F Τα Παιδιά Είναι Εντάξει - The Kids Are All Right - FilmBoy Τα Παιδιά Είναι Εντάξει - The Kids Are All Right - FilmBoy
  • Latest News

    Τα Παιδιά Είναι Εντάξει - The Kids Are All Right

    Με ξέρετε.
    Δηλαδή, κανονικά δε θα περιμένατε από εμένα να σας μιλήσω για μια ταινία που περιστρέφεται γύρω από ένα γυναικείο ζευγάρι gay γονιών μέσης ηλικίας που μεγαλώνουν δυο παιδιά, σκηνοθετημένη και γραμμένη από μια (σίγουρα) gay γυναίκα, τη Lisa Cholodenko. 


    Όσοι διαβάζετε το blog θα έχετε καταλάβει ότι μπορώ να γίνω πολύ αντιπαθητικός (βλ. Bruno και I Love You Phillip Morris) σε τέτοια ζητήματα, χωρίς να διεκδικώ και το αλάθητο. 

    Στο The Kids Are All Right όμως έχω ελαφρυντικά. 

    Δυο πολύ καλές, αξιοπρεπής και σοβαρές ηθοποιοί υποδύονται το ζευγάρι, η Annette Bening και η Julianne Moore, κάτι που αποκλείει αηδιαστικά close ups και σαχλές ατάκες, αν και μια σκηνή στο trailer με έβαλε σε σκέψεις. 

    Αρκετά με τα ταμπού μου όμως... η ταινία έχει απίστευτες κριτικές, απέσπασε στα 60α γενέθλια της Berlinale το βραβείο Teddy Καλύτερης Ταινίας (εκτός συναγωνισμού βραβείο) και αν και προβλήθηκε μόνο σε 7 αίθουσες στο 1ο της weekend, σε επίπεδα μέσων όρων ανά αίθουσα ήταν ο νικητής του box-office εκείνης της εβδομάδας. 

    Η  Jules (Julianne Moore) και η Nic (Annette Benning) ζουν μαζί 20 χρόνια τώρα και έχουν 2 παιδιά από δοτό ...



    ...πατέρα. 

    Το αγόρι (Josh Hutcherson που ίσως τον θυμάστε από το Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant) είναι ένας τυπικός έφηβος με το μυαλό του στ’αθλητικα και τα κορίτσια, αν και με μεγαλύτερη επιτυχία στα πρώτα. 

    Το κορίτσι (Mia Wasikowska, η Alice στο πρόσφατο Alice In Wonderland) είναι ευαίσθητο κι ευγενικό και μόλις έχει κλείσει τα 18 κι ετοιμάζεται για το κολέγιο. 

    Πριν γίνει αυτό όμως, τα δυο παιδιά βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους να έρθουν σε επαφή με τον βιολογικό τους πατέρα. 

    Ο ανώνυμος δοτής (Mark Ruffalo) δέχεται να γνωρίσει τα παιδιά του αφού είναι πολύ cool τύπος, εργολάβος και ιδιοκτήτης ρεστοράν αλλά πάνω απ’ολα χαλλλαρος (που λέμε και στη πατρίδα). 

    Στην αρχή τα παιδιά κρατάνε μυστική τη ταυτότητα του από τις μητέρες τους αλλά γρήγορα αναπτύσσονται σχέσεις μεταξύ τους και οι συστάσεις γίνονται. 

    Όπως φαίνεται από το trailer, η ταινία είναι ένα love letter στους υποστηρικτές του gay γάμου και είμαι σίγουρος ότι απαντάει και στα ζητήματα γονικής φύσης που προκύπτουν από μια τέτοια κατάσταση. 

    Άσχετα με το τι γνώμη έχετε για αυτό το θέμα, το φιλμ λέγεται ότι είναι εξαιρετικό και πλέον προβάλλεται σε ευρεία διανομή (830 αίθουσες) εδώ κι ένα μήνα, ξεκινώντας ξαναλέω από 7 αίθουσες στις 11 Ιουλίου. 

    Στην Ελλάδα η Seven Films το έχει εντάξει στο πρόγραμμα της για την 14η του Οκτώβρη 2010. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα Παιδιά Είναι Εντάξει - The Kids Are All Right Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top