F ΑΝΑΛΥΣΗ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Avengers: Infinity War! - FilmBoy ΑΝΑΛΥΣΗ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Avengers: Infinity War! - FilmBoy
  • Latest News

    ΑΝΑΛΥΣΗ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Avengers: Infinity War!


    Αν και περιμένουμε να δούμε τέσσερις ακόμη ταινίες πριν από το «Avengers: Infinity War» και τη συνέχεια του, οποιοδήποτε νέο αφορά την κλιμάκωση όλων των ως τότε Marvel Studios ταινιών, προκαλεί κύματα ενθουσιασμού και πορουκλοκαυλονέρντικης αναμονής!

    Με τα γυρίσματα και την κύρια φωτογραφία να έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 23 Ιανουαρίου στα Pinewood Atlanta Studios της Georgia, η Marvel Studios κυκλοφόρησε ένα πρώτο απόσπασμα από τα γυρίσματα που αποτελεί και το πρώτο featurette της ταινίας ένα χρόνο και τρεις μήνες πριν από την κυκλοφορία της. 

    Στο βίντεο θα δείτε συμμετοχή μερικών ηθοποιών από το κύριο καστ, πληροφορίες από τους ίδιους τους σκηνοθέτες και τον πρόεδρο της Marvel Studios αλλά και τα πρώτα concept art από τον κακό της ταινίας και τις πολυαναμενόμενες συναντήσεις-συμμαχίες γήινων και εξωγήινων υπερηρώων της Marvel, που δεν είχαμε ξαναδεί ως τώρα.






    Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ CIVIL WAR & Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ‘BIG VILLAIN’ THANOS

    Αρχικά, ο παραγωγός και πρόεδρος της Marvel Studios, Kevin Feige και οι σκηνοθέτες Anthony και Joe Russo δήλωσαν πως ο λόγος που έγινε το «Civil War», είχε να κάνει με το πόσο απροετοίμαστους θα έβρισκε τους Avengers ο ερχομός του Thanos στο «Infinity War» και το πόσο περισσότερα θα διακυβεύονταν έτσι. 

    Άλλωστε οι Εκδικητές δεν είναι πλέον ασυνήθιστοι σε γήινες και εξωγήινες απειλές και με τον Thanos να περιγράφεται ως η μεγαλύτερη που θα έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους, τότε o διχασμός που έχει προέλθει προσθέτει μια παραπάνω δυσκολία στο να τον αντιμετωπίσουν, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουν και τις δικές τους διαφορές και μάλιστα γρήγορα, προτού ρημαχθεί το σύμπαν.

    Τον Thanos από την άλλη τον βλέπουμε σε δύο concept art, με πρόχειρη ενδυμασία και αμάνικη μαύρη μπλούζα αλλά και με την χρυσο-μπλε πανοπλία, με το δεύτερο σχέδιο να τον απεικονίζει με αρκετά δόλιο ύφος, κρατώντας ένα από τα Infinity Stones που αν κρίνουμε από το χρώμα, πρόκειται για το Tesseract. 
    Στοιχηματίζουμε από τώρα πως θα μπουκάρει στην Asgard για να τσιμπήσει το κατιτίς του και πως θα …σπαζοκεφαλιάσει τον Vision, γονατίζοντας στο διάβα του και ό, τι άλλο αναπνέει σε όλο τον γαλαξία, μέχρι να αποκτήσει όλα τα Infinity Stones. 

    Ο σκοπός του λέγεται πως δεν θα είναι ακριβώς το να ικανοποιήσει τον ίδιο το Θάνατο που στα κόμικ της Marvel έχει γυναικεία μορφή και με τον οποίο έχει καψούρα. 
    Περισσότερο θα έχει να κάνει με το γεγονός πως χάρη στα Infinity Stones θα μπορεί να κάνει ότι θέλει το σύμπαν και να το παίζει στα δάχτυλα του διαμορφώνοντας το κατά τα δικά του θέλω, στο άψε-σβήσε. 

