F TV Series Review: Agents of S.H.I.E.L.D. (season 2) - FilmBoy TV Series Review: Agents of S.H.I.E.L.D. (season 2) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Agents of S.H.I.E.L.D. (season 2)




    Αυτό θα πει sucess story! 
    Η σειρά που περίμεναν όλοι η φαν της Marvel, πέρασε σαράντα κύματα μέχρι να βρει τον ρόλο της, αλλά ακόμα και τώρα που ακούει τα καλύτερα λόγια, δεν μπορεί ν'αποτινάξει την τεράστια ρετσινιά - και σε αυτό δεν φταίει άλλος παρά η ίδια η Marvel

    Οκ, το παίρνω πίσω, δεν το λες και sucess story, αλλά τουλάχιστον βγάζω το καπέλο στον Jed Whedon, αδερφό του Joss και την γυναίκα του Maurissa Tacharoen για όσα έχουν καταφέρει. 


    Και τι κατάφεραν; 
    Έχουν μια κινηματογραφική Marvel σχεδόν εχθρική, τουλάχιστον αποστασιοποιημένη, κάνουν ένα ξεκίνημα που θα μπορούσες να το πεις από τα χειρότερα για αναμενόμενη σειρά τα τελευταία χρόνια, καταφέρνουν ωστόσο να χρησιμοποιήσουν τα εμπόδια που τους βάζει το κινηματογραφικό σύμπαν και κάνουν μια σειρά που καταφέρνει να κάνει μια πολύ καλή 2η season και να πάει άξια για την 3η. 

    Συνοπτικά για να καταλάβεις τι σημαίνει εμπόδια. 

    Η σειρά δημιουργήθηκε ξεκάθαρα για να πείσει τον Joss Whedon να κάνει το Avengers: Age of Ultron

    H σειρά όπως λένε και οι δημιουργοί, δεν ήξερε που πάει για 10 επεισόδια περίπου μέχρι που τους είπαν: 
    "Ουπς. Έχετε μια σειρά που την λένε Agents of Shield, ορίστε ένα σενάριο που καταστρέφει ολόκληρη τη Shield! Βγάλτε τα πέρα". 



    Φυσικά αναφέρομαι στο Captain America: Winter Soldier
    Και όμως ρε παιδιά, αυτό το γεγονός άλλαξε εξ ολοκλήρου τη σειρά και τα παιδιά κατάφεραν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν. 

    Στη δεύτερη season πήραν ένα ξεκάθαρο νέο ρόλο, άρχισαν να βάζουν στο τραπέζι τους Inhumans, την ομάδα superhero που θα γίνει ταινία το 2019. 
    Ο ρόλος της σειράς είναι πλέον σημαντικός για το φαν της ταινίας αλλά τα εμπόδια συνεχίζονται. 

    Ούτε μια αναφορά στους AoS από όλες τις ταινίες της δεύτερης φάσης, ενώ το Age of Ultron το τερμάτισε. 
    Ο Nick Fury (Samuel L Jackson, Avengers: Age of Ultron) εμφανίζεται με πράκτορες και ένα ολόκληρο Helicarrier ενώ και καλά έχει δώσει τα κλειδιά της Shield στον Coulson. 

    Και ενώ θα ήταν πανεύκολο να είναι οι πράκτορες κάπου εκεί μέσα για να βοηθήσουν ή απλώς να κάθονται σε ένα PC και να παίζουν φιδάκι (έγινε στο πρώτο Avengers), δεν έγινε τίποτα...

    Δεν έδειξαν όμως κακία τα παιδιά, χρησιμοποίησαν όπως μπορούσαν τα γεγονότα των ταινιών και μας έδωσαν μια καλή season. 
    Πάμε να δούμε όμως τι έγινε ολόκληρη αυτή τη χρονιά. 



    Η Shield λοιπόν έχει πέσει και οι φίλοι μας προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προσπαθήσουν πλέον να εμπιστευτούν τους διπλανούς τους καθώς εκτός από τον Ward (Brett Daltonπου άνηκε στην Hydra, δεν είναι λίγο ότι η Skye (Chloe Bennet) έχει εξωγήινο DNA και ο Coulson το ίδιο. 

    Οι σχέσεις μεταξύ όλων των μελών της ομάδας είναι τεταμένες και παίρνουν διάφορες τροπές κατά την διάρκεια του κύκλου. 
    Ο Coulson πρέπει να δείχνει συνεχώς σίγουρος ενώ ξέρει πολύ καλά ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που πρέπει να κάνει, ο Fitz (Iain De Caestecker) μετά τον παραλίγο πνιγμό του προσπαθεί να συνηθίσει και να προσαρμοστεί και το ίδιο και η Simmons (Elizabeth Henstridge) που νιώθει ανήμπορη όταν δεν έχει καμία ιδέα για το τι αντιμετωπίζει. 

    Όπως είπαμε η σειρά έχει φέτος τον ρόλο να μας παρουσιάσει τους Inhumans.
    Μαζί με την Skye που ανακαλύπτει σιγά σιγά την καταγωγή της μαθαίνουμε και εμείς σιγά σιγά ποια είναι αυτή η ομάδα, ποιες είναι οι δυνατότητες της και τι έχουν σκοπό να κάνουν. 

    Η Skye ως Inhuman πιάνεται στη μέση και αρχίζει να αναρωτιέται για το που, πραγματικά, ανήκει. 

    Από την άλλη μέσα στην ίδια την Shield αρχίζει να διαφαίνεται ότι κάτι περίεργο παίζει με κάποιους από τους πράκτορες. 
    Σε αυτή τη season είχαμε πολλά παράλληλα αρκ που έτρεχαν και μας έδωσαν φανταστικές στιγμές. 

    Η May (Ming-Na Wen) έγινε λίγο πιο ανθρώπινη και είδαμε το παρελθόν της, ο Fitz άρχισε να κάνει παρέα με τα αγοράκια, η Mockinbird (Adrianne Palicki) βρήκε τον ρόλο της στην σειρά και οι Inhumans μας έδειξαν τις δυνάμεις τους εντυπωσιακά και με σωστά εφέ. 



    Ακόμα και ο πατέρας της Skye είχε γλυκές και συγκινητικές στιγμές, ενώ δεν παραλήφθηκαν τα plot twists που άλλαζαν τα δρώμενα από επεισόδιο σε επεισόδιο. 

    Οι Agents of Shield έχουν γίνει μια comic σειρά που αξίζει να την δεις αρκεί να ακολουθήσεις τον οδηγό επιβίωσης μας, να ξεπεράσεις την πρώτη season και να μπεις δυναμικά στην δεύτερη.  

    Η εξάρτιση της σειράς από το σύμπαν αντί να κάνει καλό κάνει κακό και έτσι όπως έγιναν τα πράγματα το όνομα τους είναι και αυτό που τους εμποδίζει να κάνουν κάτι πραγματικά ωραίο. 

    Το ότι είναι πράκτορες της Shield και στον τίτλο του περιορίζει, ενώ βλέπουμε ότι το κινηματογραφικό σύμπαν έχει άλλα σχέδια που δεν τους περιλαμβάνει. 

    Στην επόμενη season θα αγκαλιάσουν ακόμα πιο πολύ την super power πλευρά τους και θα γίνουν ακόμα καλύτεροι.

    Τάσος Σαμπάρ.

          


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Agents of S.H.I.E.L.D. (season 2) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top