F Anthony Hopkins Updates: Thor 2, Noah, Solace, Kidnapping Freddy Heineken, Hemingway & Fuentes - FilmBoy Anthony Hopkins Updates: Thor 2, Noah, Solace, Kidnapping Freddy Heineken, Hemingway & Fuentes - FilmBoy
  • Latest News

    Anthony Hopkins Updates: Thor 2, Noah, Solace, Kidnapping Freddy Heineken, Hemingway & Fuentes


    Ένας από τους ζωντανούς θρύλους του Hollywood που έχει πρωταγωνιστήσει σε κάποιες από τις ιστορικότητες ταινίες του κινηματογράφου όπως το The Lion in Winter (1968) μαζί με Peter O’Toole και Katharine Hepburn, τα The Elephant Man (1980), The Silence of the Lambs (1991), The Remains of the Day (1993) και Nixon (1995) μεταξύ άλλων.

    Όπως είχε δηλώσει σε συνένετυξή του στα πλαίσια προώθησης του Red 2, ένας ηθοποιός πρέπει να δουλεύει συνεχώς, η μία δουλειά φέρνει την άλλη άλλωστε.

    Συμβουλεύει μάλιστα τους νεότερους συναδέλφους του να μην είναι πολύ επιλεκτικοί. 
    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δεν είναι καλλιτέχνες, είναι ηθοποιοί και δουλειά τους είναι να παίζουν. 
    Ό,τι και αν προκύψει. 

    Όταν είσαι μικρότερος υπάρχει η πεποίθηση ότι πρέπει να χτίσεις προσεκτικά μια καριέρα και να αποφύγεις τα τυχόν λάθη. 
    Για εκείνον αυτό δεν αποτελεί σωστή τακτική. 
    Ο ηθοποιός υποχρεούται να δουλεύει πάντα.

    Επόμενο είναι ότι θα συμμετέχει ένας ηθοποιός σε κάποιες καλές, αλλά και σε κάποιες κακές ταινίες. 

    Για εκείνον δεν υπάρχει αυτό που λέμε δουλειά ποιότητας, γιατί έτσι θα καταλήξει κανείς στο να εμφανίζεται σε 5 ταινίες ανά δεκαετία. 

    Αν θέλει να υπάρξει κανείς στο χώρο, πρέπει να διευρύνει λίγο τα κριτήρια του και να μην φοβηθεί να αναλάβει και ρόλους που αρχικά ίσως να μην επέλεγε. 

    Και πραγματικά ο βετεράνος ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε μεγάλο αριθμό ταινιών σε μια καριέρα που μετρά σχεδόν 50 χρόνια κινηματογραφικής παρουσίας. 
    Ο ρόλος όμως με τον οποίο ο ίδιος θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένος, δεν είναι άλλος από αυτόν του Hannibal Lecter. 

    Ρόλο που υποδύθηκε μοναδικά στο The Silence of the lambs (1991) και αργότερα επανέλαβε με τα Hannibal (2001) και Red Dragon (2002). 
    Για την ανατριχιαστική ερμηνεία του στην ταινία του Jonathan Demme έλαβε Oscar καλύτερης ερμηνείας.

    Αν και έχει προταθεί συνολικά 4 φορές (συμπεριλαμβανομένης της προαναφερθείσας νίκης) για το χρυσό αγαλματίδιο, είναι από τους λίγους που έχουν ταχθεί ενάντια στην Ακαδημία, αλλά και σε όποιο άλλο θεσμό αναπτύσσει το αίσθημα του ανταγωνισμού ανάμεσα στους ηθοποιούς, παραθέτοντας τους σε αγώνα κούρσας μέσα από τις διαδοχικές υποψηφιότητες στις απονομές.

    Στα 76 του χρόνια, δεν φαίνεται πρόθυμος να ησυχάσει και συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός, καθώς θα εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες σε προσεχές διάστημα. 


    Thor: The Dark World


    Πριν ακόμα την κυκλοφορία του Thor, υπήρχαν σχέδια για το δεύτερο μέρος. 
    Αν και οι δημιουργοί κρατούσαν δημοσίως μια μετριοπαθή θέση δηλώνοντας πως περιμένουν πρώτα να δουν την απήχηση που πρόκειται να έχει και μετά θα μπουν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης για μια δεύτερη ταινία. 

