτι στράβωσε.

    Όλα ξεκίνησαν από την αποχώρηση του Friedman, τόσο ως παραγωγός όσο και ως showrunner της σειράς, δηλώνοντας τις δημιουργικές διαφωνίες ως αιτία της κίνησής του. 
    Με τη σειρά να μην έχει προχωρήσει πέραν του πιλότου, μια τέτοια αποχώρηση δεν ήταν απαραίτητα κάτι καταστροφικό, με τον Graeme Mason του Orphan Black να αναλαμβάνει να τον αντικαταστήσει.

    Έλα όμως που ο Mason δεν ήρθε μόνος αλλά έφερε μαζί του και τις ιδέες του για τη σειρά, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τη μέχρι τώρα παραγωγή. 
    Με άλλα λόγια, όλα ξεκινούν από το μηδέν, με το σενάριο να γράφεται σχεδόν από την αρχή, και τον πιλότο να πρέπει ουσιαστικά να ξαναγυριστεί.

    Αυτό φαίνεται όμως ότι δε βρήκε σύμφωνο τον Derrickson με τον σκηνοθέτη να δημοσιοποιεί την αντίθεσή του ανεβάζοντας στα social media μια δήλωση που γράφει: 
    Το 72 σελίδων σενάριο του Josh Friedman για τον πιλότο του Snowpiercer ήταν ότι καλύτερο έχω διαβάσει ποτέ. Ο πλήρης διάρκειας πιλότος που γύρισα με αυτό ίσως είναι ότι καλύτερο έχω κάνει. Ο νέος showrunner έχει ριζικά διαφορετική άποψη για τη σειρά. Παραιτούμαι της επιλογής μου να σκηνοθετήσω τα εκτεταμένα reshoots”, θέτοντας εαυτόν ουσιαστικά εκτός σειράς.
    Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η αποχώρηση και του Derrickson, αλλά οι αρνητικές εντυπώσεις που βγαίνουν από την αλλαγή κατεύθυνσης της σειράς που ακολουθεί ο Mason
    Ποιος ξέρει, ίσως τελικά βγει και σε καλό…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σε μπελάδες το τηλεοπτικό remake του Snowpiercer Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top