F Julianne Moore Updates: Don Jon, Carrie, Seventh Son, Non-Stop, Maps to the Stars - FilmBoy Julianne Moore Updates: Don Jon, Carrie, Seventh Son, Non-Stop, Maps to the Stars - FilmBoy
  • Latest News

    Julianne Moore Updates: Don Jon, Carrie, Seventh Son, Non-Stop, Maps to the Stars


    Μία από τις καλύτερες ηθοποιούς που υπάρχουν σήμερα. 
    Ποιος δεν θαύμασε την άρτια ερμηνεία της στο The Hours (2002), δεν συγκινήθηκε με τον σπαραγμό της μάνας στο Freedomland (2006) και δεν γοητεύτηκε με την ευαίσθητη, αλλά κατεστραμμένη προσωπικότητας της Charley στο A Single Man (2009). 

    Η breakthrough performance της ήρθε το 1993 με το indie drama, Short Cuts, αλλά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα απέκτησε με την συμμετοχή της στο blockbuster The Lost World: Jurassic Park, στην μαύρη κωμωδία των αδελφών Coen, The Big Lebowski και στο αριστουργηματικό film των 90s, Magnolia του Paul Thomas Anderson

    Είναι από τις ελάχιστες ηθοποιούς που δίνει πάντα ερμηνευτική βαρύτητα στους ρόλους της, ακόμα και σε ταινίες που δεν ενδείκνυνται, όπως η κωμωδία Nine Months (1995) ή η περιπέτεια Next (2007). 

    Από τις κατάφορα αδικημένες του θεσμού των Oscar. 
    Έχει αποσπάσει 4 υποψηφιότητες, αλλά καμία νίκη. 

    Το Oscar καλύτερης ερμηνείας β’ γυναικείου ρόλου, μάλλον το άξιζε περισσότερο από την γλυκύτατη Kim Basinger που το πήρε για την ερμηνεία της στο L.A.Confidential  στην 70η απονομή των βραβείων.

    Αποτυπώνοντας το πορτρέτο μιας στοργικής πορνοστάρ που κρίνεται ανίκανη να μεγαλώσει το παιδί της, στο ανεξάρτητο φιλμ, Boogie Nights, η Moore πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη ερμηνεία της. 

    Με εξαιρετικές ερμηνείες στις δραματικές Far from Heaven (2002), Savage Grace (2007), Blindness (2008), στα θρίλερ Hannibal (2001), The Forgotten (2004,) Chloe (2009) και στις πρόσφατες κωμωδίες The Kids Are All Right (2010), Crazy, Stupid, Love (2011), η Julianne συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες ηθοποιούς τις γενιάς της. 

    Μια ηθοποιός που μιλάει αποκλειστικά και μόνο μέσα από την δουλειά της, νομίζω ότι έχει κατακτήσει την συμπάθεια, αλλά και την εκτίμηση όλων. 

    Μητέρα δύο παιδιών που ζει μια φυσιολογική ζωή, παρά το πιεσμένο πρόγραμμά της και την δημοσιότητα που την περιβάλλει, η ίδια βρίσκει χρόνο και τα συνδυάζει όλα άψογα. 

    Μετά την συγκινητική της ερμηνεία στο What Maisie Knew, η Julianne φαίνεται ότι μπορεί να παίξει τα πάντα με μεγάλη συνέπεια και να πείσει σε όποιον ρόλο και αν επιλέξει.


    Don Jon


    Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Joseph Gordon-Levitt, σε επίσης δικό του σενάριο. 

    Σε αυτό παρουσιάζεται η ιστορία του Jon Matello, ενός νέου που έχει μεγάλη αδυναμία στο ωραίο φίλο. 
    Δείχνει και ακούγεται σαν να βγήκε μόλις από το Jersey Shore του MTV, σε πιο συμπαθητική version όμως. 

    Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει το άραγμα με τους φίλους του, τις περιστασιακές τους σχέσεις με εντυπωσιακές γυναίκες, την οικογένειά του και μεγάλες δόσεις πορνογραφίας. 

    Για την ακρίβεια είναι εθισμένος σε πορνογραφικό υλικό, με αποτέλεσμα να του δημιουργείται συχνά πυκνά πρόβλημα με τις κατά καιρούς κοπέλες του. 

    Όταν συναντά όμως την καρακουκλάρα και κάπως αφελή Barbara (Scarlett Johansson), τότε θα το προσπαθήσει για μια μόνιμη σχέση. 

