F Monte Carlo - FilmBoy Monte Carlo - FilmBoy
  • Latest News

    Monte Carlo

    Το Monte Carlo – η ταινία και όχι η κοσμοπολίτικη πόλη του Μονακό -  δεν είναι ταινία της Disney, αν και αναμφίβολα είναι από τις ταινίες που θα έπαιζαν εύκολα στο Disney Channel.

    Παραλίγο όμως να μην ήταν έτσι.
    Βασισμένο στο βιβλίο 'Headhunters' του Jules Bass, το Monte Carlo αρχικά προορίζονταν να έχει πτωταγωνίστριες τη Nicole Kidman με τη Julia Roberts, σε μια κανονική κομεντί με 3 δασκάλες που κάνουν διακοπές στην Ευρώπη, αλλά οι παραγωγοί ήθελαν να κάνουν τη ταινία με νεαρότερο cast.

    Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα από το στυλ του Sisterhood of the Travelling Pants και μια ιδέα από ...Sex and the City!

    Κάποια έντυπα ισχυρίζονται ότι η ταινία αναδιαμορφώθηκε από ισχυρούς παραγωγούς για να αναδειχθεί το ταλέντο της starlet Selena Gomez - που τώρα παίζει στη σειρά Wizards of Eaverly Place στο ...Disney Channel και πάει πολύ καλά – αφού κινηματογραφικά ...




    ...δε ξεκίνησε θετικά (ποιος είδε το Ramona and Beezus;).

    Εδώ υποδύεται την Grace, μια Τεξανή έφηβη που επί χρόνια μάζευε χρήματα  για να πάει ταξίδι αποφοίτησης στο Παρίσι, μαζί με την κολλητή της φίλη Emma (Katie Cassidy, A Nightmare on Elm Street) και τη μελαγχολική αδελφή της Meg (Leighton MeesterThe Roommate).

    Και ενώ οι διακοπές πάνε να στραβώσουν, όλα αλλάζουν όταν οι κοπέλες συναντούν τη bitchy celebrity Cordelia Winthrop Scott (που την υποδύεται και πάλι η Gomez) η οποία είναι ολόιδια η Grace. 


    Φυσικά, τα κορίτσια αποφασίζουν να ζήσουν για λίγες μέρες τον προνομιούχο τρόπο ζωής,  αφού όλοι περνάνε τη Grace με τη celebrity.

    Εκτός από το τρίο, παίζει ο Cory Monteith (το νέο πουλέν των Teen Choice Awards), η Andie MacDowell, ο Brett Cullen (Skateland) και η Amanda Fairbank-Hynes (An Education).  


    Ο σκηνοθέτης Thomas Bezucha (του καλούτσικου The Family Stone) έχει γεμίσει τη ταινία με πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, διαμονές σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, βόλτες με scooter σε εξωτικές τοποθεσίες, δείπνα σε σκάφη αναψυχής και χορούς σε χλιδάτες σάλες.

    Για να απομυθοποιήσω κάπως το σκηνικό, να σας πω ότι η παραγωγή έμεινε 4 μέρες στο Παρίσι και μόλις 2 στο Μονακό, ενώ τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν στη Βουδαπέστη, ντουμπλάροντας το Παρίσι και το Μονακό.

    Το Monte Carlo προβλήθηκε στην Αμερική την 1η Ιουλίου με άνοιγμα τετραημέρου (μαζί με την αργία της 4ης Ιουλίου) $8,5 εκατομύρια, ενώ μέχρι προχθές είχε μαζέψει $22,5 εκατομύρια.

    Πάντως οι κακές κριτικές είναι ελαφρώς περισσότερες από τις καλές, αλλά αν είστε κορίτσι ηλικίας 10-20 χρόνων δε θα σας πειράξει διόλου.

    Τη διανομή στην Ελλάδα την έχει η Odeon αλλά είναι άγνωστο αν θα τη φέρει στις αίθουσες.



    Monte Carlo trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Monte Carlo Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top