    Το γεγονός ότι συγκέντρωσε το τριπλάσιο ποσό του ήδη ακριβού budget του ($150 εκατομμύρια παρακαλώ) έπαιξε σημαντικό ρόλο. 

    Η συμμετοχή του ήρωα Thor και στο The Avengers βοήθησε επίσης, αφού η ταινία ξεπέρασε το $1,5 δισεκατομμύριο. 
    Για όσα έχουν μεσολαβήσει μας τα έχει πει καλύτερα ο Κώστας Τσώκος σε σχετικό αφιέρωμα.

    Η επιτυχία του Thor: The Dark World λοιπόν, μοιάζει δεδομένη. 
    Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν που οι ηθοποιοί της πρώτης ταινίας επανέλαβαν με προθυμία τους ρόλους τους. 

    Ο Chris Hemsworth ως θεός Thor, η Natalie Portman στο ρόλο της Jane Foster, ο Tom Hiddleston στο ρόλο του αναξιόπιστου αδελφού Loki, καθώς επίσης επιστρέφουν οι Stellan Skarsgard, Idris Elba, Kat Dennings, Jamie Alexander και φυσικά η Rene Russo που μας είχε λείψει αρκετά μετά την 6ετή κινηματογραφική απουσία της. 

    Ο Anthony Hopkins θα υποδυθεί και εκείνος για δεύτερη φορά τον Odin, πατέρα του Thor. 

    Σε αυτή την ταινία ο Thor παλεύει να σώσει την Γη και τα Nine Realms από έναν πανίσχυρο εχθρό που χρονικά προηγείται και από την ύπαρξη του σύμπαντος. 
    Θα προσπαθήσει λοιπόν να αποκαταστήσει την τάξη σε ολόκληρο το σύμπαν, αλλά η επιστροφή μιας αρχαίας φυλής θα αποτελέσει κίνδυνο για τον αφανισμό του πλανήτη.

    Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο Odin και η Asgard δεν μπορούν να υπερβούν, θα κληθεί να ξεκινήσει μια επικίνδυνη διαδρομή, έχοντας και πάλι στο πλευρό του την Jane Foster και θα αναγκαστεί να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη θυσία για το κοινό καλό. 

    Trailer έχουμε δει, ημερομηνία κυκλοφορίας έχει δοθεί για τις 21 Νοεμβρίου και μένει να παρακολουθήσουμε την νέα και μάλλον καλύτερη περιπέτεια του διάσημου comic ήρωα.


    Noah


    Μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της νέας χρονιάς, της οποίας την έλευση είχαμε πληροφορηθεί αρκετό καιρό πριν
    Ο Darren Aronofsky σκηνοθετεί αυτήν την βιβλική ιστορία και τα γυρίσματα αυτής έχουν ήδη ολοκληρωθεί. 

    Μετά την άρνηση των Michael Fassbender και Christian Bale για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Russell Crowe δέχτηκε να υποδυθεί την μορφή του Noah. 

    Στο ρόλο της συζύγου του θα είναι η Jennifer Connelly, ενώ ο Anthony Hopkins θα υποδυθεί τον Mathuselah, τον παππού του Νώε. 
    Ανάμεσα στο cast συναντάμε και την Emma Watson που το τελευταίο διάστημα έχει φορτσάρει πολύ. 

    Η ιστορία φυσικά είναι γνωστή σε όλους ο Νώε προσπαθεί να προειδοποιήσει τους συνανθρώπους του για την επερχόμενη πλημμύρα που πρόκειται να αφανίσει τους πάντες, όπως έχει πληροφορηθεί μέσα από τα οράματά του.

    Γίνεται αντικείμενο χλευασμού από όλους, εκτός της οικογένειάς του που συνεχίζει να τον στηρίζει. 
    Θα χτίσει την κιβωτό, θέλοντας να σώσει τον κόσμο και να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

    Οι προσδοκίες για το film του Aronofsky είναι μεγάλες, τo budget του οποίου ξεπερνά τα $130 εκατομύρια, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη, καθώς η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Μαρτίου 2014. 