    Με άλλα λόγια θέλει τα Πετράδια που ελέγχουν το χωροχρόνο, την ψυχή, το μυαλό και άλλα, για να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία σε όλο το γαλαξία και να εξαφανίσει την οποιαδήποτε υπόνοια άλλων υπερηρωικών πλασμάτων που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία του και να ηγηθούν στη θέση του ή απλά να υπερασπιστούν το σύμπαν.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή ο Thanos καραδοκούσε τόσο καιρό για να μαζέψει λίγα λίγα τα Infinity Stones και να τα τοποθετήσει στο Infinity Gauntlet, θα έχει και τον πιο κεντρικό ρόλο σε αυτή την τεραστίου κοσμικού βεληνεκούς ιστορία, αντιστρέφοντας έτσι τη μέχρι στιγμής συνταγή των Marvel Studios ταινιών που ήθελε πρωταγωνιστές μόνο τους καλούς και την οπτική τους και τους κακούς ως απλά συνοδευτικά, για την ανάδειξη κατορθωμάτων των υπερηρώων.



    AVENGERS/GUARDIANS OF THE GALAXY .. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Θα πρέπει οπωσδήποτε να τονίσουμε, το πόσο γαμάτο είναι να βλέπεις στο ίδιο πλάνο όλους μαζί, τους Tony Stark, Peter Parker και Star-Lord, με τον Robert Downey Jr. να δηλώνει πως η ταινία θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη και τον Tom Holland να φαίνεται άπειρα ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει μαζί με όλους αυτούς τους ηθοποιούς/ρόλους, κάτι που πάντα ονειρευόταν και δεν πίστευε πως θα του συμβεί.

    Δύο πράγματα σημαίνει η κουβέντα των από πάνω: 
    ο Spider-Man που ήδη ακουγόταν ως σίγουρο χαρτί, θα χριστεί ως ένας εκ των ανανεωμένων Εκδικητών, έπειτα από το cameo στο «Civil War» και την σόλο ταινία του που περιμένουμε στις 6 Ιουλίου. 
    Επειδή σε κάθε ταινία έχουμε και δύο επιπλέον σκηνές, μαντεύουμε από τώρα πως η μία after credits σκηνή θα αφορά σίγουρα το ήδη ανακοινωθέν σίκουελ του Αραχνάκια και μένει να δούμε αν η άλλη σκηνή θα είναι πιθανή σύνδεση με όσες ταινίες θα ακολουθήσουν τη σόλο του Spidey («Thor: Ragnarok», «Black Panther») ή θα πάμε απευθείας σε πρώιμο stinger για το «Infinity War» ..αν και το τελευταίο είναι πιο πιθανό να το κολλήσουν είτε στην 3η ταινία του Thor, είτε στο «Black Panther». 

    Το δεύτερο που προσέχει κάποιος είναι το σκηνικό πίσω από τους ηθοποιούς που φαίνεται αρκετά spacey (όχι Kevin) και αν λάβουμε υπόψη και το concept art με τους Rocket Raccoon και Thor ...καταλαβαίνετε πως εδώ πέρα θα δούμε επιτέλους το πολυπόθητο crossover ανάμεσα στους Avengers και τους Guardians of The Galaxy που από μόνο του είναι αρκετό για να πείσει τουλάχιστον το μισό πλανήτη Γη, να παρακολουθήσει την ταινία.
    Αφήστε δε, το τι ατάκες και banters αναμένεται να ακούσουμε μεταξύ τους.



    ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΕΑ ΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ IRON MAN!

    Από τα πιο εντυπωσιακά πρώτα hints είναι και το concept art όπου ο Tony Stark τσεκάρει μια σειρά από πέντε πανομοιότυπες πανοπλίες, οι οποίες μοιάζουν ξανά καινούριες ακόμα και σε σχέση με την επερχόμενη ολοκαίνουρια από το «Spider-Man: Homecoming». 
    Με μια πρώτη εντύπωση φέρνουν σε συνδυασμό της Mark 46 πανοπλίας από το «Civil War» και της Mark 43 από το «Iron Man 3», με περισσότερο ασημί χρώμα σε γόνατα, στήθος, χέρια και άλλα σημεία.

    Αρχικά ο νους μου πήγε σε καινούρια Iron Legion αλά «Iron Man 3» ή «Age of Ultron» αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια νέα Space Armor τώρα που οι Εκδικητές θα ξεκινήσουν και τα πιο διαστημικά ταξίδια, προκειμένου να συναντηθούν με τους Guardians of the Galaxy και να παλέψουν με τον Thanos.