    Η Julianne υποδύεται την Esther, μια γυναίκα που όντας σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία είναι συμμαθήτρια του Jon, στο νυχτερινό σχολείο που πηγαίνει. 
    Ο ρόλος της είναι κλειδί για την πλοκή της ταινίας και η ίδια αποτελεί μια απρόσμενη έκπληξη. 

    Η ταινία προβλήθηκε στο Sundance Film Festival τον προηγούμενο Ιανουάριο και όσοι την είδαν, μιλούν για μια καλή κωμωδία με ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι που ανταποκρίνεται πλήρως στους ρόλους τους. 

    Τα review όμως εξυμνούν για μια ακόμα φορά την ερμηνεία της Moore, σε έναν συναισθηματικά πολυεπίπεδο χαρακτήρα, αρκετά περίπλοκο, που αν και σε μικρότερο ρόλο καταφέρνει να ξεχωρίσει.


    Carrie 


    Το ριμέικ του Carrie είναι γεγονός. 
    Όταν όμως το αρχικό film έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου, τότε τι να περιμένει κανείς από το νέο εγχείρημα;. 

    Αυτή ήταν η σκέψη πολλών στο άκουσμα της είδησης ότι η μικρή εκδικητική μαθήτρια, πρόκειται να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη. 

    Για κάποιους είναι ήδη καταδικασμένο στο να θεωρηθεί κατώτερο του πρώτου αριστουργηματικού και cult σημασίας film. 
    Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τις επιφυλάξεις τους είναι και ο ίδιος ο συγγραφέας Stephen King

    Ο διάσημος συγγραφέας έχει ταχθεί κατά των περισσοτέρων ταινιών που έχουν μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τα μυθιστορήματά του, καθώς ποτέ δεν μένει ευχαριστημένος ούτε στο ελάχιστο με το τελικό αποτέλεσμα. 

    Και με το δίκιο του βέβαια, καθώς όντως ορισμένες κινηματογραφικές εκδοχές ήταν κατά πολύ υποδεέστερες. 

    Από τις λίγες εξαιρέσεις αποτελεί το Misery (1990), που μπορεί να μην ήταν έτσι ακριβώς όπως το φανταζόταν, αλλά τουλάχιστον πρωταγωνίστησε η αγαπημένη του ηθοποιός όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, Kathy Bates

    Το Carrie είναι το πρώτο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του King που κυκλοφόρησε και η κινηματογραφική μεταφορά του, δύο χρόνια αργότερα, το 1976, αποτελεί επίσης μία από τις αγαπημένες του μεταφορές. 
    Για αυτό και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο να το ξαναγυρίσουν, από την στιγμή που το πρώτο  film ήταν τόσο καλό. 

    Πρότεινε πάντως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο την Lindsay Lohan(!).
    Η Sissy Spacek που υποδύθηκε μοναδικά τον ομώνυμο ρόλο, τάχθηκε υπέρ της Lohan και δήλωσε κολακευμένη που επέλεξαν κάποια που έμοιαζε σε εκείνη, σε αντίθεση με την εικόνα της Carrie που περιγράφεται στο βιβλίο. 

    Οι παραγωγοί όμως απέρριψαν γρήγορα αυτό το ενδεχόμενο και πρόσφεραν τον ρόλο στην νεαρή ανερχόμενη Chloe Grace Moretz

    Για το ρόλο της θρησκόληπτης μητέρας Margaret, επιλέχθηκε η Julianne Moore, για να επαναλάβει τον ρόλο που πρώτη υποδύθηκε η Piper Laurie

    Η ιστορία είναι γνωστή. 
    Ένα ντροπαλό, συνεσταλμένο και περιθωριακό κορίτσι, γίνεται συχνά στόχος πειραγμάτων από τους συμμαθητές της στον χώρου του σχολείου. 

    Η τελευταία φάρσα που θα της γίνει στον σχολικό χορό, θα την φέρει εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει  τις τηλεκινητικές της δυνάμεις ενάντια σε όσους την κορόιδεψαν, μην μπορώντας πλέον να ελέγξει την συσσωρευμένη οργή της.

    They will know her name μετά από αυτό, όπως μας πλασάρουν τα promo poster.
     

    Οι δημιουργοί δήλωσαν ότι προσπάθησαν να μείνουν περισσότερο πιστοί στο βιβλίο και λιγότερο όσον αφορά στην ταινία του 1976. 
    37 χρόνια λοιπόν μετά το αρχικό φιλμ, η καινούρια ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 18 Οκτωβρίου, ενώ στην Ελλάδα, θα έρθει με μικρή καθυστέρηση, στις 7 Νοεμβρίου. 

