F 12 Δυνατοί - 12 Strong - FilmBoy 12 Δυνατοί - 12 Strong - FilmBoy
  • Latest News

    12 Δυνατοί - 12 Strong


    Ο χολιγουντιανός σταρ Chris Hemsworth (Thor: Ragnarok) πρωταγωνιστεί σε μία συγκλονιστική στρατιωτική περιπέτεια, βασισμένη στη μέχρι πρόσφατα απόρρητη και άκρως αληθινή συνταρακτική υπόθεση των 12 Δυνατών, των γενναίων στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν στο Αφγανιστάν ως πρώτη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης  Σεπτεμβρίου 2001.  

    Το αγωνιώδες σενάριο συνυπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Τεντ ΤάλιΗ Σιωπή των Αμνών»), τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος Nicolai Fuglsig, ενώ στον ρόλο του παραγωγού βρίσκεται ο θρυλικός και έμπειρος σε καταιγιστικές περιπέτειες Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

    Λίγες εβδομάδες μετά το εφιαλτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μία επίλεκτη ομάδα δώδεκα αντρών των Ειδικών Δυνάμεων αναλαμβάνει την πρώτη απόρρητη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ. 
    Οι δώδεκα στρατιώτες προσγειώνονται σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να  συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο εναντίον των Ταλιμπάν. 
    Όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, καθώς υστερούν όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε πυρομαχικά. 


    Κάθε Αμερικάνος ξέρει τι έκανε εκείνο το αποτρόπαιο πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 
    Όμως μέχρι πρόσφατα ελάχιστοι ήξεραν τα συνταρακτικά γεγονότα που ακολούθησαν αμέσως μετά. 

    Με τη χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, 12 γενναία μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, γνωστά ως Πρασινοσκούφηδες, άφησαν τα σπίτια και τους αγαπημένους τους και ανέλαβαν μία επικίνδυνη απόρρητη αποστολή στο εμπόλεμο Αφγανιστάν. 
    Αυτοί οι 12 Δυνατοί επιλέχθηκαν για να χτυπήσουν ως αντίποινα της Αμερικής για το τρομοκρατικό χτύπημα. 
    Δεν τους διέταξαν να πάνε. 
    Πήγαν εθελοντικά.

    Η καταπληκτική ιστορία είναι η κινηματογραφική μεταφορά του bestseller του Νταγκ ΣτάντονHorse Soldiers: The Extraordinary Story of a Band of U.S. Soldiers Who Rode to Victory in Afghanistan” που κυκλοφόρησε το 2009. 

    Αυτή η αληθινή ιστορία μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Nicolai Fuglsig

    Στους κινηματογράφους από 18 Ιανουαρίου.

    ΔΤ από την Tanweer


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 12 Δυνατοί - 12 Strong Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top