    Solace


    Με αυτή την ταινία ο Hopkins επιστρέφει στο κινηματογραφικό είδος του θρίλερ μυστηρίου που τόσο του αρέσει. 

    Στο Solace τον συναντάμε στο ρόλο του ψυχίατρου John Clancy, ο οποίος θα συνεργαστεί με έναν ειδικό πράκτορα του FBI (Jeffrey Dean Morgan) έτσι ώστε να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν serial killer (Collin Farrell).

    Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αρχική ιδέα που υπήρχε για το sequel του Se7en (1995). 
    Για την ακρίβεια αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή του σεναρίου που είχε γραφτεί τότε με σκοπό να αποτελέσει το δεύτερο μέρος της αριστουργηματικής ταινίας του 1995 του David Fincher

    Η τότε ιδέα για την συνέχεια εγκαταλείφθηκε γρήγορα, το σενάριο όμως βγήκε από το χρονοντούλαπο και με τις απαραίτητες αλλαγές κατέληξε ως την οριστική μορφή του Solace

    Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο σχετικά άγνωστος Afonso Poyart
    Η ταινία αναμένεται λογικά προς το τέλος του 2014.


    Kidnapping Freddy Heineken


    Ο Sir Anthony Hopkins (τίτλος που του έχει αποδοθεί) θα ερμηνεύσει τον Ολλανδό πολυεκατομμυριούχο Freddy Heineken, που είχε ιδρύσει μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις και αποτελούσε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ολλανδίας. 

    Η ταινία όπως φανερώνει και ο τίτλος της, θα εστιάζει στην απαγωγή του που πραγματοποιήθηκε το 1983. 
    Στην ταινία θα παρουσιάζονται τα όσα εκτυλίχτηκαν πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της απαγωγής. 

    Οι τρεις δράστες (ένας από τους οποίους θα είναι πιθανότατα ο νεαρός ανερχόμενος  Thomas Cocquerel) προγραμμάτισαν στην εντέλεια το υποτιθέμενα τέλειο σχέδιό τους. 

    Παρουσιάστηκαν όμως ορισμένα προβληματάκια ως προς την εκτέλεση αυτού, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι τρεις πίσω από τα σίδερα. 

    Ο Heineken τότε δεν έπαθε τίποτα και εν τέλει πέθανε πολύ αργότερα, το 2002 σε ηλικία 78 ετών. 
    Μια ταινία ολλανδικής παραγωγής που παρουσίαζε το ίδιο γεγονός κυκλοφόρησε το 2011. 

    Η νέα ταινία παγκόσμιας κυκλοφορίας θα βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Peter R. De Vries που είχε δημοσιευτεί πριν από κάποια χρόνια, σε διασκευασμένο σενάριο του William Brookfield και σε σκηνοθεσία του Σουηδού Daniel Alferdson.  

    Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει μέσα στο 2014.


    Gotti: In the Shadow of my Father


    Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον πραγματικό βίο του αμερικανού μαφιόζου John Gotti και η ταινία θα παρουσιάζει ένα μέρος της ζωής του διάσημου εγκληματία. 
    Η  προσωπικότητα και το ασυνήθιστο στυλ του, δημιούργησαν την εικόνα που είχε. 

    Γνωστός και ως Dapper Don, o Gotti ήταν ο επικεφαλής ενός πανίσχυρου οργανισμού του υποκόσμου και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους μαφιόζους του 20ου αιώνα, ο οποίος έδινε εντολές ακόμα και μέσα από την φυλακή, όπου και κατέληξε το 2002 μετά από μάχη με την επάρατη νόσο. 

    Ήταν αρχηγός της οικογένειας εγκληματιών Gambino και φιλοδοξούσε να αναλάβει ο γιός του τα ηνία μετά από αυτόν. 

    Ο γιός του λοιπόν, ο Gotti Jr. έπρεπε να ηγηθεί της εγκληματικής ζωής που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του για αυτόν. 

