F TV Series Review: Arrow (season 3) - FilmBoy TV Series Review: Arrow (season 3) - FilmBoy
 • Latest News

  TV Series Review: Arrow (season 3)
  Η δημιουργική ομάδα του Arrow και της CW είχε φέτος μια πολύ δύσκολη αποστολή. 
  Όχι μόνο το να ξεπεράσεις την 2η season ήταν δύσκολο, αλλά πλέον θα έπρεπε να συγχρονιστούν με μια ακόμα σειρά, το Flash και να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τους κινδύνους, των περιπετειών του Oliver Queen (Stephen Amell, New Girl) και της παρέας του. 

  Το αποτέλεσμα; 
  Επιεικώς κάκιστο!

  Το θέμα είναι ότι πραγματικά η 2η season είχε όλα τα καλά. 
  Ο Deathstroke (Manu Bennett, The Hobbit: The Battle of the Five Armies) ήταν φανταστικός, η πλοκή ήταν σφιχτή και στοιχεία όπως η εμφάνιση του Barry Allen/Flash (Grant Gustin), η ιστορία του παρελθόντος του Oliver και τα twist έκαναν έναν γενικά άρτιο κύκλο. 

  Φέτος όμως ολόκληρη την αποτυχία θα μπορούσες να την συνοψίσεις στην εξής αιτιολογία: όπου λαλούν πολλά κοκόρια...

  Έτσι λοιπόν ο Arrow προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, αλλάζοντας συνεχώς προσωπεία και επιλέγοντας πάντα την δύσκολη, και φυσικά πιο τραγική προοπτική, αφού πλέον μπορούμε να το πούμε ότι πάσχει από το σύνδρομο του Ήρωα. 

  Η παρέα μεγαλώνει, με τον Ray Palmer (Brandon Routh, Dylan Dog: Dead of Night) να γίνεται σιγά σιγά ο Atom, αλλά αυτό να μην λέει και πολλά αφού δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με τον Iron Man. 

  Από του χρόνου θα προσπαθήσουν να δώσουν στον Atom την χαρακτηριστική δύναμη του από τα comic, την σμίκρυνση, αλλά όπως είδαμε στο trailer του Legends of Tomorrow,  χωρίς καλά αποτελέσματα. 

  Ο Roy παίρνει μεγαλύτερο ρόλο, η Laurel (Katie Cassidy, Monte Carlo) προσπαθεί να αντιγράψει την αδερφή της, αλλά τα αποτελέσματα onscreen είναι τραγικά και πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι αποτέλεσμα, της σταδιακής εκπαίδευσης της. 
  Ο Diggle (David Ramsay, Mother and Child) παραμένει ο ψυχολόγος...

  Και πιο είναι το πρόβλημα μου; 
  Η εμφάνιση του Ras al Ghoul (Matt Nable, Son of a Gun) ως κύριο αντίπαλο σε αυτήν την season, είναι μια επιλογή που προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη. 

  Ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους του Batman εμφανίζεται και έχει σκοπό να δώσει την ποινή που έχουν όσοι παρατούν την λεγεώνα, δηλαδή τον θάνατο στην Sara και τον Merlyn.   Μια προφητεία όμως που τυχαία θα εφαρμοστεί θα κάνει τον Oliver τον διάδοχο του Ras και ένας Ras al Ghoul δεν δέχεται αρνητική απάντηση, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

  Κατά την διάρκεια λοιπόν, της μάχης της Λεγεώνας των Δολοφόνων και των Ηνωμένων δυνάμεων των Υπερηρώων της Starling City, θα δούμε τον θάνατο όχι ενός αλλά τριών πρωταγωνιστών και την... ανάσταση τους στο επόμενο επεισόδιο. 

  Θα δούμε την Felicity να αφήνει τον χιουμοριστικό της πρόσωπο και να κλαίει για τον Oliver σε κάθε επεισόδιο και την Starling City να κινδυνεύει με αφανισμό, για τρίτη φορά σε τρία χρόνια. 

  Το φινάλε της season, cheesy όσο δεν πάει αλλά αλλάζει πολλά στον κόσμο της σειράς και θα φέρει πολλές αλλαγές για του χρόνου. 

  Καλά για τις μάχες μην μιλήσω. 
  Ήρθε το Daredevil και μας άνοιξε τα μάτια. 

  Τα crossover δεν μπορώ να πω ήταν πετυχημένα και ενδιαφέροντα, αλλά μέχρι εκεί. 
  Τα flashback γίνονται βαρετά, ενώ πραγματικά η λεγεώνα ήταν τόσο αδύναμη που ο Flash τους αποτελείωσε όλους και αν έδινε 1 ώρα από τη ζωή του θα νικούσε και τον Ra's al Ghoul.

  Είπαμε, το σύνδρομο του Ήρωα ήταν ο βασικός πυλώνας εξέλιξης χαρακτήρων σε αυτή τη season. 
  Ο Oliver προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αυτοκτονήσει για το κοινό καλό, ακόμα και αν μέχρι εκείνη τη στιγμή πάμπολλες φορές του έδειξαν όλοι ότι το team work είναι καλύτερο...

  Στην ουσία λοιπόν ήταν ένας κύκλος με καλές ιδέες αλλά τόσες πολλές που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν όλες όπως έπρεπε. 
  Ο κεντρικός αντίπαλος είχε εκτόπισμα αλλά ο στόχος του ήταν ίδιος με όλους τους υπόλοιπους πέρσι και πρόπερσι. 

  Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιο φινάλε τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν πολύ για την επόμενη χρονιά. 
  Ο ίδιος ο Stephen Amell είπε ότι δεν θα ξαναβάλει την στολή του Arrow, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ότι επίσημα ο κλασσικός Green Arrow των comic έρχεται από το φθινόπωρο του 2015!  

  Τάσος Σαμπάρ


  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: TV Series Review: Arrow (season 3) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
  Scroll to Top