F Κριτική: Η Ληστεία του Αιώνα - Den of Thieves - FilmBoy Κριτική: Η Ληστεία του Αιώνα - Den of Thieves - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Η Ληστεία του Αιώνα - Den of Thieves




    Όπως μας φανερώνει και ο τίτλος της ταινίας, αυτό που έχουμε είναι η παρουσίαση μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ληστείας σε μια τράπεζα που δεν έχει ληστέψει ποτέ κανείς!

    Ο Christian Gudegast με σεναριακό παρελθόν στο είδος της περιπέτειας, κάνει την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά έχοντας σαν οδηγό το Heat, και με πολλές άλλες ταινίες να περνάνε από το μυαλό καθώς παρακολουθούμε. 
    Εδώ επιλέγει μια αρκετά «ματσό» προσέγγιση, συστήνοντας βιαστικά τους χαρακτήρες και στήνοντας γρήγορα τη ληστεία, ώστε να επικεντρωθεί εκεί που θέλει. 
    Στη δράση. 

    Η αφήγηση χωρίζεται σε δύο άξονες, παρουσιάζοντάς μας από τη μία την πλευρά της αστυνομίας και από την άλλη της συμμορίας. 
    Όσον αφορά την αστυνομία, εστιάζει σε έναν παρακμιακό αστυνομικό με αρκετά «προβληματάκια» σε επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο, λειτουργώντας συχνά στα όρια του νόμου. 

    Εδώ συναντάμε τον Gerard Butler (Geostorm) ο οποίος δίνει με επιτυχία αυτό το πρόσωπο, έχοντας και μερικές πιο κωμικές στιγμές αξιοποιώντας κάποιες πετυχημένες ατάκες που έχει στη διάθεσή του.



    Περνώντας όμως στην άλλη πλευρά, αρχίζουν και οι ενστάσεις. 
    Είτε λόγω μέτριας σκιαγράφησης των χαρακτήρων, είτε λόγω της ασυνήθιστης επιλογής ορισμένων ηθοποιών (όπως του λιγομίλητου 50 Cent (Southpaw), ή του O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton) γιο του Ice Cube), οι ήρωες παραμένουν σχηματικοί χωρίς κανένα δραματικό ενδιαφέρον. 

    Έτσι στο μυαλό μένουν κάποιες καλογυρισμένες σκηνές δράσης και η παρουσίαση της ληστείας η οποία διαθέτει κάποια έξυπνα τρικ, αλλά συχνά δείχνει και παραφουσκωμένη με μια μεγαλοστομία η οποία, από τη στιγμή που δεν επιλέγεται ένα πιο ανάλαφρο κλίμα όπως στο πρόσφατο Logan Lucky, δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε και κάποιες… παρατυπίες που βλέπουμε.

    Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αντρική περιπέτεια (κυριολεκτικά και μεταφορικά με τους γυναικείους ρόλους να δείχνουν τουλάχιστον διακοσμητικοί), η οποία δεν στήνει ένα παιχνίδι γάτας ποντικιού όπως υπόσχεται το θέμα της, αλλά μια κόντρα τεστοστερόνης ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα για το ποιος είναι δυνατότερος. 
    Όποιος πάντως δεν ψάχνει πολλά και ζητάει μια περιπέτεια για να περάσει την ώρα του, μάλλον θα μείνει ικανοποιημένος.

    Στους κινηματογράφους από 18 Ιανουαρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Η Ληστεία του Αιώνα - Den of Thieves Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top