    Το 1988 στην ηλικία των 24 ετών έγινε το μεγάλο κεφάλι της οικογένειας Gambino και κλήθηκε να ακολουθήσει τα επιτυχημένα βήματα του πατέρα του.
    Το 1999 όμως αποσύρθηκε από τον χώρο της παρανομίας, αψηφώντας την επιθυμία του πατέρα του και αφήνοντας για πάντα πίσω του τον κόσμο του εγκλήματος. 

    Η ταινία θα εστιάζει στην σχέση πατέρα-γιού και για πρώτη φορά θα δοθούν στην δημοσιότητα στιγμιότυπα από την ενεργό δράση του αμερικανού κακοποιού.

    Τον ρόλο του πατέρα θα υποδυθεί ο John Travolta, η γλυκιά Kelly Preston θα έχει τον ρόλο της συζύγου και στον κινηματογράφο ως Victoria Gotti, καθώς επίσης θα δούμε και την 13χρονη κόρη του ζεύγους, Ella Bleu Travolta ως κόρη της οικογένειας Gotti,  μετά το κινηματογραφικό της ντεμπούτο που είχε γίνει με το Olddogs (2009). 

    Ο ρόλος του Anthony Hopkins στο film μένει ακόμα αδιευκρίνιστος, αλλά φαντάζομαι ότι θα υποδυθεί έναν από τους αρχιμαφιόζους. 
    Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν λίαν συντόμως μέσα στο 2014.


    Hemingway & Fuentes


    Ο επόμενος σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος που θέλει διακαώς να ερμηνεύσει δεν είναι άλλος από αυτόν του Ernest Hemingway σε μία ακόμα ταινία που θα αποτελεί βιογραφία του. 

    Συγκεκριμένα η ταινία θα εστιάζει στην φιλική σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον διάσημο συγγραφέα και τον καπετάνιο Gregorio Fuentes

    Ο Fuentes ήταν ψαράς μέχρι που γνώρισε τον Hemingway και στη συνέχεια ανέλαβε αποκλειστικά την συντήρηση του σκάφους του, διαμέτρου 12 μέτρων.  
    Φημολογείται μάλιστα ότι ο Hemingway έγραψε ένα από τα σημαντικότερα δημιουργήματά του, το The Old Man and the Sea, έχοντας ως έμπνευση την χαρακτηριστική μορφή του Fuentes

    Οι δύο τους είχαν έντονους δεσμούς φιλίας. 
    Ο Hemingway πέθανε σε ηλικία 61 ετών το 1961, ενώ ο πιστός του φίλος έφτασε μέχρι τα 104, όπου και απεβίωσε το 2002. 
    Δεν επιβεβαίωσε όμως ποτέ το αν το μυθιστόρημα αναφερόταν σε εκείνον. 

    Η δημιουργία αυτής της ταινίας αποτελεί το όραμα του Andy Garcia, ο οποίος προσπαθεί να το υλοποιήσει αρκετά χρόνια τώρα. 
    Έγραψε το σενάριο και σίγουρα έμαθε τα γεγονότα με βοήθεια εκ των έσω, αφού η  Hilary Hemingway, ανιψιά του συγγραφέα, συνυπογράφει το σενάριο. 

    Ο Garcia θα επιχειρήσει και την δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του μετά το The Lost City του 2005. 
    Θα βρεθεί επίσης και στο ρόλο του παραγωγού, αφού η εταιρεία που έχει ιδρύσει CineSon θα αναλάβει την παραγωγή και η Sunrider Productions του Edward  Walson θα συγχρηματοδοτήσει το film. 

    Ο ίδιος θα βρεθεί και μπροστά από τις κάμερες, αφού θα υποδυθεί τον Gregorio Fuentes. 
    Την πρόσκλησή του στην ταινία δέχτηκαν μετά χαράς ο Hopkins όπως προαναφέραμε για το ρόλο του Hemingway και η Annette Bening για το ρόλο της Mary Welsh Hemingway, σύζυγο του μεγάλου συγγραφέα.


    Italian Shoes


    Μια ταινία που προσωρινά έχει μπει στον πάγο, αλλά κάποια στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει σε στάδιο παραγωγής. 
    Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Σουηδού συγγραφέα Henning Mankell σε διασκευασμένο σενάριο του Richard Cottan.