    UNWORTHY (;) THOR

    Κάτι άλλο που προσέξαμε είναι το όπλο που κρατάει ο Thor στο concept art με τον Rocket Raccoon το οποίο δεν είναι το παραδοσιακό του σφυρί Mjolnir.
    Αρκετοί φαν υποθέτουν πως πρόκειται για το τσεκούρι Jarnbjorn που ήταν και το πρώτο όπλο του Thor Odinson αλλά ίσως και να φέρνει περισσότερο στο σφυροτσεκουράτο Ultimate Mjolnir που χρησιμοποιούσε ο Thor του νεκρού πλέον, εναλλακτικού Ultimate Universe της Marvel.

    Το Ultimate Mjolnir είναι το όπλο που κουβαλάει ο Thor αυτή την περίοδο στα κόμικς και τη σειρά «The Unworthy Thor», οπότε.. είτε έχουμε το Ultimate, είτε το Jarnbjorn είτε ένα συνδυασμό από τη μυθολογία και των δύο, το μόνο σίγουρο είναι πως το «Thor: Ragnarok» θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον γιο του Odin. 

    Γνωρίζουμε ήδη άλλωστε πως θα βρεθεί χωρίς το σφυρί του σε κάποιο σημείο της ταινίας αλλά ίσως και να έχουμε πιθανή καταστροφή του ορίτζιναλ όπλου του ή κάποια σκευωρία από τους κακούς του «Ragnarok» (Hela) προκειμένου να θεωρηθεί και πάλι ανάξιος και να του αφαιρεθεί το Mjolnir.



    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ‘ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ’;

    Όσο για το συνολικό καστ των ...66-67(!) χαρακτήρων και ηθοποιών που πρόκειται να δούμε, οι σίγουροι μέχρι στιγμής είναι η αρχική ομάδα των Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow) και Jeremy Renner (ClintBarton/Hawkeye) με τις μετέπειτα προσθήκες των Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff/Scarlet Witch), Paul Bettany (Vision) και τον Sebastian Stan (Bucky Barnes/Winter Soldier). 

    Όλοι μαζί λογικά θα ξεπεράσουν κάποια στιγμή τις διαφορές τους για να υπερασπιστούν τη Γη και το Γαλαξία από τον Thanos αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μερικά νέα μέλη να ανακατεύονται με το ρόστερ των παλιών.

    Μαζί τους οι Guardians of The Galaxy των Chris Pratt (Peter Quill/Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax the Destroyer), Bradley Cooper (Rocket Raccoon), Vin Diesel (Groot), Karen Gillan (Nebula) και Pom Klementieff (Mantis), με τον Star-Lord ειδικότερα να ακούγεται πως θα έχει αβανταδόρικο ρόλο. 

    Τους υπόλοιπους ρόλους θα συμπληρώνουν αναπόφευκτα οι Samuel L. Jackson (Nick Fury), Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther), Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man), Paul Rudd (Scott Lang/Ant-Man), Benedict Cumberbatch (Stephen Strange/Doctor Strange), Benedict Wong (Wong), Benicio del Toro (Taneleer Tivan/The Collector), Cobie Smulders (Maria Hill), Tom Hiddleston (Loki) και Josh Brolin (Thanos). 

    Για τον Anthony Mackie (Sam Wilson/The Falcon), τον Michael Rooker (Yondu) ή τους υπόλοιπους υπερηρωικούς και μη χαρακτήρες από τις ταινίες των Iron Man, Thor, Captain America, Ant-Man, Spider-Man, Black Panther και Guardians of The Galaxy, δε γνωρίζουμε ποιοι και αν θα περιλαμβάνονται και πως θα μοιραστούν στη μία, την άλλη ή και τις δύο επερχόμενες ταινίες των Avengers. 

    Το σίγουρο είναι πως στο «Infinity War» θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η Brie Larson ως Carol Danvers/Captain Marvel αλλά και ο Peter Dinklage (aka Tyrion Lannister του «Game of Thrones») που έχει κλείσει σε μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστο ρόλο.

    Οι street-level Defenders από τις σειρές του Netflix «Daredevil», «Jessica Jones», «Luke Cage», «Iron Fist», «The Defenders» και «Punisher» προς το παρόν έχουν αποκλειστεί αν κρίνουμε από τις κατά καιρούς δηλώσεις των σκηνοθετών και του παραγωγού/προέδρου της Marvel Studios, Kevin Feige.

