F Review: Flight - FilmBoy Review: Flight - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Flight


     
    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    Ο Robert Zemeckis (μάστορας των κινουμένων σχεδίων και των ταινιών motion capture) επιστρέφει στις live action ταινίες, με πρωταγωνιστή τον ακούραστο και μονίμως φορμαρισμένο Denzel Washington

    Εντάξει για τον Denzel τι να πρωτοπούμε,  μπορεί να κάνει μια μετριότητα ή μια όχι και τόσο φοβερή ταινία, να παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον. 

    Το ίδιο ισχύει και στο Flight, μια συμπαθητική αλλά και παράλληλα ημι-απογοητευτική ταινία (αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι), η οποία μοιάζει ξεχειλωμένη σε διάρκεια (138 λεπτά!), σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει.

    Ένας πιλότος επιτυγχάνει να προσγειώσει ένα αεροπλάνο το οποίο εμφανίζει ξαφνικά σοβαρή βλάβη, σώζοντας έτσι τους επιβάτες από σίγουρο θάνατο...



    Ο κόσμος θεωρεί τον πρωταγωνιστή ήρωα, αλλά εκείνος παλεύει να εξοικειωθεί με την ξαφνική δημοσιότητα που αποκτά και να συμφιλιωθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος που τον στοιχειώνουν. 

    Όταν μάλιστα, μετά από έρευνες της εταιρίας που εργάζεται ο ήρωας, προκύπτουν άκρως ανησυχητικά στοιχεία για την συμπεριφορά του το βράδυ πριν την πτήση, πολλά ερωτηματικά γέννιουνται σχετικά με το τι συνέβη σε εκείνην την πτήση και το ποιος τελικά ευθύνεται. 

    Μήπως ο φερόμενος ως ήρωας δεν είναι αυτό που φαίνεται;

    Το βασικό πρόβλημα στο Flight είναι το σενάριο, το οποίο σε κάποια σημεία το πάει πολύ καλά και αξιοποιείται ιδανικά, ωστόσο ειδικά προς το φινάλε της και εκεί που πρέπει να κάνει την διαφορά δεν μπορεί να στηρίξει μερικές καλές σκηνές, ούτε τον φοβερό και τρομερό Denzel


    Μερικά γεγονότα της ταινίας είναι πολύ ενδιαφέροντα σε αρκετές στιγμές, όμως σε ένα σημαντικό μέρος της ταινίας δεν δίνεται η πρέπουσα προσοχή και μερικά κομμάτια του δεν στέκουν και πολύ σαν θεωρίες.
    Ωστόσο, οι διάλογοι και οι καλές ερμηνείες σώζουν την όλη κατάσταση.


    Είναι μαλιστα τυχερό το team που επέλεξε τον συγκεκριμμένο πρωταγωνιστή, ο οποίος καλύπτει όσο περισσότερες τρύπες μπορεί. 

    Βεβαια, παρά τα μειονεκτήματα της δεν σημαίνει ότι η ταινία είναι για πέταμα και ενδιαφέρουσα είναι και σε κρατάει μέχρι το τέλος της, απλά δεν είναι η ταινία που έχει διαφημιστεί τόσο καιρό, που ακούγεται δηλαδή μέχρι και τα Όσκαρ

    Η αρχική σκηνή του δυστυχήματος είναι εξαιρετικά σκηνοθετημένη και πειστικότατη, προμηνύοντας για κάτι το πολύ καλό. 

    Όμως όσο περνάει η ώρα, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει έχουμε μερικούς πολύ flat διαλόγους και κλισέ σκηνές, που χαλάνε τις δυνατότητες για κάτι ανώτερο και δεν έρχεται η πολυπόθητη κορύφωση που θα δώσει το κάτι παραπάνω στη ταινία. 

    Όπως προείπαμε τεράστιο ατού της ταινίας είναι ο καταπληκτικός Denzel Washington (Safe House) αλλά την παράσταση κλέβει και ο πάντα αξιόπιστος John Goodman (Trouble With the Curve) σε ένα τρελό ρόλο, ενώ αξιοπρεπέστατοι είναι οι Don Cheadle (Iron Man 3) και Bruce Greenwood (The Place Beyond the Pines), πολύ καλοί ρολίστες και οι δύο

    Το Flight γενικότερα, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση με την έννοια ότι ενώ παρακολουθείται ευχάριστα, είχε δυνατότητες για κάτι πολύ περισσότερο, αν έπεφτε ψάλίδι στην διάρκεια της και επίσης γινόταν καλύτερη επεξεργασία του σεναρίου.

    Προβλήθηκε σε ευρεία διανομή στην Αμερική στις 2 Νοεμβρίου 2012, με άνοιγμα $25 εκατομμύρια.



    Flight trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Flight Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top