    Η υπόθεση παρουσιάζει ένα διάσημο χειρουργό που έχει αποσυρθεί και ζει μόνιμα πλέον σε ένα απομονωμένο νησί στην Σουηδία. 
    Θα κληθεί όμως να αντιμετωπίσει ορισμένα λάθη του παρελθόντος τα οποία θα επανέλθουν για να τον ταράξουν ακόμα και στις μέρες συνταξιοδότησής του. 

    Ο Kenneth Branagh έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να σκηνοθετήσει το συγκεκριμένο φιλμ με μοναδική βέβαια προϋπόθεση να αποτελεί η παρουσία του Anthony Hopkins και της σπουδαίας Judi Dench στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

    Οι δυο τους αποτελούν το perfect cast, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει. 

    Ο Branagh έχει σκηνοθετήσει τον Hopkins στο Thor του 2011, ενώ έχει συνεργαστεί με την Dench τρεις φορές συνολικά. 
    Την έχει σκηνοθετήσει στις ταινίες εποχής, Henry V (1989) και Hamlet (1996), καθώς έχουν συμπρωταγωνιστήσει και στο πρόσφατο My Week With Marilyn (2011). 

    Το πολυάσχολο και ιδιαιτέρως φορτωμένο πρόγραμμα των δύο βετεράνων Βρετανών ηθοποιών φαίνεται να αποτελεί τον κύριο ανασταλτικό παράγοντα.

    Μόλις βρουν λίγο χρόνο ανάμεσα στα υπόλοιπα project τους, τότε φαίνεται ότι το Italian Shoes θα υλοποιηθεί εν τέλει. 


    The Song of Names


    Ένα project που φαντάζει πολύ δύσκολο για να ολοκληρωθεί, καθώς η παραγωγή του ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και σταμάτησε εσπευσμένα. 
    Θα θέλαμε όμως πάρα πολύ να το δούμε τελικά να πραγματοποιείται. 

    Ο 76χρονος Hopkins, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον συνομήλικο του και επίσης θρυλικό πλέον ηθοποιό, Dustin Hoffman
    Η ταινία θα αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος που εκδόθηκε το 2002. 

    Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι δύο μικρά αγόρια που είναι Εβραίοι και κατοικούν στο Λονδίνο. 

    Ο Dovidl Rappoport είναι πολιτικός πρόσφυγας, του οποίου η οικογένεια θανατώθηκε στο Ολοκαύτωμα. 
    Στην συνέχεια θα ζήσει με μια ευκατάστατη οικογένεια Εβραίων και θα ανακαλύψει το μοναδικό χάρισμα που έχει παίζοντας βιολί. 

    Θα γίνει αχώριστος φίλος με τον εσωστρεφή Martin Simmonds, γιό της οικογένειας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα κοινωνικοποίησης. 
    Ο πατέρα του Martin, όντας μουσικός θα ωθήσει τον Dovidl σε αυτό που αγαπά και θα προετοιμάσει το μουσικό του ντεμπούτο σε μεγάλη σκηνή του Λονδίνου.

    Όταν Dovidl μυστηριωδώς εξαφανίζεται ηθελημένα λίγο πριν την μεγάλη βραδιά, τότε ο Martin θα νιώσει προδομένος.
    40 χρόνια μετά, ο Martin ανακαλύπτει στοιχεία για το που βρίσκεται ο παλιός του φίλος και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του. 

    Οι δύο κορυφαίοι ηθοποιοί θα αποτελέσουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο, στην μεγαλύτερη ηλικία των ρόλων τους βεβαίως. 

    Το όνομα του Vadim Perelman (The Life Before Her Eyes) ακουγόταν μέχρι πρότινος για την σκηνοθεσία ενώ την διασκευή του σεναρίου υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσε ο Jeffrey Caine (The Constant Gardener). 

    Το μέλλον της ταινίας σε αυτό το σημείο μοιάζει αβέβαιο, αλλά μακάρι κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί.

    Νάσος Κυριακίδης.
     


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Anthony Hopkins Updates: Thor 2, Noah, Solace, Kidnapping Freddy Heineken, Hemingway & Fuentes Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top