    Το trailer υπόσχεται πολλά, αν και αποκαλύπτει περισσότερα από ότι θα έπρεπε για την πλοκή της ταινίας σε όσους δεν έχουν δει το αρχικό film.
    Η ερμηνεία της Moore και μόνο από το trailer φαίνεται ότι πρόκειται να είναι καθηλωτική και μια υποψηφιότητα για Oscar, όπως έλαβε και η προκάτοχός της, ενδεχομένως και να την αξίζει. 


    Δεδομένου βέβαια του έντονου ανταγωνισμού που υπάρχει αυτή την χρονιά, με τις πολύ καλές ταινίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν, δεν ξέρω αν η υποψηφιότητα της Moore είναι δεδομένη. 

    Από το ανατριχιαστικό τραγούδισμα της στην αρχή του clip, μέχρι τις έντονες συσπάσεις του προσώπου της, η Julianne δίνει μια εκπληκτικά ανατριχιαστική εικόνα της ψυχικά διαταραγμένης μητέρας. 
    Αναμένουμε με ανυπομονησία το review.


    The Seventh Son


    Το The Seventh Son αποτελεί την πρώτη ταινία από την σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας The Wardstone Chronicles (The Last Apprentice)

    Η ταινία έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον 14χρονο Tom Ward (Ben Barnes), ο οποίος είναι ο έβδομος γιος του έβδομου γιού και ως εκ τούτου φέρει μια πολύ σημαντική αποστολή. 

    Καλείται να μάθει την αρχαία τέχνη και να πολεμήσει τις δυνάμεις του κόστους.
    Αποτελεί έναν Spook, άτομο δηλαδή που μάχεται ενάντια στο κακό, όπως και ο μέντοράς του, Master John Gregory (Jeff Bridges). 

    O Gregory είχε αιχμαλωτίσει την πανίσχυρη μάγισσα Mother Mulkin (Julianne Moore), αιώνες πριν, εκείνη όμως δραπέτευσε και διψάει για εκδίκηση. 
    Συλλέγοντας δυνάμεις και οπαδούς, η Mother Mulkin ετοιμάζεται να εξαπολύσει την φοβερή οργή της με θύματα όλο τον πλανήτη. 

    Ο Gregory μην μπορώντας να την αντιμετωπίσει μόνος του, θα χρειαστεί να εκπαιδεύσει τον μικρό Tom, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να σωθεί η ανθρωπότητα. 

    Ως η απόλυτη δύναμη του σκότους, η Moore σου κόβει την ανάσα. 
    Εκθαμβωτικά όμορφη, αλλά πανούργα, η ηθοποιός αναλαμβάνει έναν ρόλο, αντίστοιχο του οποίου δεν την έχουμε ξαναδεί. 

    Αν και έχει παίξει σε αρκετές περιπέτειες, είναι η πρώτη φορά που θα την δούμε σε sci-fi περιπέτεια τέτοιου ύφους. 

    Στην ταινία εμφανίζονται επίσης, ο Kim Harington του Game of Thrones και η προσωποποίηση της φυσικής ομορφιάς που ακούει στο όνομα, Alicia Vikander (Anna Karenina). 

    Η κυκλοφορία είχε οριστεί αρχικά για τις 18 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκε στις 17 Ιανουαρίου, όπου τροποποιήθηκε και πάλι. 
    Πιθανότατα να προβληθεί τέλος Φλεβάρη σε Αμερική και παράλληλα σε Ελλάδα. 

    Το trailer πάντως συμπεριλαμβάνει πολύ εντυπωσιακές εικόνες, καθώς φαίνεται να έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τα cgi.


    Non-Stop


    Η τεράστια επιτυχία του Taken μετέτρεψε τον Liam Neeson σε action hero στα πίσω πίσω. 
    Αστειεύομαι βέβαια, αφού ένας ηθοποιός του βεληνεκούς του Neeson έχει την ικανότητα να δώσει αξιοπρεπείς ερμηνείες σε όποιo είδος και αν επιλέξει να ασχοληθεί. 

    Ο ηθοποιός που έχει πλέον καβατζάρει τα 60 συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς να γυρίζει την μία ταινία πίσω από την άλλη και μάλλον θα ασχοληθούμε και αποκλειστικά μαζί του σε κάποιο από τα επόμενα Actors/ress Updates.

    Η επιτυχία του ως Bryan Mills στο Taken, μάλλον οδήγησε στην δημιουργία αυτής της νέας αγωνιώδης περιπέτειας, που τον τοποθετεί και πάλι στο επίκεντρο. 

    Ο ίδιος θα βρεθεί και πάλι σε ένα κυνήγι με το χρόνο, προσπαθώντας να βρει λύση στο αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί. 

    Κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής διεθνής πτήσης από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο Αμερικανός ομοσπονδιακός πράκτορας, θα λάβει μια σειρά από μηνύματα που προειδοποιούν πώς αν δεν μεταφερθούν $150 εκατομμύρια σε έναν μυστικό τραπεζικό λογαριασμό, τότε οι επιβάτες του αεροπλάνου θα σκοτώνονται ανά 20 λεπτά.

    Η Julianne Moore θα παίξει την Jen Summers, αλλά περεταίρω στοιχεία για τον ρόλο της δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα, πιθανότατα να είναι κάποια από τους επιβάτες. 

    Πάντως φαντάζομαι ότι θα έχει βασικό ρόλο, αφού ποτέ η ίδια στο παρελθόν δεν έχει επιτρέψει να λειτουργήσει το όνομά της απλά και μόνο ως κράχτης και δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκηνοθέτης που θα άφηνε εντελώς ανεκμετάλλευτη την παρουσία της σε κάποια ταινία.

    Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε τον Jayme Collet-Serra, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Neeson στην περιπέτεια Unknown.

    Με ένα budget $50 εκατομμυρίων, τα γυρίσματα ξεκίνησαν αρχές Νοέμβρη του 2012 και ολοκληρώθηκαν τέλη Ιανουαρίου του 2013. 
    Στις αμερικανικές αίθουσες θα ξεκινήσει η προβολή του στις 28 Φεβρουαρίου 2014.


    Maps to The Stars


    Αυτή την περίοδο βρισκόταν στα γυρίσματα της νέας ταινίας του David Cronenberg
    Στις 22 του προηγούμενου μήνα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα και κάποιες πρώτες εικόνες από το set της ταινίας έχουν ήδη δημοσιευτεί. 

    Η ταινία σατιρίζει το Hollywood και τον κόσμο του θεάματος. 
    Υπάρχουν  αρκετοί χαρακτήρες, στους οποίους εστιάζει η ταινία, παρουσιάζοντας τους τρελούς καθημερινούς τους ρυθμούς, τις φοβίες τους, την ψυχοσύνθεσή τους. 

    Η οικογένεια Weiss σίγουρα δεν αποτελεί μια τυπική οικογένεια, αλλά για τα δεδομένα του Hollywood είναι συνηθισμένη. 

    Πατέρας είναι ο Dr.Stafford Weiss (John Cusak), ένας συγγραφέας, ειδικός ψυχοθεραπευτής, ο οποίος έχει βγάλει μια περιουσία από την κυκλοφορία βιβλίων με συμβουλές βοηθείας περί ενδυνάμωσης της προσωπικότητας του εαυτού του ατόμου κλπ. 

    Η σύζυγός του, Cristina (Olivia Williams) είναι μια από αυτές τις stage moms που έχει πέσει με τα μούτρα πάνω στην καριέρα του 13χρονου γιού της, Benjie (Evan Bird). 
    Ο μικρός είναι child star και ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της εποχής, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον γεμίζει. 

    Διέξοδο από μια μητέρα που τον χειραγωγεί συνεχώς, βρήκε στα ναρκωτικά.
    Στην υπόθεση της ταινίας, παρουσιάζεται την χρονική στιγμή που έχει βγει από αποτοξίνωση (στην οποία είχε εισαχθεί από την ηλικία των 9 ετών) και προσπαθεί τώρα να επανενταχτεί. 

    Η μεγαλύτερη πληγή της οικογένειας είναι η μεγαλύτερη κόρη, Agatha (Mia Wasikowska), καθώς έχει μια κάπως σχιζοφρενική συμπεριφορά και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική εξαιτίας της πυρομανίας που την είχε πιάσει. 

    Φέρει έντονα παιδικά τραύματα, αλλά τα μυστικά της τα κρατάει καλά κρυμμένα.
    Εκείνη αναπτύσσει φιλική σχέση με τον νεαρό ηθοποιό Jerome (Robert Pattinson - ο Cronenberg μετά το μάλλον απογοητευτικό Cosmopolis, τον επιλέγει για δεύτερη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο), ο οποίος πασχίζει να βγει από την αφάνεια, αναζητώντας μια ευκαιρία 

    Η Havana Segrand (Julianne Moore) είναι πελάτισσα του Stafford και καταδιώκεται από τα φαντάσματα του παρελθόντος. 
    Είναι ηθοποιός όπως ήταν και η μητέρα της και επιθυμεί απεγνωσμένα έναν κινηματογραφικό ρόλο που θα την κάνει ευρέως γνωστή και θα επουλώσει τις πληγές τις. 

