F Ο Άγνωστος - Unknown - FilmBoy Ο Άγνωστος - Unknown - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Άγνωστος - Unknown

    Οι συγκρίσεις με το Taken και το The Bourne Identity είναι αναπόφευκτες όταν μιλάμε για το Unknown του Jaume Collet-Serra.

    Φοβερός Αμερικανός (που τον υποδύεται ο Liam Neeson) αναγκάζεται να ελιχθεί στα στενά και βρώμικα σοκάκια μιας  Ευρωπαϊκής πόλης (Βερολίνο εδώ, Παρίσι στο Taken) για να βρει ένα μέλος της οικογένειας του (τη σύζυγο εδώ, τη κόρη στο Taken) που έχει απαχθεί (;) από απαίσιους εγκληματίες.

    Η Warner προσπαθεί να αντιγράψει την επιτυχία-έκπληξη του Pierre Morel αλλά υπήρχε ένας Luc Besson από πίσω.
    Τώρα;

    Κι όμως, το Unknown φαίνεται να έχει περισσότερα κοινά με το The Bourne Identity καθώς και τα δυο περιστρέφονται γύρω από απώλεια μνήμης, ένα μυστηριώδης παρελθόν και έναν ξένο που σπάει στο ξύλο ολόκληρη πόλη!

    Όπου και να μοιάζει πάντως, οι μοιρασμένες κριτικές δείχνουν ότι δεν είναι μια σπουδαία ταινία και αμφιβάλω αν θα μείνει στη μνήμη μας καιρό, όπως οι εν λόγω ταινίες.

    Ο Δρ. Martin Harris (Liam Neeson) είναι ένας ...




    ...διάσημος βοτανολόγος και πηγαίνει με τη σύζυγο του Liz (January Jones) σε ένα συνέδριο στο Βερολίνο.

    Όταν φτιάνουν στο ξενοδοχείο συνειδητοποιεί ότι ξέχασε το χαρτοφύλακα του στο αεροδρόμιο και παίρνει ένα ταξί για να γυρίσει πίσω.

    Στο δρόμο όμως, το ταξί (που το οδηγεί η Diane Kruger) πέφτει από μια γέφυρα σε ένα παγωμένο ποτάμι και ο Martin μένει αναίσθητος.

    Η Gina (η οδηγός) τον σώζει από βέβαιο θάνατο αλλά αμέσως μετά εξαφανίζεται γιατί είναι στη χώρα χωρίς άδεια και οδηγεί παράνομα το ταξί, έτσι θέλει να αποφύγει συναντήσεις με την αστυνομία. 


    Ο Martin ξυπνά μετά από 4 μέρες από το κώμα, η μνήμη του παραμένει διασπασμένη και αναρωτιέται γιατί δεν τον έχει αναζητήσει η γυναίκα του.

    Όταν την εντοπίζει σε ένα επίσημο δείπνο του συνεδρίου, εκείνη δεν τον αναγνωρίζει και κάποιος άλλος (Aiden Quinn από το Flipped και το Jonah Hex) ισχυρίζεται ότι είναι ο Δρ. Martin Harris κι έχει ταυτότητα, οικογενειακές φωτογραφίες, ακόμα και προσωπική σελίδα στο internet για να το αποδείξει!

    Παίζει ακόμη ο Frank Langella στο ρόλο του μυστήριου ανθρώπου-κλειδί, όπως συνηθίζει.

    Το Unknown φανταστείτε το σαν ένα πιο light Taken, με κάποιες γρήγορες σκηνές με αυτοκίνητα, σκηνές δράσης και κάποιες εκρήξεις και σίγουρα κάποιοι θα το απολαύσουν.

    Στην Αμερική άνοιξε στις 18 Φεβρουαρίου με $25 εκατομμύρια στο πρώτο τριήμερο (μια χαρά) ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village Films στις 24 Μαρτίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Άγνωστος - Unknown Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top