F Κριτική: Logan Lucky - FilmBoy Κριτική: Logan Lucky - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Logan Lucky




    Δύο αδέρφια [Channing Tatum (Hail, Caesar!), Adam Driver (Silence)] αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία σε μια πίστα αυτοκινήτων, την ημέρα του αγώνα. 
    Για να το πετύχουν αυτό, καλούν σε βοήθεια τον Joe Bang (Daniel Craig, Spectre) ο οποίος όμως βρίσκεται στη φυλακή, και μαζί θα οργανώσουν ένα παράτολμο σχέδιο.

    Ο Steven Soderbergh επιστρέφει στο είδος των heist movies όπως είχε κάνει με μεγάλη επιτυχία με τα Ocean’s, οργανώνοντας άλλη μια ληστεία. 
    Αυτή τη φορά βάζει πρωταγωνιστές δύο αδέλφια τα οποία έχουν προσωπικές και οικογενειακές ατυχίες, κουβαλώντας την ταμπέλα των γκαντέμηδων. 
    Με αυτή τη δουλειά όμως θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την τύχη και τη φήμη τους.

    Ο Soderbergh καταπιάνεται εδώ με όλο το χρονικό εύρος της ληστείας, παρουσιάζοντάς μας την οργάνωση, την εξέλιξη, αλλά και τον απόηχο. 
    Το σενάριο είναι αρκετά καλό και αστείο σε αρκετές περιπτώσεις, θυμίζοντας κάτι από τους αδερφούς Coen σε θεματολογία, χαρακτήρες, και χιούμορ. 

    Από την άλλη δεν λείπουν και κάποια κενά, αλλά και κάποιες υπερβολές στην εξέλιξη της ιστορίας. 
    Ο σκηνοθέτης με τη σειρά του προσπαθεί να δημιουργήσει ισορροπία και συνοχή με το υλικό που έχει στη διάθεσή του, έχοντας τις καλές, και τις όχι τόσο καλές στιγμές του.


    Στο πρώτο κομμάτι η ταινία κινείται κάπως αργά, χωρίς να μπορεί να βρει έναν πετυχημένο ρυθμό να μας παρουσιάσει το στήσιμο του κόλπου. 
    Δεν καταφέρνει να δημιουργήσει μια διασκεδαστική και κεφάτη ατμόσφαιρα όπως θα μπορούσε, ενώ αφήνει και κάποια κενά στην οργάνωση της ληστείας. 

    Στο δεύτερο και κύριο μέρος της ληστείας έχουμε το πιο εύστοχο κομμάτι της ταινίας, όπου όλα δείχνουν να λειτουργούν αρμονικά συνδυάζοντας δράση και χιούμορ. 
    Στο τελευταίο μέρος και πάλι καταφεύγει σε κάποιες διευκολύνσεις, με τις όποιες ανατροπές να ακολουθούνται από αρκετές εξηγήσεις που μπορεί να φανούν βεβιασμένες. 

    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, αν και δείχνουν σωστές επιλογές, δεν καταφέρνουν να ανεβάσουν περισσότερο τον πήχη. 
    Channing Tatum, Adam Driver, η ανέλπιστη εμφάνιση της Hilary Swank (The Homesman), όλοι διεκπεραιώνουν το ρόλο τους χωρίς να μας δίνουν κάτι αξιομνημόνευτο. 
    Αυτός που δείχνει να διασκεδάζει περισσότερο την όλη φάση είναι ο Daniel Craig, ο οποίος βγάζοντας το κουστούμι του James Bond τα πάει πολύ καλά. 

    Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ευχάριστο, αλλά και εύπεπτο, χωρίς να καταφέρνει να ξεχωρίσει ή να δημιουργήσει ένα πραγματικά διασκεδαστικό αποτέλεσμα όπως ανάλογες ταινίες του είδους.

    Στους κινηματογράφους από 31 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Logan Lucky Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top