F Review: Dr Strange - FilmBoy Review: Dr Strange - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Dr Strange




    Ο διάσημος νευροχειρουργός Stephen Strange (Benedict Cumberbatch, Zoolander 2) παθαίνει μερική παράλυση στα χέρια μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

    Ανήμπορος πια να ασκήσει το επάγγελμα του και με την ίδια του την επιστήμη να "σηκώνει τα χέρια ψηλά" στρέφεται σε εναλλακτικές μεθόδους ίασης καταλήγοντας σε ένα θεραπευτικό κέντρο του Νεπάλ ...όπου θα συναντήσει την Αρχαία (Tilda Swinton, Hail Caesar!), μια μυστηριώδη ιέρεια που θα του ανοίξει τις πόρτες σε μαγικούς κόσμους και άλλες διαστάσεις.
    Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό μόλις ξεκίνησε...

    Ο Dr Strange αποτελεί τη νέα προσθήκη της Marvel στο ήδη πλούσιο οπλοστάσιο της.
    Αυτή τη φορά ο υπερήρωας είναι ένας κορυφαίος νευροχειρουργός που εκτός από υπερφυσικές ιδιότητες διαθέτει και μια δυναμική προσωπικότητα με πνεύμα,χιούμορ και γοητεία.

    Με σύμμαχο το φύλακα άγγελο και εκλεκτή της καρδιάς του Cristine (Rachel McAdams, Spotlight), συμπαρατάσσεται στους υπερασπιστές του καλού ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν το πλανήτη...

    Ο Scott Derrickson αφήνει τα φιλμ τρόμου (Sinister, Deliver Us From Evil) για να σκηνοθετήσει μια περιπέτεια φαντασίας έχοντας στα χέρια του ένα μάλλον απλοϊκό σενάριο που κυλάει εύκολα μέχρι το πρώτο μισό της ταινίας, στη συνέχεια εξανεμίζεται και τη θέση του παίρνουν η δράση και τα ειδικά εφέ.


    Ο Dr. Strange είναι ένας πνευματώδης χαρακτήρας και αυτό ο Derrickson δεν το αφήνει ανεκμετάλευτο.
    Προσθέτοντας αρκετό χιούμορ και έξυπνες ατάκες, δίνει ευχάριστες ανάσες από τη δράση στο θεατή. 

    Ωστόσο ρίχνει όλο το βάρος  στη τεχνολογία, όπου κάνοντας έξυπνη χρήση των ειδικών εφέ καταφέρνει να υπερκεράσει εν μέρει τις όποιες αδυναμίες του σεναρίου και κυρίως στο δεύτερο μισό της ταινίας παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό οπτικό υπερθέαμα.

    Ο Benedict Cumberbatch ανταποκρίνεται πλήρως στο προφίλ του νευροχειρουργού υπερήρωα πλαισιωμένος από την πάντα αξιόπιστη Tilda Swinton και την διακριτική και όμορφη παρουσία της Rachel McAdams.
    Το καστ συμπληρώνει ο ήδη δοκιμασμένος σε ρόλο κακού (Casino Royale, Hannibal) Mads Mikkelsen (Michael Kohlhaas).

    Το "Doctor Strange" σίγουρα κερδίζει τη μερίδα των θεατών που αρέσκεται στο θέαμα και τα  οπτικά εφέ και στη τελευταία σκηνή της ταινίας της υπόσχεται να ξαναδεί σύντομα τον νευροχειρουργό υπερήρωα σε νέες περιπέτειες...

    Στους κινηματογράφους από 27 Οκτωβρίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Dr Strange Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top