F Straight Outta Compton: Η ταινία που σαρώνει ταμεία στην Αμερική ...και δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα - FilmBoy Straight Outta Compton: Η ταινία που σαρώνει ταμεία στην Αμερική ...και δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα - FilmBoy
  • Latest News

    Straight Outta Compton: Η ταινία που σαρώνει ταμεία στην Αμερική ...και δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα


    Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψη σας αυτή η ταινία, αλλά είναι το καυτό θέμα στην Αμερική και εμείς, μέχρι νεοτέρας, δεν θα έχουμε την δυνατότητα να την δούμε, αφού κάποιοι αποφάσισαν ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να συσχετιστούν με την ιστορία ενός gangsta rap συγκροτήματος και έτσι δεν άξιζε να μπει στους ελληνικούς κινηματογράφους.

    Αυτό το άρθρο είναι μισό παράπονο και μισό η τρελή μου αναμονή να δω αυτήν την ταινία. 

    Το Straight Outta Compton είναι μια ακόμα βιογραφία συγκροτήματος, αυτή τη φορά για τους Ν.W.A, το συγκρότημα που αποτελούνταν από τους Dr.Dre, Ice Cube, Eazy-E, McRen και DjYella

    To συγκρότημα έκανε την επανάσταση στο μουσικό είδος της rap καθώς έγινε το πρώτο gangsta rap συγκρότημα που έκανε εμπορική επιτυχία και ενέπνευσε την μαύρη κοινότητα της Αμερικής στα επεισόδια κατά τις αστυνομικής βίας το 1991. 

    Το αμφιλεγόμενο κομμάτι 'Fuck da Police' έγινε ύμνος στα στόματα δεκάδων χιλιάδων αφροαμερικανών, έβαλε τους N.W.A στο στόχαστρο της αστυνομίας και το trailer ανατριχιάζει.


    Οι βιογραφικές ταινίες για μουσικούς συχνά δεν καταφέρνουν να είναι αξιόλογες ταινίες, αλλά για διάφορους λόγους στο Straight Outta Compton τα έκαναν όλα σωστά. 

    Παραγωγοί της ταινίες είναι ο Dr.Dre και ο Ice Cube
    Τα δύο μέλη των Ν.W.A. δίνουν τα φώτα τους στο πώς να κάνεις μια αξιόλογη ταινία, αρχικά αφού ο Ice Cube είναι πλέον ένας αξιόλογος ηθοποιός ενώ ο Dr.Dre είναι μια τεράστια μουσική προσωπικότητα, απίστευτος στο μάρκετινγκ και με τεράστια δύναμη στον χώρο. 

    Να σας πληροφορήσω ότι πέρυσι, η εταιρεία ακουστικών του, Beats by Dre (ναι αυτά που πουλάνε όλοι οι πλανόδιοι μαύροι #ειρωνεία) πουλήθηκαν στην Apple για κοντά στα τρία δισεκατομμύρια! 

    Η βασική αιτία της επιτυχίας ακουστικών 300 ευρώ, είναι επειδή ο Dr.Dre είναι μάγος στο μάρκετινγκ...

    Και έτσι για κάποιον ανεξήγητο(;) λόγο, η ταινία του γίνεται η πιο επιτυχημένη R-Rated ταινία που βγαίνει μήνα Αύγουστο, με $134 εκατομμύρια στην τρίτη εβδομάδα, μόνο στην Αμερική. 
    Στην Ελλάδα ...ε λοιπόν, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία και δεν ελπίζω κιόλας.





    Αν τελικά έχω δίκιο και τα αφεντικά στην UIP αποφάσισαν ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου να βγάλουν αυτή την ταινία στα ελληνικά σινεμά, τότε θα τους χαλάσω την μέρα. 

    Η ελληνική hip-hop σκηνή είναι μεγάλη και διψασμένη. 
    Τα δίνουν τα λεφτά τους και θα γέμιζαν τις αίθουσες σε ικανοποιητικό βαθμό.

    Από την άλλη, για πες μου φίλε αναγνώστη, ο Έλληνας δεν μπορεί να ταυτιστεί με την αστυνομική βία; 
    Ή μήπως χρειάζεται να είσαι μαύρος για να φας ξύλο στις Σκουριές και στο Σύνταγμα.

    Και στην τελική τι λέμε τώρα;
    Η ταινία είναι από τις καλύτερες τις season σύμφωνα με κριτικούς και κοινό και συνεχίζει ακάθεκτη να είναι πρώτη στο Box Office. 
    Ο Έλληνας δεν θα πάει να δει μια ταινία επειδή είναι για gangster raper;

    Βασικά ναι, μπορεί να μην πάει...

    Ας γυρίσουμε στην ταινία.
    Το cast είναι ένα ακόμα από τα ατού της ταινίας. 
    Οι παραγωγοί δήλωσαν ότι η ταινία βρισκόταν στο pre-production για δύο χρόνια μέχρι το ξεκίνημα των γυρισμάτων, με σκοπό να βρουν το ιδανικό cast. 



    Τον ρόλο του Ice Cube πήρε ο Ο'Shea Jr, δηλαδή ο γιος του ...και είναι καταπληκτικός. 
    Το ίδιο και οι υπόλοιποι.

    Από την άλλη το timing. 
    Εδώ και ενάμιση χρόνο η Αμερικάνικη κοινωνία ταλανίζεται από σκάνδαλα αστυνομικής βίας, με αποκορύφωμα την δολοφονία του M. Brown στο Φέργκιουσον της Αμερικής στις 9 Αυγούστου 2014 .

    Οι αφροαμερικάνικη κοινότητα σιγοβράζει από τότε, και η Universal πληρώνει τους κινηματογράφους για εξονυχιστικό έλεγχο των θεατών με την παρουσία ακόμα και ανιχνευτών μετάλλων, υπό τον φόβο αιματηρών επεισοδίων!

    Ανέφερα ότι ο Dr.Dre είναι μάστερ στο μάρκετινγκ;

    Τώρα δείτε το καταπληκτικό trailer με εισαγωγή των ίδιων των Ice Cube και Dr.Dre να σε ξεναγούν στις γειτονιές του Compton και απέτησε στα comments να αλλάξει γνώμη η UIP.
    Όσοι πιστοί προσέλθετε...

    Τάσος Σαμπάρ.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Straight Outta Compton: Η ταινία που σαρώνει ταμεία στην Αμερική ...και δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top