    Βασικά, οι κύριοι συντελεστές δηλώνουν θετικοί στο ενδεχόμενο να εμφανιστούν κάποια στιγμή σε ταινία της Marvel Studios αλλά με ένα τόσο γεμάτο ρόστερ χαρακτήρων αυτό θα έκανε τα πράγματα υπερβολικά πολύπλοκα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ...κάτι που κάνει ακόμα πιο αβέβαιη και την επαναφορά του Agent Coulson στις ταινίες ή την εμφάνιση της Quake/Daisy αμφότεροι της σειράς του ABC, «Agents of S.H.I.E.L.D».

    Εμείς δεν παύουμε να πιστεύουμε έστω και σε ένα στιγμιαίο cameo καθώς είναι κρίμα οι σειρές του Marvel Cinematic Universe να αναφέρουν τις ταινίες αλλά να μη γίνεται ποτέ το αντίθετο.



    IN RUSSOS, MARKUS AND McFEELY WE TRUST!


    Το σενάριο επιμελήθηκαν ξανά το δίδυμο των Christopher Markus και Stephen McFeely των Marvel-ικών «Captain America: The First Avenger», «Thor: The Dark World», «Captain America: The Winter Soldier», «Captain America: Civil War», «Agent Carter» tv series, του Michael Bay-κού «Pain & Gain» και της μέχρι στιγμής τριλογίας των «The Chronicles of Narnia» ενώ στη μουσική επένδυση θα επιστρέψει και πάλι ο Alan SilvestriCaptain America: The First Avenger», «The Avengers»).

    Στη σκηνοθεσία επιστρέφουν όπως προείπαμε οι Anthony Russo και Joe Russo, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Joss Whedon που έτσι κι αλλιώς δεν θα συνέχιζε για άλλη ταινία, έχοντας δηλώσει πριν από λίγα χρόνια πως η δημιουργική διαδικασία του «Age of Ultron» τον εξουθένωσε (βλ. τα πάρε-δώσε με τις Marvel Studios και Disney για το τι θα πρέπει να προσθέσει ή να αφήσει στο σενάριο και τα παζαρέματα για το ποιες σκηνές έπρεπε να κοπούν στο μοντάζ ή να μείνουν). 

    Μικρό το κακό καθώς οι Russo έπειτα από τα διαπιστευτήρια που έδωσαν με το εξαιρετικό και αρκετά διαφορετικό «Captain America: The Winter Soldier» και το περσινό «Captain America: Civil War», έδειξαν πως: 
    α) μπορούν να προσθέσουν το κάτι παραπάνω που έλειπε από τις ταινίες της Marvel Studios, αρχικά με το πιο gritty και κατασκοπικής κοπής «Winter Soldier» αλλά και β) να χειριστούν ικανοποιητικά πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες σε μία και μόνο ταινία, με άπαντες να έχουν τις δυνατές στιγμές τους, τόσο στις σκηνές δράσης όσο και του δράματος, χωρίς να χάνεται το χιούμορ και η πολιτική χροιά στις απαραίτητες στιγμές και χωρίς να καταλήγει η ταινία μια ασυνάρτητη σαλάτα, όπως και κατάφεραν με το «Civil War».

    Οι δύο ταινίες θα συνεχίσουν να γυρίζονται back-to-back, μέχρι τον Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη, με τη Σκωτία να περιλαμβάνεται στις τοποθεσίες γυρισμάτων που θα ακολουθήσουν. 
    Όπως καταλαβαίνετε και για αρκετούς ακόμα μήνες ...θα έχουμε υλικό, φήμες και πιθανολογίες να διαβάζουμε για την μεγαλύτερη, πολυπληθέστερη και πιο διαγαλαξιακού βεληνεκούς ταινία βασισμένη σε κόμικ.

    Δείτε ΕΔΩ το πρώτο featurette για την ταινία και το Facebook live video με τον Robert Downey Jr., τον Tom Holland/Spidey ως καμεραμάν και την έκτακτη εμφάνιση του Chris Pratt/Star-Lord και κάντε υπομονή από τώρα για την 4η Μαϊου 2018 και την 3η Μαϊου του 2019!

    Περισσότερα για τις superhero ταινίες στο Heroes For A Day.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΝΑΛΥΣΗ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Avengers: Infinity War! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top