F Ο Channing Tatum σώζει το πρόεδρο στο trailer του White House Down - FilmBoy Ο Channing Tatum σώζει το πρόεδρο στο trailer του White House Down - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Channing Tatum σώζει το πρόεδρο στο trailer του White House Down


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Τα είπαμε πρόσφατα και στην κριτική του Olympus Has Fallen, τα μαθαίνατε κατά καιρούς και από τις ειδήσεις.

    Έφτασε λοιπόν η ώρα και για το πρώτο trailer, από το άλλο c(λ)opy-paste σενάριο κατάληψης του Λευκού Οίκου.

    Ένας οίκος...αντοχής θα λέγαμε, αφού δεν ξέρουμε κι εμείς πόσες φορές ακόμα θα χρειαστεί να τον καταστρέψουν την φετινή χρονιά.

    Το 2013 λοιπόν αποδεικνύεται γρουσούζικο για το σπίτι του Προέδρου...στα κινηματογραφικά τεκταινόμενα πάντα, αλλά ίσως αποδειχτεί γούρικο για τον Roland Emmerich που "το έχει" με τις ταινίες καταστροφής (Independence Day, Godzilla, The Day After Tomorrow, 2012) και ειδικά με πλάνα όπου καταστρέφεται ο Λευκός Οίκος...





    Όταν μια παραστρατιωτική ομάδα με επικεφαλής τον Stenz (Jason Clarke) καταλαμβάνει τον Λευκό Οίκο, ο αστυνομικός John Cale (Channing Tatum) που είχε αποτύχει να περάσει στις Μυστικές Υπηρεσίες, είναι ο μόνος που έχει απομείνει για να σώσει τον Πρόεδρο της Αμερικής James Sawyer (Jamie Foxx).

    Το σενάριο είναι του James Vanderbilt (Zodiac, The Losers, The Amazing Spider-Man και του επερχόμενου reboot του Robocop) ο οποίος εδώ πέρα έχει και ρόλο παραγωγού.

    Όπως και στην περίπτωση του Olympus... είναι βαθύτατα επηρεασμένο από Die Hard και Air Force One, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις δείχνουν μια ταινία εξίσου blockbuster αποχρώσεων, με καταστροφολογικές σεκάνς, πανικόβλητα πλήθη, ελικόπτερα, πυροβολισμούς και διάφορα άλλα τετριμμένα.

    Όμως παράλληλα, διακρίνεις και μια περισσότερο σκοτεινή, πεσιμιστική αίσθηση, κάτι που ενισχύονταν από τα ψευδοντοκιμαντερίστικα found footage αποσπάσματα και την έξυπνη χρήση αποσπάσματος από λόγια του Lincoln, ως taglines του trailer.

    Μαζί με το trailer προβλήθηκε και ένα 8λεπτο οπτικό υλικό στα πλαίσια ενός πάρτυ, στο Regal Union Square της Νέας Υόρκης.

    Με καλεσμένους τον πρωταγωνιστή Jamie Foxx και τον σκηνοθέτη Roland Emmerich και με τον Channing Tatum σε δορυφορική σύνδεση από το Λονδίνο, ορισμένοι τυχεροί φαν είχαν την ευκαιρία να δουν λίγα παραπάνω λεπτά από την ταινία και να ρωτήσουν τους συντελεστές για όσα επιθυμούσαν να μάθουν.

    Στο υλικό εκείνο που θα αργήσει ακόμη να κυκλοφορήσει διαδικτυακά, υπήρχαν αρκετές ακόμη σκηνές διαλόγων, κανά δυο αστείες ατάκες, μερικές αποτυχημένες απόπειρες διάσωσης, λίγα παραπάνω πλάνα από καταστροφές αεροπλάνων και ελικοπτέρων και μια λιμουζίνα να συντρίβεται ανάποδα σε πισίνα.

    Με άλλα λόγια η Sony φαίνεται να έχει ετοιμάσει μία πολύ πιο θεαματική και σκοτεινή περιπέτεια από το "Ο Όλυμπος Έπεσε" της Millenium Films, κάτι που φαίνεται και από το μπάτζετ της που είναι τουλάχιστον το διπλάσιο.

    Συμπρωταγωνιστούν επίσης, οι Maggie Gyllenhaal, James Woods, Garcelle Beauvais, Richard Jenkins, Alice Dawson, Rachelle Lefevre και η μικρή Joey King ως κόρη του John Cale/Channing Tatum, που είχε υποδυθεί την μικρή Talia Al Ghul στα φλάσμπακ του Dark Knight Rises.

    Το White House Down, αντί της αρχικής ημερομηνίας για 2 Νοεμβρίου του 2012, θα κάνει άνοιγμα στις 28 Ιουνίου του 2013 μέσα στην καρδιά του blockbuster καλοκαιριού και κοντά στην 4η Ιουλίου.

    Τυχαίο;
    Δεν νομίζω!

    Αναμένουμε ημερομηνία για Ελλάδα και μέχρι τότε δείτε το πρώτο trailer, μερικά teaser posters και το πρώτο κανονικό με μπροστάρη τον Channing Tatum.





     
    White House Down trailer από FilmBoy-gr

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Channing Tatum σώζει το πρόεδρο στο trailer του White House Down Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top