F Review: Ο Νόμος της Σιωπής - Son of a Gun - FilmBoy Review: Ο Νόμος της Σιωπής - Son of a Gun - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Νόμος της Σιωπής - Son of a Gun




    Ντεμπούτο στις  ταινίες μεγάλους μήκους  για τον Αυστραλό μικρομηκά Julius Avery, με ένα βίαιο δράμα φυλακής και εγκλήματος, ένα είδος στο οποίο η χώρα των καγκουρό δημιουργεί παράδοση τα τελευταία χρόνια.

    Από τη μακρινή 'Αστραλία' λοιπόν που έλεγε και η Γεωργία Βασιλειάδου, έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ταινίες όπως  Animal Kingdom, The Proposition, Chopper, οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περιγράφουν  τον κόσμο του εγκλήματος με έναν βρώμικο και καθόλου ηρωοποιημένο τρόπο.

    Ο  19χρονος μικροκακοποιός JR (o φουλ ανερχόμενος Brenton Thwaites, The Giver) καταδικάζεται σε ποινή εξάμηνης φυλάκισης. 

    Παρά τη μικρή διάρκεια της ποινής του, θα προλάβει να δημιουργήσει εχθρούς, από τους οποίους θα τον σώσει το μεγάλο κεφάλι της φυλακής, ο διαβόητος σκληρός ληστής τραπεζών Brendan Lynch - ο Εwan McGregor (A Million Ways To Die in the West) λίγο πριν προσθέσει το... δεύτερο ‘n’ στο όνομα του και μάθει και πέντε λέξεις στα ελληνικά για τις ανάγκες διαφήμισης. 

    Οι χάρες όμως συνήθως ζητάνε ανταπόδοση στον κύκλο των εγκληματιών, οπότε ο JR μόλις αποφυλακίζεται βοηθάει τον Brendan και τα φιλαράκια του να δραπετεύσουν.

    Η σε στυλ πατέρας-γιος σχέση των δύο τους συνεχίζεται κι εκτός φυλακής, καθώς σχεδιάζουν υπό τις οδηγίες του παλιού αφεντικού του Brendan, Ρώσου γκάνγκστερ Sam (Jacek Koman, Ghost Rider: Spirit of Vengeanceτη ληστεία χρυσού αξίας $4 εκατομμυρίων. 



    Η γνωριμία όμως του JR με ένα από τα κορίτσια του Sam, την Τasha (η επίσης ανερχόμενη Alicia Vikander, The Fifth Estate) θα πυροδοτήσει  μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, καθώς η καχυποψία θα κυριαρχήσει στις σχέσεις της «όμορφης» παρέας.

    Το πρόβλημα της ταινίας είναι ότι δείχνει αναποφάσιστη ανάμεσα στο σκληρό δράμα φυλακής - μιας κι έτσι ξεκινάει - και σε μια τυπική heist movie, καθώς το δεύτερο μέρος είναι καθαρά ένα τέτοιο. 

    Οι μικροεκπλήξεις, προδοσίες και ανατροπές του σεναρίου είναι σχετικά προβλέψιμες, για όσους τουλάχιστον έχουν δει έστω ένα ανάλογο caper, ενώ σαν δράμα φυλακής δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στις σκληρές συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων.

    Έχει και αρετές όμως το φιλμ μιας και είναι γρήγορο, οι σκηνές της ληστείας και της δράσης γενικότερα πολύ καλά σκηνοθετημένες, ενώ το καστ χωρίς να πιάνει τίποτα υψηλά στάνταρ, είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό. 

    Να χαιρετήσω  δε την ολιγόλεπτη εμφάνιση του Damon Herriman (The Lone Ranger), γνωστότερου ως Dewey Crowe από την εξαίρετη τηλεοπτική σειρά Justified - που δυστυχώς φέτος ολοκληρώθηκε - σε έναν ρόλο που μοιάζει σαν το alter ego του τηλεοπτικού του χαρακτήρα.

    Από 28 Μαΐου στους κινηματογράφους.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Νόμος της Σιωπής - Son of a Gun Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top