    Συγκεκριμένα θέλει να γυρίσει ένα ριμέικ μιας ταινίας της δεκαετίας του ’60, που έκανε παγκοσμίως γνωστή την μητέρα της, Clarice Taggart (η Sarah Gadon στην τρίτη συνεργασία της με τον διάσημο σκηνοθέτη). 

    Η ίδια θέλει να επαναλάβει τον ρόλο που είχε παίξει η μητέρα της, η οποία υποτίθεται πως ήταν μία από τις iconic Hollywood actresses. 
    Τα οράματα από την νεκρή μητέρα της θα διαταράξουν όμως την ηρεμία της Havana. 

    Στο δόμο  για την επίτευξη του στόχου της, θα συναντήσει άλλους κινηματογραφικούς αστέρες, που θέλοντας ή όχι, θα της σταθούν εμπόδιο. 

    Η Moore έβαψε τα μαλλιά της ξανθά για τις ανάγκες του ρόλου και δήλωσε σε συνέντευξή της, ότι η ταινία δεν εστιάζει στον κόσμο των celebrities,  αλλά αφορά γενικότερα το ανελέητο κυνήγι της δημοσιότητας, με όποιο κόστος. 

    Ο ρόλος της αρχικά είχε δοθεί στην Rachel Weisz, η οποία όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω άλλων επαγγελματικών δεσμεύσεων. 

    Οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν το film σε παύση για 6 ολόκληρα χρόνια. 
    Ο Cronenberg δήλωσε  για το Maps to The Stars ότι μπορεί να θεωρηθεί σάτιρα, αλλά περιέγραψε το σενάριο του Bruce Wanger ως  έντονα δραματικό, με συγκινησιακά φορτισμένους ήρωες, που διαθέτει όμως και κωμικά στοιχεία. 

    Μυρίζομαι μια ακόμα υποψηφιότητα για την Moore και αν και ο ρόλος περιέχει την απαιτούμενη δυναμική που χρειάζεται, τότε την βλέπω επιτέλους με το χρυσό αγαλματάκι στα χέρια της. 

    Ανυπομονούμε λοιπόν για την προβολή του Maps to The Stars, που θα γίνει μέσα στο 2014. 

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη, η οποία γυρίστηκε στις ΗΠΑ και ο ίδιος δήλωνε ενθουσιασμένος για αυτό.
    Ακόμα και το Cosmopolis, του οποίου η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Νέα Υόρκη, στην πραγματικότητα γυρίστηκε στο Τορόντο. 


    Για την πόλη των αγγέλων όμως, μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχο σκηνικό που θα έδινε την ίδια αίσθηση και για αυτό ανάμεσα στους τόπους γυρισμάτων, ήταν και το Los Angeles.


    The Hunger Games: Mockingjay Part 1 & 2


    Φημολογείται η παρουσία της στο τρίτο μέρος της σειράς ταινιών το οποίο θα χωριστεί σε δύο μέρη. 
    O διαχωρισμός μιας ταινίας σε επιμέρους, αποτελεί συνήθη τακτική των παραγωγών, όπως αντίστοιχα έγινε με τα τελευταία μέρη των βιβλίων των Harry Potter και Twilight.

    Η Moore βρίσκεται σε συζητήσεις για να υποδυθεί την πρόεδρο Alma Coin, μια αδίστακτη αρχηγό που επιθυμεί δύναμη και συγκεντρωτικό έλεγχο.
    Στο βιβλίο περιγράφεται με γκρίζα μαλλιά και γκρι μάτια, σαν να της έχει ρουφήξει κάποιος την ζωή από μέσα της.

    Η Coin δεν δείχνει κανένα έλεος και θα αφαιρέσει με ευκολία την ζωή όποιου σταθεί ενάντιά της. 
    Θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει την Katniss (Jennifer Lawrence), μετατρέποντας την σε υποχείριο της. 

    Αν τελικά συμφωνήσει, τότε θα κληθεί να υποδυθεί άλλον ένα κόντρα ρόλο και το franchise του Hunger Games, θα βγει οπωσδήποτε κερδισμένο, αφού εκείνη σίγουρα θα δώσει ερμηνευτικό βάθος στην απόλυτη villain της ιστορίας. 

    Η τελευταία ταινία, με τίτλο Mockingjay θα προβληθεί σε δύο μέρη στις 21 Νοεμβρίου 2014 και 20 Νοεμβρίου 2015 αντίστοιχα.

    Νάσος Κυριακίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Julianne Moore Updates: Don Jon, Carrie, Seventh Son, Non-Stop, Maps to the Stars Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top