F Το casting και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το The Hunger Games: Catching Fire - FilmBoy Το casting και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το The Hunger Games: Catching Fire - FilmBoy
  • Latest News

    Το casting και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το The Hunger Games: Catching Fire


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ένα από τα πολυαναμενόμενα, blockbuster sequel που θα δούμε προς το τέλος της χρονιάς είναι και αυτό του Hunger Games.

    H πρώτη ταινία αν και είχε τα ελαττώματα της (κακοσκηνοθετημένη δράση με κούνημα κάμερας που σε έπιανε ναυτία, μηδαμινή χημεία μεταξύ πρωταγωνιστικού διδύμου), τα έβγαλε τα λεφτά της αποτελώντας μία απλώς φιλότιμη προσπάθεια που απέφερε όμως άνω των $700 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

    Οπότε, γοργά γοργά έσπευσαν στην ανακοίνωση μεταφορών και των επόμενων δύο βιβλίων της τριλογίας.

    Σύμφωνα με την υπόθεση του δεύτερου βιβλίου, οι Katniss και Peeta βρίσκονται καθ'οδόν για την νικητήρια περιοδεία τους στις περιοχές του Panem...




    Όμως με την επερχόμενη επανάσταση να σιγοβράζει, ο President Snow στέλνει περισσότερες ειρηνευτικές δυνάμεις στον Τομέα 12 καθοδηγούμενες από τον νέο επικεφαλής Romulus Thread, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τους 75ους Αγώνες Πείνας.

    Το περασμένο διάστημα κυκλοφόρησαν πολλά νέα για το καστ αλλά και οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.
    Ας ξεκινήσουμε όμως με τους νέους χαρακτήρες και τους ηθοποιούς που θα τους υποδυθούν.


    FINNICK

    Έξυπνος και χαρισματικός, ο Finnick εκπροσωπεί τον District 4 έχοντας κερδίσει κάποτε τους Αγώνες σε ηλικία 14 ετών.

    Στον ρόλο ο Sam Claflin των  Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Snow White and the Huntsman και του προσεχούς The Quiet Ones.


    MAGS

    Η Mags είναι μια 80χρονη πρώην νικήτρια του District 4 και πρώην μέντορας του νέου χαρακτήρα Finnick Odair (Sam Claflin).



    Θα την υποδυθεί η Lynn Cohen με αρκετές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις της Νέας Υόρκης αλλά και εμφανίσεις στις ταινίες Munich, Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης, τα δύο Sex and The City, με επόμενη εμφάνιση στο They Came Together με τους Paul Rudd και Amy Poehler.

    WIRESS

    Πρόκειται για εκκεντρικό χαρακτήρα που λόγω της φύσης της, οι συνάδελφοι της την φωνάζουν "Nuts" (σε ελεύθερη μετάφραση ...τρελέγκω!) αλλά οι παρατηρήσεις και η συμβολή της αποδεικνύονται πολύτιμες για την Συνοικία Quell.

    Θα την υποδυθεί η Amanda Plummer, που τη θυμόμαστε από τα Pulp Fiction, The Fisher King ενώ έχει κερδίσει και βραβεία Tony για τις θεατρικές της ερμηνείες εντός και εκτός Broadway.


    ROMULUS THREAD

    Ο επικεφαλής του District 12, θα ερμηνευτεί από τον συμπρωταγωνιστή του Sons of Anarchy, Patrick St. Esprit.

    Ο Esprit έχει συμμετάσχει και στα United 93, Green Zone του Paul Greengrass και στο Super 8 του J.J. Abrams.


    ENOBARIA

    Άλλη μία συμμετοχή από το District 2 και πρώην νικήτρια στους 62ους Αγώνες Πείνας, η Enobaria είναι γνωστή για τον ιδιαίτερα βίαιο και ενοχλητικό τρόπο με τον οποίο είχε κερδίσει.

    Στον ρόλο η Meta Golding, με γκεστ συμμετοχές στις σειρές CSI,” “Criminal Minds,” “House και “Cold Case”, με επόμενη εμφάνιση στο ανεξάρτητο φιλμ Chicago 8.


    GLOSS AND CASHMERE

    Ο Gloss, είναι πρώην νικητής από την περιοχή District 1 και διαγωνίζεται μαζί με την αδερφή του Cashmere.



    Θα τον υποδυθεί ο Alan Ritchson των τηλεοπτικών "Super Fun Night" και "Blue Mountain State" και την Cashmere η Stephanie Leigh Schlund των σειρών "Drop Dead Diva," "The Following" και της ταινίας The Last Song.

    CHAFF

    Η συμμετοχή του District 11 που προηγουμένως είχε συμμετάσχει στους 45ους Αγώνες και επανέρχεται για τον 75 εορτασμό.

