F Review: Το Reunion - 10 Years - FilmBoy Review: Το Reunion - 10 Years - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το Reunion - 10 Years




    Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό το είδος των ταινιών με τα reunion, με ιντριγκάρει.
    Μου εξάπτει αυτή την ανθρώπινη περιέργεια του να δεις παλιούς στενούς φίλους, εχθρούς, καψούρες, σε μια επανένωση μετά από πολλά χρόνια, αξιολογώντας τις ελπίδες της παιδικής ηλικίας με τη πραγματικότητα της ενηλικίωσης και χωρίς φυσικά να αποφύγεις τις ριζικές εμφανισιακές αλλαγές… (‘πώς είναι δυνατόν να μου άρεσε αυτή;’)

    Επίσης, αυτές οι ταινίες παρέχουν την τέλεια βάση για μια ομαδική ερμηνευτική δουλειά, όπου πολλοί ηθοποιοί διαφόρων ικανοτήτων έχουν σύντομες εμφανίσεις με στοίχημα την ανάπτυξη των χαρακτήρων, ενώ πηγαινοέρχονται μέσα σε ένα δωμάτιο (συνήθως).

    Το Reunion δεν μεταβάλλει ριζικά τα βασικά αυτού του είδους, αλλά τα ενισχύει με μια τρυφερή νοσταλγία και σε κάνει να απολαμβάνεις τη διαδικασία της προσωπικής ανακάλυψης των χαρακτήρων με έναν πολύ ήπιο τρόπο.

    Έχει περάσει μια δεκαετία από την ημέρα που η τάξη χωρίστηκε στην αναζήτηση της πραγματικής ζωής, και το επερχόμενο reunion party ετοιμάζεται, για να αναβιώσει παλιές ανησυχίες και εμμονές. 

    Οι φίλοι Marty (Justin Long, For A Good Time, Call...) και A.J. (Max Minghella, Horns) είναι ικανοποιημένοι με την επιτυχημένη ζωή τους στη μεγάλη πόλη και τα υλικά επιτεύγματα, και ελπίζουν να φλερτάρουν με την πιο όμορφη του σχολείου, Anna (Lynn Collins, John Carter), πριν τελειώσει η νύχτα.

    Ο Reeves (Oscar Isaac, X-Men: Apocalypse) είναι ένας ροκ σταρ που κάνει μια σπάνια επιστροφή στη γενέτειρά του, αποφασισμένος να βρεί το παλιό του φλερτ Elise (Kate Mara, The Martian), να γοητεύσει ένα κορίτσι που δεν μπορούσε να μιλήσει στο γυμνάσιο. 

    Η Sam (Ari Graynor, The Guilt Trip) και ο Cully (Chris Pratt, Jurassic World) είναι παντρεμένοι με παιδιά, που θα αφεθούν σε μια νύχτα πιοτού και, για τον Cully, απολογίες σε αυτούς που παρενοχλούσε στο σχολείο.

    Ο Garrity (Brian Geraghty, Flight) θα έρθει αντιμέτωπος με τον παλιό του εαυτό, όταν ο φίλος του Andre (Anthony Mackie, Captain America: Civil War) θα αποκαλύψει στην γυναίκα του πια, Olivia (Aubrey Plaza, Dirty Grandpa) ότι ήταν κάποτε ένας επίδοξος ράπερ. 



    Και ο Jake (Channing Tatum, Hail Caesar!) φτάνει στο πάρτι με τη κοπέλα του Jess (Jenna Dewan-Tatum, American Horror Story), αλλά θα συναντήσει ξανά τον παλιό μεγάλο έρωτα του, τη Mary (Rosario Dawson, Daredevil), η οποία έχει έρθει με το σύζυγό της Paul (Ron Livingston, The 5th Wave), συγχέοντας τα συναισθήματά του καθώς αντιμετωπίζει ήδη θέματα δέσμευσης.

    Αυτό είναι το τυπικό set-up για ένα reunion αποφοίτησης, όπου πολλά μέλη της τάξης ταξιδεύουν πίσω στη γενέτειρά τους, (κάποιοι από τη μακρινή Ιαπωνία!) μεταφέροντας τη ντροπή, την αμφιβολία, τη ζήλεια, και αναζητώντας τρόπους να πνίξουν τις εμμονές και τα αποθημένα τους …στο ποτό.

    Είναι ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Jamie Linden, με μια ιδανική ποσότητα μυστηρίου και κωμωδίας, καθώς ο πραγματικός λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό το πάρτι υπάρχει στον αέρα… ίσως γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ενήλικες νοιώθουν στη πραγματικότητα αμηχανία και ενοχή, που δεν τόλμησαν (ο καθένας κάτι) πριν την ημέρα της αποφοίτησης.

    Το Reunion δεν θα κερδίσει κανένα βραβείο για την πρωτοτυπία του αλλά υπάρχει μια ειλικρίνεια στις προθέσεις του που σε κερδίζει.
    Δεν είναι επιθετικό, με τον Linden να ακολουθεί τις υπο-πλοκές ήρεμα, αρχικά στο πάρτι και μετά στο after party bar, χωρίς να εκβιάζει με τοξικά μελοδράματα. 

    Ένα πολύ καλό παράδειγμα έξυπνου σεναρίου βρίσκεται στην ιστορία του Jake και της Mary, οι οποίοι συναντιούνται ξανά ως ενήλικες σε εντελώς διαφορετικά στάδια δέσμευσης, ωστόσο η ένταση των ανοιχτών λογαριασμών τους παραμένει.

    Συγκλονιστική συναισθηματικά είναι επίσης η συνάντηση του διάσημου πια Reeves με την ακόμα ντροπαλή Elise, δύο ανθρώπων που δεν τόλμησαν ως παιδιά να είναι μαζί, αν και ερωτευμένοι, και που πλέον δεν μπορούνε να είναι μαζί …για άλλους λόγους, αν και πάλι ερωτευμένοι!

    Είναι αυτές μερικές από τις μικρές αποκλίσεις από τον κανόνα των reunion movies, που κάνουν το Reunion ένα soundtrack των παιδικών μας χρόνων και μια ευπρόσδεκτη αίσθηση νοσταλγίας.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto το 2011, αλλά στις αίθουσες της Αμερικής βγήκε τον Σεπτέμβρη του 2012.
    Στους κινηματογράφους από 15 Σεπτεμβρίου.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το Reunion - 10 Years Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top