F Review: Το 5ο Κύμα - The 5th Wave - FilmBoy Review: Το 5ο Κύμα - The 5th Wave - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το 5ο Κύμα - The 5th Wave




    Επιστημονική φαντασία στην κατεστραμμένη από πέντε κύματα εξωγήινων επιθέσεων Γη.
    Το  6ο κύμα είναι οι αναστεναγμοί ανακούφισης όταν το μαρτύριο της παρακολούθησης της ταινίας τελειώνει.

    Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας (θα έχει και δύο συνέχειες δηλαδή;!) του Αμερικάνου συγγραφέα Rick Yansey, το φιλμ κινείται στα πλαίσια των δημοφιλών τα τελευταία χρόνια ανάλογων ταινιών που στοχεύουν αποκλειστικά στο εφηβικό κοινό (Divergent, κλπ) χωρίς όμως να προσφέρει σχεδόν τίποτα, πέρα από βαρεμάρα.

    Οι εξωγήινοι λοιπόν έχουν εξαπολύσει ήδη 4 κύματα επίθεσης προς τον πλανήτη Γη, καταστρέφοντας αρχικά επικοινωνίες και υποδομές και στη συνέχεια εξολοθρεύοντας τον ανθρώπινο πληθυσμό μέσω ενός θανατηφόρου ιού που μεταδίδεται από τα πουλιά και ετοιμάζονται για το 5ο κύμα που θα είναι και το τελειωτικό.

    Η Cassie (Chloe Grace Moretz, Dark Places) είναι μια τυπική μαθήτρια στο Οχάιο των ΗΠΑ, που φλερτάρει με τον όμορφο συμμαθητή της και αστέρα του football Ben (Nick Robinson, Jurassic World) όπως κάνουν όλα τα κοριτσόπουλα της ηλικίας της δηλαδή, μέχρι που σκάνε μύτη οι εξωγήινοι οπότε και ξεχνάει ό,τι ήξερε.

    Μετά τις επιθέσεις πηγαίνει να ζήσει σε καταυλισμό επιβίωσης μαζί με τον πατέρα της (Ron Livingston, The End of the Tour) και τον μικρό της αδελφό Sammy (Zachary Arthur), μέχρι όμως που έρχεται ο Αμερικάνικος στρατός υπό τας διαταγάς του Συν/χη Vosh (Liev Schreiber, Creed) με εντολές να μετακινήσει τα παιδιά σε ασφαλέστερο μέρος.

    Οι εισβολείς εξωγήινοι έχουν πάρει πλέον ανθρώπινη μορφή και τα παιδιά πρέπει να περάσουν από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, με τους γονείς τους να έπονται.


    Τα δύο αδέλφια φυσικά θα χαθούν μέσα στον πανικό και τότε η Cassie θα πρέπει να διασχίσει ένα δάσος μόνη της, με τον εξωγήινο εχθρό  να παραμονεύει ίσως πίσω από κάθε δέντρο, για να βρει τον αδελφό της ο οποίος στο μεταξύ έχει γίνει μέλος του εφηβικού στρατού που θα πολεμήσει την διαστημική απειλή (!).

    Στην πορεία μπαίνει στην υπόθεση ένας ακόμα όμορφος και κάπως μυστηριώδης νέος που βοηθάει (ή μήπως πάλι όχι;) την Cassie ονόματι Evan (Alex Roe), η λοχαγός Reznik (Maria Bello, Demonic) που ετοιμάζει τα παιδιά για τον πόλεμο (μου φάνηκε τουλάχιστον αστείο το εύρημα με τον στρατό από πιτσιρίκια που θα εξολόθρευε τους εξωγήινους), μια ανατροπή που φωνάζει από διαστημικά χιλιόμετρα μακριά και μερικά εφέ που χάλια δεν τα λες αλλά ούτε και αξιομνημόνευτα.

    Το μείγμα νεανικού ρομάντζου-επιστημονικής φαντασίας σε στυλ Μέρα Ανεξαρτησίας του 5th Wave αποτυγχάνει πλήρως και στα πάντα, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να σου προκαλεί το ενδιαφέρον, εκτός από τη  Chloe Grace Moretz  αν πρέπει ντε και καλά να βρεθεί κάτι θετικό, που είναι υποσχόμενη και συμπαθέστατη ηθοποιός.

    Και ο Liev Schreiber είναι βέβαια πολύ καλός ηθοποιός, αλλά εδώ προφανώς δεν παίζει για να ικανοποιήσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

    Αν είστε ενήλικες λοιπόν καλό  θα είναι να αποφύγετε να δείτε το 5ο Κύμα, ενώ αν είστε μικρότεροι σε ηλικία καλό θα είναι να το αποφύγετε επίσης.

    Στους κινηματογράφους από 3 Μαρτίου.

    Νίκος Παλάτος.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το 5ο Κύμα - The 5th Wave Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top