F TV Series review: Daredevil (season 1) - FilmBoy TV Series review: Daredevil (season 1) - FilmBoy
 • Latest News

  TV Series review: Daredevil (season 1)  O Daredevil ζει και είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Marvel για το σωτήριο έτος 2015! 
  Το περίμενε κανείς; 

  Όχι πέστε μου... Ο Daredevil μετά την τραγική αποτυχία του Affleck επιστρέφει στα χέρια της Marvel η οποία ανακοινώνει σειρά και team up με άλλους ξεχασμένους ήρωες και όποιος αμφισβήτησε το πλήρωσε.
  Η σειρά αγγίζει άνετα την τελειότητα. 
  Είναι πραγματικά "σκοτεινή", γεμάτη δράση, ωραία υπόθεση και cast που πάει το όλο εγχείρημα ένα βήμα πιο πέρα. 

  Οι δημιουργοί το είχαν αναφέρει από την αρχή: το Daredevil θα είναι πρώτα ένα αστυνομικό δράμα και έπειτα superhero σειρά.

  Τι κατάφεραν; 
  Η ιστορία για τον τυφλό δικηγόρο εκδικητή μοιάζει τόσο ρεαλιστική που συμβαδίζει δίπλα δίπλα με τα Batman του Nolan και τα κοιτάει κατάματα.

  Η ιστορία είναι η ίδια και δεν παρεκκλίνει από το κλασικό origin των comic και ιδιαίτερα το κλασσικό πλέον 5τευχο origin του Frank Miller: The Man Without Fear.

  Παρακολουθούμε λοιπόν τον Matt Murdock (Charlie Cox, The Theory of Everything) στα ξεκινήματα του ως νέος δικηγόρος αλλά και νέος εκδικητής, σε μια Ν. Υόρκη που έχει πληγεί από το καταστροφικό γεγονός της εισβολής των Chitauri (Avengers) και στην περιοχή το οργανωμένο έγκλημα έχει βρει πρόσφορο έδαφος για να βγάλει πολλά χρήματα πάνω στις πλάτες του απλού πολίτη.

  Ο νεαρός Murdock λοιπόν ντύνεται με μια μαύρη ninja στολή και βγαίνει στη πόλη βοηθώντας όποιον μπορεί. 

  Όταν αυτός και ο συνάδελφος του, o Foggy (Elden Henson, The Hunger Games: Mokingjay - Part I) συναντήσουν την Karen (Deborah Ann Woll, Ruby Sparks) τότε όλα θα μπουν στην σειρά για να δούμε την μεγαλειώδης μάχη του ήρωα μας με τον αρχηγό του οργανωμένου εγκλήματος, τον Kingpin.  O Vincent D'Onofrio (The Judge) είναι ένας από τους λόγους που έκαναν αυτή τη σειρά να λάμψει. 

  Ο όρος αντι-ήρωας πήρε άλλη μορφή καθώς η ερμηνεία του, αγχώδης και νευρική, αλλά ανθρώπινη μέχρι και γλυκιά ώρες ώρες έκαναν τον Fisk πιο αγαπητό στο κοινό κι από τον Daredevil. 

  O παραγωγός DeKnight ανέφερε σε συνέντευξη, ότι έβαλαν τον Fisk να κάνει κάποια πράγματα στη σειρά μόνο και μόνο γιατί έβλεπαν ότι ο χαρακτήρας γίνεται εξαιρετικά αγαπητός...

  Τα 13 επεισόδια βγήκαν την ίδια μέρα στο Netflix, όπως συνηθίζεται και αμέσως οι θετικές κριτικές ήρθαν από παντού. 

  Ο κόσμος απαιτεί τον Daredevil να εμφανιστεί τόσο στο Captain America: Civil War όσο και στο Avengers: Infinity War, πράγμα που θεωρώ όμως πολύ δύσκολο, άδικο όμως επίσης.

  Τελικά το format του Netflix δουλεύει γιατί δημιουργεί τηλεόραση με όρους κινηματογράφου. 

  Η σειρά δεν έχει κενές στιγμές ούτε filler επεισόδια, κάθε λέξη έχει σημασία και τα easter eggs είναι εκεί για να δώσουν διάσταση στον κόσμο, που είναι φυσικά το ενοποιημένο τηλεοπτικό-κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

  Δεν μπορώ να μην πω ότι η δράση κόβει την ανάσα. 
  Η σκηνή μάχης του δεύτερου επεισοδίου είναι all time classic από τώρα και δίνει χαρακτήρα σε όλη τη σειρά. 

  Οι λίγες σκηνές απο το παρελθόν του Murdock ως παιδί έχουν την θετική επίδραση των καλών origin και οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή μας έχουν κάτι να δώσουν.  Τα μόνα πράγματα που με απογοήτευσαν, είναι η τελική μορφή της στολής που είναι κακή και η μάχη με τον kingpin στο τέλος που δεν είχε την αίσθηση του τελικού showdown που περίμενα, γιατί ο ίδιος ο χαρακτήρας του Fisk δεν είναι κατάλληλος για μια εντυπωσιακή μάχη.

  Το Daredevil είναι μια ιστορία αναζήτησης του πραγματικού μας εαυτού. 
  Ο Matt Murdock παλεύει με το ποιος είναι και το τι αντιπροσωπεύει, ενώ το alterego του, θέλει να κάνει και τα δυο, να είναι ήρωας αλλά και villain. 

  Η πορεία προς την αναγνώριση του τι αντιπροσωπεύει ο καθένας είναι η πεμπτουσία του Daredevil, με τον Murdock να γίνεται ο Dark Knight Daredevil και ο Fisk ο Kingpin.

  Τελικά η Marvel που δεν είχε μείνει πίσω στα τηλεοπτικά έκανε κίνηση ματ. 
  Το Daredevil είναι σειρά που αλλάζει το δεδομένα για όλο το κλίμα της Marvel και ανεβάζει την προσδοκία στα ύψη τόσο για το Aka Jessica Jones που έρχεται του χρόνου και θα ανήκει στην ομάδα του Daredevil, όσο και για τις υπόλοιπες comic σειρές που δεν συγκρίνονται με τον καινούριο.

  Εσείς είδατε το Daredevil
  Πως σας φάνηκε ο πρώτος street level ήρωας της Marvel;

  Τάσος Σαμπάρ


  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: TV Series review: Daredevil (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
  Scroll to Top