    Θα τον ερμηνεύσει ο 41χρονος  E. Roger Mitchell, με συμμετοχές στα S.W.A.T., Battle: Los Angeles και The Crazies


    BRUTUS

    Πρώην νικητής από το District 2, θα τον ερμηνεύσει ο Bruno Gunn του  Bad Teacher.


    SEEDER

    Πρώην νικήτρια από τον District 11 και άλλη μία συμμετοχή για τους 75ους Αγώνες, θα την υποδυθεί η Maria Howell του The Blind Side.

    BEETEE

    Προερχόμενος από τον District 3 ακούει και στο ψευδώνυμο "Volts" λόγω της εμπειρίας του σε οτιδήποτε αφορά τα ηλεκτρονικά.

    Ο γνωστός ηθοποιός Jeffrey Wright ανέλαβε τον ρόλο και εμείς τον θυμόμαστε από τα  Source Code, Casino Royale, Quantum of Solace, W, Syriana και το προσεχές Broken City.


    JOHANNA MASON & PLUTARCH HEAVENSBEE

    Τέλος, να μην ξεχνάμε και δύο ηχηρές συμμετοχές που γνωρίζουμε εδώ και αρκετό διάστημα.

    Η μία είναι η Johanna Mason της Jena Malone (Pride and Prejudice, Into The Wild, Sucker Punch), μια πρώην διαγωνιζόμενη των Αγώνων Πείνας, προερχόμενη από τον District 7 που επέστρεψε κι αυτή πίσω, για την διοργάνωση των 75ων Αγώνων.



    Περιγράφεται, ως κυρίαρχη, αυστηρή, παραπλανητική και απρόβλεπτη.

    Η δεύτερη ηχηρή επιλογή είναι ο Philip Seymour Hoffman στον ρόλο του νέου Gamemaker και επικεφαλής των Αγώνων Πείνας, Plutarch Heavensbee.


    Μετά την μάζωξη του καστ, τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη και πραγματοποιήθηκαν κυρίως κοντά στην Ατλάντα της Georgia αλλά και σε παραλίες και ζούγκλες της Χαβάης, τελειώνοντας τον Δεκέμβρη.

    Ο πρόεδρος παραγωγής της Lionsgate, Eric Feig έχει δηλώσει σχετικά:


    "Έχουμε ανεβάσει την παραγωγή της δεύτερης ιστορίας σε κάθε επίπεδο, από τις τοποθεσίες μέχρι το εξαιρετικό καστ μας που επέστρεψε, με την συμμετοχή ηθοποιών παγκόσμιας κλάσης σε νέους ρόλους.

    Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε αυτήν τη περιπέτεια με τον Francis Lawrence, ο οποίος έχει ήδη επιδείξει τεράστιο δημιουργικό όραμα και επινοητικότητα, τόσο στο κάστινγκ όσο και στην γενικότερη οπτική αίσθηση της ταινίας."


    HUNGER GAMES:MOCKINGJAY

    Και επειδή υπάρχει και ένα τρίτο και τελευταίο μέρος που θα χωριστεί (αναμενόμενον!) σε δύο ταινίες, το Variety ανέφερε πως για την σεναριακή προσαρμογή των Mockingjay: Part 1 and 2, προσέλαβαν τον Danny Strong μέχρι πρόσφατα ηθοποιό σε σειρές όπως "Buffy the Vampire Slayer," "Gilmore Girls" και"Mad Men," ο οποίος φτιάχνει πλέον και όνομα σαν σεναριογράφος-παραγωγός, μετά και την βράβευση του με δύο Emmy για την τηλεταινία Game Change.

    Όσο για τον σκηνοθέτη, ο Francis Lawrence (Constantine, I am Legend, Water For Elephants) υπέγραψε και θα συνεχίσει και για τις δύο τελευταίες ταινίες, με το πρώτο μέρος να κυκλοφορεί 21 Νοεμβρίου του 2014 και το Mockingjay: Part 2 για 20 Νοεμβρίου του 2015.


    Το πολυαναμενόμενο sequel Catching Fire, θα κάνει άνοιγμα στις 22 Νοεμβρίου του 2013 με πρωταγωνιστές για δεύτερη φορά τους Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth ενώ θα επιστρέψουν κανονικά στους ρόλους τους και οι Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Donald Sutherland (President Snow), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Toby Jones (Claudius Templesmith) και Lenny Kravitz (Cinna).

    Έως τότε έχουμε καιρό και μέχρι να δούμε το πρώτο teaser, σας αφήνουμε με όλα τα τελευταία character posters και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.












     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το casting και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το The Hunger Games: Catching Fire Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top