F Dylan Dog: Dead of Night - FilmBoy Dylan Dog: Dead of Night - FilmBoy
  • Latest News

    Dylan Dog: Dead of Night

    Το καλοκαίρι των blockbusters είναι γεμάτο από μεταφορές κόμικ:
    Thor, X-Men: First Class, Priest, Captain America: The First Avenger, Green Lantern.

    Ωστόσο, μέσα σε ένα τοπίο φορτωμένο με γνωστά κόμικ, ένας λιγότερο γνωστός ήρωας έκανε πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες πριν λίγες βδομάδες, ο ερευνητής μεταφυσικών φαινομένων Dylan Dog.

    Το Dylan Dog: Dead of Night δεν είναι η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του σύμπαντος του Ιταλικού κόμικ 'Dylan Dog'.

    Το 1994 ο Ιταλός σκηνοθέτης Michele Soavi έκανε το Dellamorte Dellamore με τον Rupert Everett στο ρόλο του Francesko Dellamorte, έναν δευτερεύων  χαρακτήρα στο κόμικ, ο οποίος ντυνόταν με τα ρούχα του Dylan Dog που δεν εμφανιζόταν όμως καθόλου στη ταινία.

    Περισσότερα από 15 χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Kevin Munroe (Χελωνονιντζάκια) με τον πρώην Superman, Brandon Routh (Scott Pilgrim vs. the World) και τη βοήθεια ...




    ...των ανεξάρτητων Platinum Studios και Hyde Park Films  έβαλε στόχο να δώσει στους φαν του κόμικ μια βελτιωμένη εκδοχή.

    Ο Brandon Routh (αυτή η ...μαλθακόφατσα) παίζει τον πρώην ερευνητή υπερφυσικών Dylan Dog ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει πίσω στο επάγγελμα όταν ένας λυκάνθρωπος σκοτώνει τον πατέρα της όμορφης πελάτισσας Elizabeth (Anita Briem).

    Με τη βοήθεια του ζόμπι-βοηθού του Marcus (Sam Huntington, ο οποίος ήταν επίσης 'βοηθός' στο Superman Returns) μπαίνουν στον εγκληματικό υπόκοσμο του Crescent City σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν μια συνομωσία πίσω από τη δολοφονία. 


    Ένα σκοτεινό μέρος που κατοικείται από ζόμπι, λυκανθρώπους και βρυκόλακες – ιδανικό μέρος για τους φαν του κόμικ.

    Δεν έχω ιδέα για το πόσο χιουμοριστικό ύφος έχει το συγκεκριμένο κόμικ (αν και λόγω προέλευσης αποκλείεται να είναι σοβαροφανές), αλλά στη ταινία υπάρχουν μοδάτα club βρυκολάκων, εργοστάσια συσκευασίας κρεάτων (!) με υπαλλήλους λυκανθρώπους και, το καλύτερο, καταστήματα που πωλούν ανθρώπινα μέρη του σώματος για αποκατάσταση!

    Ο σκοπός είναι να βρουν ένα τεράστιο αρχαίο κόκκινο σπαθί με υπερφυσικές δυνάμεις ...ή κάτι τέτοιο.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα σε αρκετές (875) αλλά άδειες αίθουσες ($863 ανά αίθουσα), πιθανότατα λόγω των κάκιστων κριτικών που είχε συνολικά.

    Το κόμικ του Dylan Dog έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
    Αποκλείεται να μην είναι καλύτερο από τη ταινία.



    Dylan Dog: Dead of Night trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dylan Dog: Dead of Night Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top